Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: İndirdiğim filmi seçtiğim an explorer hatası alıyorum :(
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
darkart
konu başlığı aynen durumu açıklıyor arkadaşlar.
indirdiğim bazı divx leri seçtiğim an (mouse tek tıklama ile) explorer hatası alıyorum ve pencere kapanıyor sebebi nedir bunun ?
Özelliklede prison break lerde oluyor bu biggrin.gif
darkart
alt foruma attınız bizi ama destek sıfır yöneticiler...hani nerde kimse yokmu!!
NetSpider
Alt forum, atma kelimeleri ve tavrınız hiç hoş değil.Burası alt forum değil; ısınma, alışma forumudur.

Sorununuza gelince; bu tür durumlar genelde rip hatası, codec hatası olan ya da tamamlanmamış filmlerde ortaya çıkar.VLC player ile açmayı deneyin, değişiklik yoksa yazılımsal başka bir sorun olabilir.
Monte Kristo
QUOTE(darkart @ Nov 24 2008, 08:20 PM) *
alt foruma attınız bizi ama destek sıfır yöneticiler...hani nerde kimse yokmu!!

Buyrun, buradayız ama yöneticilikle ilgili bir konu göremedim ortada? Yardım gelmediyse kimsenin karşılaşmadığı, bilmediği bir sorundur, forumun ne suçu var? Biraz daha dengeli olalım, mantıklı davranalım lütfen.
physicist
QUOTE(darkart @ Nov 24 2008, 02:56 AM) *
indirdiğim bazı divx leri seçtiğim an (mouse tek tıklama ile) explorer hatası alıyorum ve pencere kapanıyor sebebi nedir bunun ?

Arkadaşım, aslında hatanın bir caps ini alıp koysaydın daha net aydınlatabilirdik ama, alkıma gelenler arkadaşların da dediği gibi codec hatası da olabilir ama tek tıklamayla hata veriyor ise o anda dosya özelliklerine bakıp bilgi almaya çalışıyordur, dosyada bi bozukluk olmadığından eminsen, bide sistemini bi tarat derim mesela spybot ve avira antivir önerebilirim...
Kastore
Bu tip sorunla ben karşılaşmıştım, ancak tam olarak nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum fakat şöyle birşeylerdi..

Hata verildiğinde hatanın ayrıntılarına göz at, yukarıda hangi dosyanın hata verdiğini belirtir işte sallıyorum, system32.exe diyelim... O hata veren dosyanın adını nete yazsan, google'a daha önce o sorunla karşılaşan insanların çözümlerini okuyabilirsin, bir çeşit codec hatası bu ve aslında onlarca çözümü var, en basiti sanırım o hata veren dosyanın sonundaki 3 haneyi, yani burda salladığım şekliyle .exe'yi .ogg gibi birşeye çeviriyorduk, sorun kalmıyordu.

eklenti; prison break'da çok oluyor demiştin, 4. sezonun 7. yada 8. bölümüydü yanlış hatırlamıyorsam, bu sorun vardı çoğu kişi çekiyordu, dediğim gibi dosyanın adını arattır sorunu çözersin, eğer olmazsa dosya adını buraya aktar, ben yardımcı olurum.
emrahakkaya22
QUOTE(Kastore @ Nov 25 2008, 05:38 AM) *
Bu tip sorunla ben karşılaşmıştım, ancak tam olarak nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum fakat şöyle birşeylerdi..

Hata verildiğinde hatanın ayrıntılarına göz at, yukarıda hangi dosyanın hata verdiğini belirtir işte sallıyorum, system32.exe diyelim... O hata veren dosyanın adını nete yazsan, google'a daha önce o sorunla karşılaşan insanların çözümlerini okuyabilirsin, bir çeşit codec hatası bu ve aslında onlarca çözümü var, en basiti sanırım o hata veren dosyanın sonundaki 3 haneyi, yani burda salladığım şekliyle .exe'yi .ogg gibi birşeye çeviriyorduk, sorun kalmıyordu.

eklenti; prison break'da çok oluyor demiştin, 4. sezonun 7. yada 8. bölümüydü yanlış hatırlamıyorsam, bu sorun vardı çoğu kişi çekiyordu, dediğim gibi dosyanın adını arattır sorunu çözersin, eğer olmazsa dosya adını buraya aktar, ben yardımcı olurum.

4x7 de veriyor bu hatayı dosyanın adı belli explorer.exe
Kastore
hayır şöyle diyorum;

dosya hata verdiği zaman, şu şekilde bir uyarı gelicek sizin karşınıza;

orada; "Bu hata raporunun içerdiği verileri görmek için, burayı tıklayın" denilen yere tıklayın, explorer.exe hata veriyordur ama onun hata vermesine neden olan bir modül var, işte onun adını bilmiyorum, uzantısı .dll vs. gibi birşey olabilir, listenin başında görülücektir o, işte o dosyanın adını bulabilirseniz yardımcı olabilirim demek istemiştim, ben hatırlamıyorum, aynı hatayı almıyorum artık bilgisayarımda o yüzden hatırlamam da mümkün değil.

eğer böyle yapamayacaksanız, codec paketinizi silip güncelini yükleyin. Bu kesinlikle codec hatası bundan emin olabilirsiniz, ve K-Lite Codec paketini yükleyenlerin çok başına geliyor. İşte işin garip yani codecsiz de çekilmiyor çoğu kez divxler, benim sorunumu çözdüğüm yol daha basit ve emindi. Tabi o zımbırtı dosyanın adını hatırlayamıyorum.
MaDCoNi
Evet bu sorun tamamen Codec sorundur. Hatta tam olarak xvid.dll dosyasından kaynaklanıyor bu sorun. K-Lite'ı silip, yeni sürümünü yüklerseniz sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum. Benimde başıma gelmişti ve bu şekilde çözdüm.
dexterbk
Normalde codec yüklüyken başka bir codec daha yüklemişseniz ondan kaynaklanıyor olabilir. En son yüklediğinizi silin yada eski codeclerinizin yeni sürümünü indirin.
Kastore
Arkadaşlar sonunda o hatayı veren modu da buldum. mpeg2dmx.ax adlı bir mod bu hatayı veriyor. bu dosyanın .ax olan uzantısını, .old olarak değiştirdiğiniz vakit, sorun ortadan kalkacaktır. dediğim gibi bu codec hatası, codec'iniz eski sürüm ise, hatalı kurulmuş ise bu sorunu alıyorsunuz.
patron58
QUOTE(darkart @ Nov 24 2008, 02:56 AM) *

kullandığınız kodekleri silip tekrar yükleyin .
bende de aynı hata olmuştu klitecodec vardı sildim tekrar yükleyince geçti.
artı birde başka bir codec vardı onu tamamen kaldırdım sorunum halloldu. video dosyalarını klasöre koymak da başka bir çözüm olabilir.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.