Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Check Point Güvenlik Sistemi. Yardım!
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
hşö
Kaldığım öğrenci yurdunda internet "check point" güvenlik sistemiyle işgal edildi. Torrent, emule, rapidshare alayı engellendi. Yani, anlayacağınız ne hayat kaldı, ne zevk.

Bu sistemden nasıl nasıl sıyrılabiliriz? Hiç olmazsa rapid'i kotaralım:)

Bilgisi olan yada daha önce başına gelmiş arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
TRT
Ana bilgisayardan ancak böyle şeylerin kısıtlanmasını kaldırabilirsiniz.Dayımların işyerindede böyle bir

engelleme söz konusu idi.Ve bilgisayara konuk hesap olarak giriliyordu.Yani yönetici olarak

girilemiyordu.Mesululiyeti kabul etmemek kaydıyla eğer YÖNETİCİ DEĞİLSENİZ şunları yapmanızı

tavsiye ederim(Mesuliyet tamamiyle size aittir);

1)Öncelikle bilgisayarı güvenli modda başlatın

2)Eğer güvenli modda şifre istemiyorsa normal başlangıcın parolasını yönetici parolasını kaldırın.Şayet

güvenli modda yönetici şifresi istiyorsa xp ise xp başlangıç cd sini takarakgüvenli moda giriniz böylece

şifre istemeyecektir.

3)Burdan güvenli moda girdikten sonra parolayı kaldırınız.

4)Artık yönetici hesabıyla girdiyseniz mevcut bilgisayardan ana bilgisayarı ağ bağlantılarımda bularak giriniz.

5)Burdan modem bilgilerini elde diniz.Her bilgisayarda farklı olduğu için bir şey söyleyemiyorum.

6)Modemin markasını ve bilgilerini bulduktan sonra internetten mdeme reset atmayla ilgili o modemin

markasıyla ilgili dosyayı indirip cmd den ip adresini öğreniniz.Varsayılan ağ geçidiydi yanlış

hatırlamıyorsam.O indirdiğiniz dosyayı başlatıp ana bilgisayardan bağlantıyı otomatik kopararak tüm ağa reset atmış oldunuz.

7)Varsayılan ayarlarla modeme girerek tüm sistemin engellemsini kaldırınız.

Aynen yaptım ve oldu.Hangi pcden yapıldığı anlaşılmamakla birlikte oldu.Ayrıca tüm ağ sistemi

engellemsi kalktı.Ancak 2.defa engellendiğinde farklı bir şey yapılmış olsa gerek yaptığımda tüm ağda net çöktü biggrin.gif:D

Bunu deneyebilirsin şayet programla yapılıyorsa işin daha kolay programı bul ve kapat o zaman daha

kolay olur.Ama programı ağdan kopmadan kapatmak biraz daha uzun ve teferruatlı ama daha kolay.

Bu işinize yaramazsa programın ismini verin birde onla nasıl engelleme kaldırılabilir onu inceleyelim smile.gif
Demonoid
Bu işi ben "Http-Tunneling" denen olay ile çözüyorum. Ücretli bir program ve bunun için 5 dolar ödüyorum. 
phm
Bizim yurtta böyle bişey olsa, neler olur kimbilir smile.gif
Herkes 7/24 bişeyler indirmekle meşgul.
Monte Kristo
Yurt ağının içinde DC++ gibi bir program denenebilir. Tabii yurt ağı sizin için yeterli olur mu bilemem.

DC++ demişken, bu program DivxPlanet'ın kurulduğu ortamdır. Ne günlerdi be, nereden nereye smile.gif
hşö
TRT ilgin ve emeğin çok teşekkürler. Fakat ben yurtta kalmaktayım. Ve dediklerimi yapma ihtimalim yok anlayacağın kadarıyla. smile.gif

Demonoid arkadaşım, dediğin şey hakkında detaylo bilgi verir misin? Check point'te kesin işe yarar mı?

K.Dracula DC++ diye bahsettiğin nedir? Galiba bearshare gibi birşey. Bunu sadece yurt çapında kullanıcaz yaparsak. Çok güzel olur böyle birşey. smile.gif
Monte Kristo
Normalde DC++ çok başarılı bir p2p programıdır. En büyük ve en başarılı sistemlerden biridir. İnternetinizi engellememiş olsalar aktif olabilir ve faydasını görebilirdiniz. Fakat şu an bir firewall arkasındasınız ve hiçbir p2p programından verim alamazsınız. Bunun için yurdunuzun içinde bir server üstünden alış-veriş, aktif olabilmenizi ve yüksek performans sağlayabilmeniz için en iyi çözümdür. Biraz araştırmanız gerekecek yalnız. Tüm detayları bu saatte buraya yazamayacağım fakat denenmiş ve son derece verimli olduğu görülüp hâlen bu şekilde kısıtlama getirilmiş kampüslerde kullanıldığını biliniz smile.gif
hşö
Valla durumuma umut verdiniz ya. Bu bile yeter aslında. Ama işte etknik bilgi. Müsait bir zamanınızda lütfen ayrıntılı bilgileri yazınız. İlginiz için teşekkürler.
dnecro
Pardon ben olayı anlayamadım. Öğrenci yurdunda kullandığın yurda ait bir bilgisayar mı ? eğer kendi bilgisayarınsa zaten bu engele takılmaman lazım. Ha yurda ait açık makinalarsa o zaman yukardaki yolları deneyebilirsin. Birde tor diye bir program vardı onuda deneyebilirsin ( tabi kurabilirsen. eğer yönetici hesabın yoksa kuramazsın muhtemelen portable versiyonunu ara ) sizin yurdu bloklayan program eğer ip bazlı çalışıyorsa türk telekomun bloğunu atlattığımız gibi atlatılabilir. Derken check pointi bi araştırdım da direk donanımsal firewall çıktı sad.gif bunu atlatman zor işte. Ancak yukardaki gibi modeme ulaşman lazımki modemin bu şirret alete yönlenmesini iptal edesin. Ya küçücük yutta ne arıyor hardware firewall be :S
hşö
Bu bilgi işlem yok mu. Eşekler kovalasın... Neyse. Yurtta bilgisayar değilde küçük bir oda keşfettim içinde kapalı, kapağı cam olan bir kasa farkettim, içinde kablolar yanıp sönen ışıklar felan...

Putte
Check point en başarılı firewall lardan biridir. Hem donanımsal hemde software olarak. Yönetici haklarına sahip olup ayarları değiştirmeden bu işi çözmek çok zor. Ama bunun farkedilmemeside imkansız. Çünkü kapatılmış portların açıldığını ve buradan ciddi trafik olduğunu mutlaka göreceklerdir. Başın derde girer.

Ama açık olması zorunlu portlar vardır. 80 numaralı port gibi. veya proxy olması durumunda 8080 nolu port gibi. Bu kapatılmaz çünkü web sayfalarında sörf yapmak mümkün olmaz o zaman.

Bu nedenle @Demonoid arkadaşımızın söylediği HTTP tunelling ilgimi çekti. 80 yada 8080 no lu HTTP portu tunellenerek web sayfası download etmek yerine bazı arayüzlerle downloading yapmayı sağlıyor anlaşılan. Düşününce mantıklı geliyor. Bence senin çözümün bu arkadaşta.

Bu durumda tek riskin yaratacağın trafik yüküyle dikkat çekebilecek olmandır. Çünkü checkpoint yazılımında trafik kontrolüde vardır. Filtrelemedeki değerler aşıldığında sistemde lamba gibi parlayacaksın ve administrator uyarılacaktır. Neticede sadece internette sörf ile kayda değer bir trafik oluşmaz.

Yurt genelinde hareket etmeniz faydalı olabilir. Neticede bu kararı sıkışan ve trafik nedeniyle hantallaşan ve işleyemeyen internet nedeniyle almışlardır. Kullanıcı başına kota ve bant genişliği kontrolüyle bu durum aşılabilir. Kotalarıda aranızda anlaşarak plan dahilinde kullanıp farklı farklı dosyaları indirerek kullanırsanız bir sorunda olmaz. İnternet bant genişliği sıkıntı olmaz. Yurt yönetimide müdahale gereği duymaz. Herkes mutlu olur.

Benim görüşüm böyle arkadaş.
hşö
Bizim yurtta toplu hareket zordur. Yurt genelinde hareket etmeniz faydalı olur demişsiniz. Bunu anlamadım? Laptop'ta bir dosya üst kattan bir dosya alt kattan mı çekeyim. smile.gif

Dedikleriniz doğru internetin hantallaşması nedeniyle bu yapıldı. Bilgi İşlem kota koyulabilir dedi ama şimdi bu kadar koyar bana 2GB kota. Bu da olmaz smile.gif

En iyisi http tunnel ile kimseyi uyandırmadan yavaş yavaş dosya çekmek. Şimdi işin kötüsü http tunnel arattırdım google'den, indirebileceğim tüm sitelerde engelli. smile.gif

Bu arada Demonoid arkadaşım, acil mesajını bekliyorum.

Ayrıca; Putte1965, verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
Putte
QUOTE(hşö @ Nov 8 2008, 10:28 AM) *
Bizim yurtta toplu hareket zordur. Yurt genelinde hareket etmeniz faydalı olur demişsiniz. Bunu anlamadım? Laptop'ta bir dosya üst kattan bir dosya alt kattan mı çekeyim. smile.gif

Dedikleriniz doğru internetin hantallaşması nedeniyle bu yapıldı. Bilgi İşlem kota koyulabilir dedi ama şimdi bu kadar koyar bana 2GB kota. Bu da olmaz smile.gif

En iyisi http tunnel ile kimseyi uyandırmadan yavaş yavaş dosya çekmek. Şimdi işin kötüsü http tunnel arattırdım google'den, indirebileceğim tüm sitelerde engelli. smile.gif

Toplu hareket zorsa durumda zor smile.gif İktisatda çok bilindik bir benzetme vardır. 1000 kişide 1000 er YTL sermaye değildir. Ama hepsi bir araya geldiğinde 1 Milyon YTL sermayedir. Hemde iyi sermaye. Tabi 2 Gb kota çok az. Ama 25 kişi bir aradaysanız 50 Gb fena değil paylaşır indirirsiniz filmleri herkesede yeter demek istedimdi.

HTTP Tunelling ile çaktırmadan indirme konusunda çok dikkatli olmalısın. Trafiği ölçüyorlarsa yakalanma ihtimalin yüksek. Ben seni çok kolay yakalardım. Keşke hep birlikte yurt yönetimine tavır koyabilseniz ve ortak çözüm bulabilseniz, çok iyi olurdu.

Tabi öğrenciliğim dahil hiç yurtlarda kalmadığım için hiç bilmem düzenini. Umarım demonoid döner sana. İyi şanslar!

Not: Download edemiyorsan bu dosyayı. Büyük bir şey olduğunu sanmıyorum. Mail ekinde alırsın bir arkadaşından düşünüyorum.
Putte
QUOTE(hşö @ Nov 8 2008, 10:28 AM) *
Bizim yurtta toplu hareket zordur. Yurt genelinde hareket etmeniz faydalı olur demişsiniz. Bunu anlamadım? Laptop'ta bir dosya üst kattan bir dosya alt kattan mı çekeyim. :)

Dedikleriniz doğru internetin hantallaşması nedeniyle bu yapıldı. Bilgi İşlem kota koyulabilir dedi ama şimdi bu kadar koyar bana 2GB kota. Bu da olmaz :)

En iyisi http tunnel ile kimseyi uyandırmadan yavaş yavaş dosya çekmek. Şimdi işin kötüsü http tunnel arattırdım google'den, indirebileceğim tüm sitelerde engelli. :)

Toplu hareket zorsa durumda zor :) İktisatda çok bilindik bir benzetme vardır. 1000 kişide 1000 er YTL sermaye değildir. Ama hepsi bir araya geldiğinde 1 Milyon YTL sermayedir. Hemde iyi sermaye. Tabi 2 Gb kota çok az. Ama 25 kişi bir aradaysanız 50 Gb fena değil paylaşır indirirsiniz filmleri herkesede yeter demek istedimdi.

HTTP Tunelling ile çaktırmadan indirme konusunda çok dikkatli olmalısın. Trafiği ölçüyorlarsa yakalanma ihtimalin yüksek. Ben seni çok kolay yakalardım. Keşke hep birlikte yurt yönetimine tavır koyabilseniz ve ortak çözüm bulabilseniz, çok iyi olurdu.

Tabi öğrenciliğim dahil hiç yurtlarda kalmadığım için hiç bilmem düzenini. Umarım demonoid döner sana. İyi şanslar!

Not: Download edemiyorsan bu dosyayı. Büyük bir şey olduğunu sanmıyorum. Mail ekinde alırsın bir arkadaşından düşünüyorum.
hşö
Putte1965 tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Dediğin gibi çok dikkatlı olmak lazım. Bakalım; bu kısıtlama daha süreceğe benziyor. Mecbur http tunnel'e başvuracağız.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.