QUOTE(dinosaurus @ Oct 26 2008, 08:48 PM)

Firewire girişi nedir bilmiyorum.
Firewire girişi yeni nesil anakartlarda mutlaka vardır. Yoksa da satın alıp bilgisayarına takabilirsin.
google a firewire yaz orada kablonun her iki tarafını, yani giriş ve çıkışını resimlerden görebilirsin. (IEEE 1394)
Zaten ulead kurduysan kamerayı anında tanır. Ayrıca kamerada aktarma esnasında kumandayı da programdan yaparsın,. ileri, geri, play gibi. Kaydetmek istediğin yere gelince de rec. yada kayıt düğmesine bas kayıt başlar. Program zor değildir biraz kurcala anlarsın.
Önce bir yer tayin edip oraya 'session' (yani prodüksiyon yeri diyelim.) açacaksın. Bir kaç defa kaydedip sildikten sonra ögrenirsin Projeyi programdan çıkarken kaydetmeyi unutma.

Not: Eğer yapacağın film uzun olacaksa, en iyi kalitede kaydedebilmen için avi olarak kaydetmen gerekir. Bu durumda harddiskte ona göre yer açman gerekir. Zira 5 dakikalık görüntü yaklaşık 2 GB kadar yer tutacaktır. Daha sonra filmin editlerini bitirip render (yani sıkıştırma) yapacağın zaman seçeceğin codec ve görüntü kalitesine göre boyut küçülecektir. En sonunda da DivX yapıp daha da küçültebilirsin. Yalnız ben, o iş nasıl yapılıyor tam beceremedim bir türlü