Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Bilgisayar İçin Güvenlik Kodu
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
dexterbk
Arkadaşlar öyle bir program arıyorumki kısaca mantığı nokia telefonlardaki güvenlik kodu gibi. Bilgisayar normal çalışır halde iken programı açtığım zaman şifre isteyecek şifreyi girmeden bilgisayarda işlem yapamayacaksın. Yani giriş için falan değil. Bilgisayar'da mesela utorrent çalışıyor olacak. Ben programı çalıştırdığım zaman bilgisayar hiç birşey olamamış gibi çalışmaya devam edicek. Dediğim gibi en kısa özeti nokialar'daki güvenlik kodunu düşünün. Telefon normal çalışıyor ama kodu girmeden menüye falan giremiyorsunuz. O tarz birşey arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
NetSpider
Bahsettiğiniz mantığa uygun aklıma gelen tek çözüm; ekran koruyucuya şifre koymak.Eğer XP kullanıyorsanız kısaca kullanıcı hesabınızı şifreli yapıyorsunuz, ekran koruyucuyu seçerken " parola korumalı " seçeneğini işaretliyorsunuz.Bu durumda da ekran koruyucunuzun şifresi XP kullanıcı şifresiyle aynı oluyor, programlara erişebilmek için şifre girmeniz isteniyor.Umarım aradığınız bu tarzda birşeydir...
dexterbk
Windows XP'de ekran koruyucu şifrelemede sorun var. Olmuyor hiç bir zaman. Başka türlü bir yol buldum sağolun teşekkür ederim yinede smile.gif
NetSpider
XP'de daha önce ekran koruyucuyu şifreledim ve hiçbir sorun yaşamadım.XP'nin kendine ait ekran koruyucularını kullandığınızda bir sorun olmaması gerek.Neyse, önemli olan sorunu halletmiş olmanız.
Paradigma
Kullanıcı hesabınıza şifre koyun, bilgisayar başından kalkacağınız zaman da "windows tuşu + l(L)" aynı anda basın iş tamamdır. İşlemler devam ederken şifreyi bilmeyenler içeri giremez.

Şifreyi yazamayan kişi bilgisayarı kapatabiliyor sanırım, o ayrı.
dexterbk
Bende zaten Win+L kombinasyonunu öğrendim smile.gif Kapatabilmesi önemli değil, önemli olan girememesi wink.gif yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bu arada ekran koruyucu şifreleme bende çalışmıyor. Bir kaç arkadaşımda da çalışmıyor neden bende anlamadım. Zaten önemli değil. Win+L yeter bana wink.gif
Paradigma
Aynı başlığı az önce ana forumda da gördüm smile.gif İşinize yarıyorsa sevindim.
dexterbk
Orayada ben açmıştım smile.gif Çözüm 2 yerdende gelebilir umuduyla yazmıştım. Sağolsunlar 2 yerdende hızır gibi cevaplar geldi. DP ve DP Bonus ailesinde olmayı gerçekten seviyorum cheers.gif
haddock91
Oturumuna şifre koyabilirsin.Hiç uğraşmana gerek kalmaz.
dexterbk
QUOTE(haddock91 @ Oct 24 2008, 08:44 PM) *
Oturumuna şifre koyabilirsin.Hiç uğraşmana gerek kalmaz.

Zaten öylede Başlattan oturumu kapat dediğin zaman programlarda kapanıyor. Ama Win Tuşu+L'ye basarsan oturumu kilitliyor. Programlar çalışmaya devam ediyor bunu bilmiyordum öğrendim wink.gif
Demonoid
Ben bir tane güvenlik programı yükledim.

- Masaüstünü

- Klasörlerü

-Sürücüleri ve Başlat çubuğunu bile kitleyebiliyorum.

Bakıldığı zaman klasörler boş gözüküyor ve tıklanınca hata uyarısı veriyor. 

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.