dexterbk
Oct 22 2008, 10:02 AM
Arkadaşlar öyle bir program arıyorumki kısaca mantığı nokia telefonlardaki güvenlik kodu gibi. Bilgisayar normal çalışır halde iken programı açtığım zaman şifre isteyecek şifreyi girmeden bilgisayarda işlem yapamayacaksın. Yani giriş için falan değil. Bilgisayar'da mesela utorrent çalışıyor olacak. Ben programı çalıştırdığım zaman bilgisayar hiç birşey olamamış gibi çalışmaya devam edicek. Dediğim gibi en kısa özeti nokialar'daki güvenlik kodunu düşünün. Telefon normal çalışıyor ama kodu girmeden menüye falan giremiyorsunuz. O tarz birşey arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
NetSpider
Oct 22 2008, 01:04 PM
Bahsettiğiniz mantığa uygun aklıma gelen tek çözüm; ekran koruyucuya şifre koymak.Eğer XP kullanıyorsanız kısaca kullanıcı hesabınızı şifreli yapıyorsunuz, ekran koruyucuyu seçerken " parola korumalı " seçeneğini işaretliyorsunuz.Bu durumda da ekran koruyucunuzun şifresi XP kullanıcı şifresiyle aynı oluyor, programlara erişebilmek için şifre girmeniz isteniyor.Umarım aradığınız bu tarzda birşeydir...
dexterbk
Oct 22 2008, 07:33 PM
Windows XP'de ekran koruyucu şifrelemede sorun var. Olmuyor hiç bir zaman. Başka türlü bir yol buldum sağolun teşekkür ederim yinede
NetSpider
Oct 22 2008, 08:44 PM
XP'de daha önce ekran koruyucuyu şifreledim ve hiçbir sorun yaşamadım.XP'nin kendine ait ekran koruyucularını kullandığınızda bir sorun olmaması gerek.Neyse, önemli olan sorunu halletmiş olmanız.
Paradigma
Oct 22 2008, 10:16 PM
Kullanıcı hesabınıza şifre koyun, bilgisayar başından kalkacağınız zaman da "windows tuşu + l(L)" aynı anda basın iş tamamdır. İşlemler devam ederken şifreyi bilmeyenler içeri giremez.
Şifreyi yazamayan kişi bilgisayarı kapatabiliyor sanırım, o ayrı.
dexterbk
Oct 22 2008, 10:20 PM
Bende zaten Win+L kombinasyonunu öğrendim

Kapatabilmesi önemli değil, önemli olan girememesi

yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bu arada ekran koruyucu şifreleme bende çalışmıyor. Bir kaç arkadaşımda da çalışmıyor neden bende anlamadım. Zaten önemli değil. Win+L yeter bana
Paradigma
Oct 22 2008, 11:32 PM
Aynı başlığı az önce ana forumda da gördüm

İşinize yarıyorsa sevindim.
dexterbk
Oct 23 2008, 09:00 PM
Orayada ben açmıştım

Çözüm 2 yerdende gelebilir umuduyla yazmıştım. Sağolsunlar 2 yerdende hızır gibi cevaplar geldi. DP ve DP Bonus ailesinde olmayı gerçekten seviyorum
haddock91
Oct 24 2008, 07:44 PM
Oturumuna şifre koyabilirsin.Hiç uğraşmana gerek kalmaz.
dexterbk
Oct 24 2008, 09:04 PM
QUOTE(haddock91 @ Oct 24 2008, 08:44 PM)

Oturumuna şifre koyabilirsin.Hiç uğraşmana gerek kalmaz.
Zaten öylede Başlattan oturumu kapat dediğin zaman programlarda kapanıyor. Ama Win Tuşu+L'ye basarsan oturumu kilitliyor. Programlar çalışmaya devam ediyor bunu bilmiyordum öğrendim
Demonoid
Oct 26 2008, 10:37 AM
Ben bir tane güvenlik programı yükledim.
- Masaüstünü
- Klasörlerü
-Sürücüleri ve Başlat çubuğunu bile kitleyebiliyorum.
Bakıldığı zaman klasörler boş gözüküyor ve tıklanınca hata uyarısı veriyor.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.