Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Dvdrip konusunda yardım
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
1|<
Geçen gün TV'de yayınlanan bir çizgi filmi (avatar) TV kartından çekip, arşiv yapmak istedim. Önce avi olarak çektim. Bende avi olan 1-2 bölüm vardı. Mükemmel kalitede, çift ses destekli ve "350 mb"dı bu bölümler. Bende avi olarak çektim 2 bölümünü. Toplam 61 gb. yer kapladı. Biraz araştırdım. Bendeki 350 mb.lık dosya, xvid ya da DVDRİP'miş sanırm. 61 gb.lık dosya 350 mb.'a inmez diye düşündüm haliyle. MPEG2 olarak kaydetmek gerekiyormuş. Xvid yapınca avi oluyormuş. Ama şu an 2 sorunum var,

1- Bendeki 350 mb.'lık dosya, MPEG2 olarak çektiğim değilde 61 gb. olarak çektiğim dosyanın kalitesinde (hemde dvdrip). Hatta uzantısını da yazayım; "HQ.DVDRiP.AC3.XviD-SWiM.dual"

2- MPEG2 olarak çekmeme rağmen dosya 1.5 gb.'ı buluyor. DVDRİP veya xvid her neyse o şekilde sıkıştırmak istiyorum. Fakat internetteki tüm yazılar DVD'den bilgisayara bir filmi aktarıp da sıkıştırmayla ilgili. Benim harddiskimde olan bir filmi sıkıştıramadım. 1.30 saatlik bir filmi xvid yapmaya çalıştım. 40 dk. da yaptı ama görüntü ve ses yoktu yaptığı dosyada. Yeşil bir ekran vardı 1.30 saat boyunca duruyordu öyle.

Bu sorunuma yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim. Ayrıca şu verdiğim uzantıda ki "HQ", "AC3", "SWİM" gibi şeyler ne anlama geliyor? Acaba bunlar kaliteyi arttırmak ve boyutu azaltmak için kullanılan extra programlardan gelen uzantılar mı? (Öyle programlar varsa)

Bu uzun yazıyı okuma zahmetine girecek ve yardım edebilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Straw Hat Pirate
Anladığım kadarıyla Avatar'ı digital tv kartı ile bilgisayarınıza kayıt ettiniz. TVRİP'ler bilgisayara MPEG2 formatında kayıt olur ve boyutu da yüksek olur. Siz onu Gordian Knot ile riplersiniz ve isteğinize göre boyutunu ayarlarsınız. Sanırım buradaki başlık size yardımcı olacaktır.

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=70869

Başka bilgisi olan arkadaşlar da yazabilirler. smile.gif Yanlış bilgi vermeyelim. biggrin.gif
1|<
Evet bu konunun yardımı oldu teşekkür ederim.Eğer konu yazarına ulaşabilseydim daha çok yardımı olacaktı ama maalesef üye olmadan pm atılmıyor sad.gif Eğer o yazıyı okuyan ve konu hakkında bilgisi olan varsa,tv kartında dvdpal modu olmayanlar bundan yararlanabilirmi,söyleyebilirmisiniz?Bende laconte delux bilmemne tv kartı var.Kart analog,fakat kablo çekerej uydudan digital kayıt yapıyorum,av kullanarak.

Bu arada,selcukcuk,TÜRKÇE konusundaki hassasiyetine hak veriyorum bende dikkat ederim düzgün kullanmaya fakat;
umarım " L " lerle ilgili bi sorunun yoktur demişsin.Maalesef var:D
Putte
QUOTE(1|< @ Oct 15 2008, 06:37 PM) *
Evet bu konunun yardımı oldu teşekkür ederim.Eğer konu yazarına ulaşabilseydim daha çok yardımı olacaktı ama maalesef üye olmadan pm atılmıyor sad.gif Eğer o yazıyı okuyan ve konu hakkında bilgisi olan varsa,tv kartında dvdpal modu olmayanlar bundan yararlanabilirmi,söyleyebilirmisiniz?Bende laconte delux bilmemne tv kartı var.Kart analog,fakat kablo çekerej uydudan digital kayıt yapıyorum,av kullanarak.

Bu arada,selcukcuk,TÜRKÇE konusundaki hassasiyetine hak veriyorum bende dikkat ederim düzgün kullanmaya fakat;
umarım " L " lerle ilgili bi sorunun yoktur demişsin.Maalesef var:D

Ordaki ayarlar doğrudan TVrip ile alakalı. Size bir miktar karışık geldiyse şimdilik es geçin derim. Anladığım kadarıyla nihayetinde mpeg2 rip yapabiliyorsunuz. İnternetden AutoGk programını indirin ve dosyanızı seçip xvid ya da divx codecle tekrar encode edin. Seside mp3 128 kb/sec olarak seçin. Kullanımı inanılmaz kolaydır. Arabirimi yeni başlayanlara uygundur. Yinede anlaşılmadık birşey olursa daha detaylı yardımcı olurum. Kolay gelsin!
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.