Geçen gün TV'de yayınlanan bir çizgi filmi (avatar) TV kartından çekip, arşiv yapmak istedim. Önce avi olarak çektim. Bende avi olan 1-2 bölüm vardı. Mükemmel kalitede, çift ses destekli ve "350 mb"dı bu bölümler. Bende avi olarak çektim 2 bölümünü. Toplam 61 gb. yer kapladı. Biraz araştırdım. Bendeki 350 mb.lık dosya, xvid ya da DVDRİP'miş sanırm. 61 gb.lık dosya 350 mb.'a inmez diye düşündüm haliyle. MPEG2 olarak kaydetmek gerekiyormuş. Xvid yapınca avi oluyormuş. Ama şu an 2 sorunum var,
1- Bendeki 350 mb.'lık dosya, MPEG2 olarak çektiğim değilde 61 gb. olarak çektiğim dosyanın kalitesinde (hemde dvdrip). Hatta uzantısını da yazayım; "HQ.DVDRiP.AC3.XviD-SWiM.dual"
2- MPEG2 olarak çekmeme rağmen dosya 1.5 gb.'ı buluyor. DVDRİP veya xvid her neyse o şekilde sıkıştırmak istiyorum. Fakat internetteki tüm yazılar DVD'den bilgisayara bir filmi aktarıp da sıkıştırmayla ilgili. Benim harddiskimde olan bir filmi sıkıştıramadım. 1.30 saatlik bir filmi xvid yapmaya çalıştım. 40 dk. da yaptı ama görüntü ve ses yoktu yaptığı dosyada. Yeşil bir ekran vardı 1.30 saat boyunca duruyordu öyle.
Bu sorunuma yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim. Ayrıca şu verdiğim uzantıda ki "HQ", "AC3", "SWİM" gibi şeyler ne anlama geliyor? Acaba bunlar kaliteyi arttırmak ve boyutu azaltmak için kullanılan extra programlardan gelen uzantılar mı? (Öyle programlar varsa)
Bu uzun yazıyı okuma zahmetine girecek ve yardım edebilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.