Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: 720p Filmlerinizi nerde saklıyorsunuz?
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
Sayfalar: 1, 2
phm
Arkadaşlar merhaba,

Kuzenim -sağolsun- bana 640 gb harici hard disk almış. İçine de kendi arşivinden film, dizi ne varsa atmış. Ben işime yaramaz dediklerimi sildim zaten. Ama bi sürü de işe yarar dosya var. Neyse...

Şimdi bi tracker'dan -640 gb'ta güvenerek- 2-3 HD film indirdim. Sonra seed'e bıraktım. Bugün söz konusu diske taşımaya çalıştığımda "xxx dosyası hedef dosya sistemi için çok büyük" diye bi uyarı çıktı!

Meğer disk, FAT32 sistemindeymiş. Ve 4.~~ gb'tan büyük verileri aktarmaya izin vermiyor!
Araştırdım, diski formatlamadan NTFS yapabiliyorum. Ama az da olsa veri kaybı riski söz konusu. Bu risk düşündürüyor...

Hadi bunu geçtim, Vista'dan mı oluyor bilemiyorum artık, gözümü karatıp komut olarak converter ile diski çevirmeye çalıştırdığımda bu programı çalıştırma "Yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. Bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir" diye başka bi uyarı alıyorum!

E zaten admin hesabından yapıyorum. Bundan daha ayrıcalıklısı ne ola ki? Yönetici olarak çalıştır diyorum yine olmuyor.
----

Kısaca, bu filmlerden iki tanesi 4.3 gb. Yani DVD5 diske sığar herhalde. Acaba onlara yazıp o şekilde mi arşiv yapsam?
E hadi bu tamam, ama bi başka film var elimde, onun boyutu 6.6 gb~. Onu nasıl saklayacağım? Boş DVD9 medyası 7 lira civarı. Bişey olmayacağını bilsem alıp hallederim ama DVD'ler de ne kadar güvenilir?

Ya inanın çıkmazdayım. Ha harici diski formatlayacağım komple! Ya da bu filmleri sileceğim!
Saçmalıyor da olabilirim! Lütfen yardım edin.

Düzeltme: Yazım.
by_bLnT
Eğer kuzeninle aranda çok mesafe yoksa - yani istediğin zman çıkıp gidebiliyorsan- bence at formatı rahatla.Daha sonra belki bu büyüklükte yeni filmler indireceksin her seferinde de DVD alamazsın. Formatı attıktan sonra kuzenine gider tekrar atarsın dosyaları, biraz uğraşacaksın ama...sad.gif
Şimdiden sana kolay gelsin...

phm
Kuzenim yurt dışında yaşıyor. smile.gif
PC'nin hard disk de pek büyük değil ki oraya kopyalayıp biçimlendirtikten sonra oraya kopyalasam...

Böyle bişey buldum:
Bununla 2'ye bölüp atsam mı smile.gif
http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=92120

Sağol ilgilendiğin için.
phm
Ardarda iki mesaj oluyor ama üst mesajda düzenleme seçeneğini bulamadım.

Sorunu çözdüm. Nasıl aklıma gelmediyse daha önce, Vista'da -malum- Kullanıcı Hesap Denetimi diye bi uygulama var. İşte o engelliyormuş hard diski dönüştürmemi. Onu kapatıp, o şekilde NTFS'ye dönüştürdüm.

Şu an sorunsuz. HDD'ye taşıyabiliyorum filmlerimi smile.gif
Dr.Zitbag
Ben dvd'lere yazarak Arşivliyorum 720p & 1080p filmleri 4.3gb boyutuna kadar dvd'ye sığıyor,eğer 5gb üstü filmlerin varsa onları dvd'ye yazmak için 2 parça veya daha çok parçaya bölmelisin bunun içinde mkvtoolnix programını önerebilirim good.gif
emrebulgur
Reklam olarak sakın anlaşılmasın sadece arkadaşa yardım amacıyla veriyorum.
Make MKV (and/or AVI) out of Blu-ray/HDDVD ISO image or ANY BD/HDDVD ripped to HDD
http://tehparadox.com/forum/f89/make-mkv-a...pped-hdd-77664/

Kaynak yabancı fakat sorularının çogunun cevabını burada bulabilrsin.

Ayrıca Mkv bölüp parçalamak için programlar var istersen resimli anlatabilirim.
TiRYAKiLLER
QUOTE(phm @ Oct 11 2008, 03:29 PM) *
Arkadaşlar merhaba,

Kuzenim -sağolsun- bana 640 gb harici hard disk almış. İçine de kendi arşivinden film, dizi ne varsa atmış. Ben işime yaramaz dediklerimi sildim zaten. Ama bi sürü de işe yarar dosya var. Neyse...

Şimdi bi tracker'dan -640 gb'ta güvenerek- 2-3 HD film indirdim. Sonra seed'e bıraktım. Bugün söz konusu diske taşımaya çalıştığımda "xxx dosyası hedef dosya sistemi için çok büyük" diye bi uyarı çıktı!

Meğer disk, FAT32 sistemindeymiş. Ve 4.~~ gb'tan büyük verileri aktarmaya izin vermiyor!
Araştırdım, diski formatlamadan NTFS yapabiliyorum. Ama az da olsa veri kaybı riski söz konusu. Bu risk düşündürüyor...

Hadi bunu geçtim, Vista'dan mı oluyor bilemiyorum artık, gözümü karatıp komut olarak converter ile diski çevirmeye çalıştırdığımda bu programı çalıştırma "Yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. Bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir" diye başka bi uyarı alıyorum!

E zaten admin hesabından yapıyorum. Bundan daha ayrıcalıklısı ne ola ki? Yönetici olarak çalıştır diyorum yine olmuyor.
----

Kısaca, bu filmlerden iki tanesi 4.3 gb. Yani DVD5 diske sığar herhalde. Acaba onlara yazıp o şekilde mi arşiv yapsam?
E hadi bu tamam, ama bi başka film var elimde, onun boyutu 6.6 gb~. Onu nasıl saklayacağım? Boş DVD9 medyası 7 lira civarı. Bişey olmayacağını bilsem alıp hallederim ama DVD'ler de ne kadar güvenilir?

Ya inanın çıkmazdayım. Ha harici diski formatlayacağım komple! Ya da bu filmleri sileceğim!
Saçmalıyor da olabilirim! Lütfen yardım edin.

Düzeltme: Yazım.

QUOTE(Dr.Zitbag @ Oct 12 2008, 05:58 PM) *
Ben dvd'lere yazarak Arşivliyorum 720p & 1080p filmleri 4.3gb boyutuna kadar dvd'ye sığıyor,eğer 5gb üstü filmlerin varsa onları dvd'ye yazmak için 2 parça veya daha çok parçaya bölmelisin bunun içinde mkvtoolnix programını önerebilirim good.gif

Arkadaşlar tabii ki size kalmıştır ama ben yine de paylaşayım. 4.38 GB üstü hd filmlerinizi direk winrar ile ikiye bölebilirsiniz sanki dosya depolar gibi, böylece hem orjinal filme dokunmamış olursunuz hem de altyazı bölmek derdinden de kurtulursunuz... smile.gif
phm
Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
MKV toolnix'i denedim. 4.3 gb vir filmi 7~dk'da böldü. Winrar daha uzun olur sanırım. Hem tekrar birleştirmek gerekecek izlemek için.

Sorun kalmadı yani. İlgi ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.
Riazor
Hepsini harici hard disklerde saklıyorum kısa zamanda bi tane daha alacağım.
ainstain
1TB lik external harddisk aldım ama o da doldu. Bazı filmleri izleyip silmem gerekiyor. thinking.gif
emrebulgur
Ben hiçbir zaman hdd güvenmem 1 tb yakın download yedi çükü.En güzeli 4x hızında maxell,tdk,verbatim,benq gibi kaliteli markalara çekip caselogic gibi kaliteli bir çantada muhafaza etmektir.Ayrıca şahsi düşüncem sadece hdd le arşiv olmaz.Bir kenarda dvdlerinin durması lazım.
Dortune
tek tek dvd ye yazıyorum
phm
Teşekkürler yorumlarınız için. Demek ki her iki şekilde de yedeklemek lazım.
Burdaki en büyük problem vakit işte...
proxymus
Norton Partition Manager ile hddnizi NTFS yapmanızı tavsiye ederim.Zira format atmadan yapılabilmekte.Kolay gelsin şimdiden.
Bu vakitten sonra DVD5 boyutundan filmleri indirmek gerek bence.
haddock91
ya 500gb philips harddisk var bende.bence sende kesin izleyeceklerini bilgisayara yada dvd ye at dierleri kalsın silinirse üzülmessin...
proxymus
Arkadaşlar gerçekten ''tutkuyla'' arşiv yapıyorsanız ne derseniz deyin size harici veya dahili harddiskle bu iş yürümez.Dvd medyasına kayıt seçeneklerinizden biri olarak en azından yedek olarak düşünülmeli.

Yok ben çılgınım 5-6 tane büyük boyutlu harici disk alırım derseniz o başka.
phm
DVD'ye yazmaya başlayacağım. Eski arşivim (1 CD'lik uyduruk divx'ler) 5-6 film bir DVD'de oluyordu. Bazıları çift CD'ydi. Ama artık arşivde yeni bir oluşuma gidiyorum bakalım. Diğer filmler Maxell DVD+R'de idi. Bugüne kadar bi aksilik görmedim. Gerçi en fazla 1 sene oldu çekeli ama sorunsuz çalışıyor.

Verbatim +R veya Maxell +R öneriyor çoğunluk. En yakın sürede başlayacağım yazma işine. Bir yandan da harici diskimde duracak ama. wink.gif
ainstain
1TB lik harddisk aldım ama o da doldu. Şimdi izleyim silmeye başladım biggrin.gif
zebrahead
1 tb externalim var içinde de 1080p filmlerim var biggrin.gif
Demonoid
Bugün yazdırdığımız medyaların 5 sene sonra bozulmayacaı garantisi var mı? İster Dvd 'de olsun ister harddiksimizde bulunsun.Sürekli biçimler ve formatlar değiştikçe 20-30 senelik filmlerimizi, sağlıklı olarak izleyebilecek miyiz?
phm
QUOTE(Demonoid @ Oct 19 2008, 11:10 PM) *
Bugün yazdırdığımız medyaların 5 sene sonra bozulmayacaı garantisi var mı? İster Dvd 'de olsun ister harddiksimizde bulunsun.Sürekli biçimler ve formatlar değiştikçe 20-30 senelik filmlerimizi, sağlıklı olarak izleyebilecek miyiz?

E hocam şu an nasıl VHS bizim için bişey ifade etmiyorsa değil 20-30 sene, 10 sene sonra şimdi süper dediğimiz bu filmler de bişey ifade etmeyebilir. Yani DVD veya hard disk ister bozulsun ister bozulmasın o zaman zarfında bambaşka yeniliklerle karşılacağımız için bunları izlemek istemeyiz gibime geliyor. Teknolojinin kötü yanlarından birisi de bu işte. Sürekli kabuk değiştiriyor. Yani insanoğlu neden arşiv yapar ben zaten anlayamadım. Ama yapıyoruz işte. oleyo2.gif
NetSpider
Ben hala piyasada vcd ya da dvdsi bulunmadığından vhsden riplenmiş filmlere rastlıyor ve izliyorum.Elbette görüntü kalitesi önemli, ama herşey değil.
Konuyu saptırmayayım, HD filmleri DVD içerisinde saklıyorum ben de.CD olarak bile 7 yıldır sakladigim ve calisan filmler var.HDD kolaylık açısından daha iyi bir seçenek elbette.Ama; 1TB veri kaybını göze almak da kolay değil benim için...
proxymus
QUOTE(Demonoid @ Oct 20 2008, 12:10 AM) *

Bırakın dvdleri harici disk üreticileri bile kendi ürünlerine 5 yıl ömür biçiyorlar.
Siz içinize nasıl siniyorsa onu yapın derim.
Ama en garantisi şu anda sağlam bir masaüstü toplayıp güzelce büyük hddlerde depolamak gibi görünüyor.
Haricilerdeyse usb girişli olanlar sorun çıkarmaya devam ederken e-sata veya eternet girişlileri tercih etmenizi tavsiye ederim.
freshman
QUOTE(phm @ Oct 18 2008, 09:05 PM) *
Teşekkürler yorumlarınız için. Demek ki her iki şekilde de yedeklemek lazım.
Burdaki en büyük problem vakit işte...

Sadece vakit değil dostum aynı zamanda nakit...

Ya tek seferde parayı bayılıp geniş kapasite bir hard disk alacaksın yada her film için ayrı ayrı dvd alıp onun için bide zaman ayıracaksın. Yada iyice garantileme istiyorsan hem parayı bayılıp harddiski alacan hemde dvd lere teker teker arşiv yapacaksın.

Offf her zevkin bir karşılığı var ya, film izlemenin de dikeni bu heralde, ne yapalım katlanacaz artık...
ainstain
QUOTE(proxymus @ Oct 20 2008, 04:01 AM) *
Bırakın dvdleri harici disk üreticileri bile kendi ürünlerine 5 yıl ömür biçiyorlar.
Siz içinize nasıl siniyorsa onu yapın derim.
Ama en garantisi şu anda sağlam bir masaüstü toplayıp güzelce büyük hddlerde depolamak gibi görünüyor.
Haricilerdeyse usb girişli olanlar sorun çıkarmaya devam ederken e-sata veya eternet girişlileri tercih etmenizi tavsiye ederim.

Evet öyle. Benim aklıma birşey takılıyor. Arşiv yaktık 1000 tane film oldu elimizde, ee sonra ne olacak ? 1000 filmide izleyemeyeceksin yeni filmler çıkacak, daha yenileri çıkacak, yani sonu yok bu işin. thinking.gif
phm
QUOTE(freshman @ Oct 20 2008, 04:25 AM) *
Sadece vakit değil dostum aynı zamanda nakit...

Ya tek seferde parayı bayılıp geniş kapasite bir hard disk alacaksın yada her film için ayrı ayrı dvd alıp onun için bide zaman ayıracaksın. Yada iyice garantileme istiyorsan hem parayı bayılıp harddiski alacan hemde dvd lere teker teker arşiv yapacaksın.

Offf her zevkin bir karşılığı var ya, film izlemenin de dikeni bu heralde, ne yapalım katlanacaz artık...

Hocam 640 gb yeter herhalde şu an. İşte bir yandan da DVD yazmak sorun oluyor. DVD'nin ömrünü uzatmak için en düşük hızda yazmak gerekiyor bir de yanlış bilmiyorsam.

QUOTE(ainstain @ Oct 20 2008, 06:05 AM) *
Evet öyle. Benim aklıma birşey takılıyor. Arşiv yaktık 1000 tane film oldu elimizde, ee sonra ne olacak ? 1000 filmide izleyemeyeceksin yeni filmler çıkacak, daha yenileri çıkacak, yani sonu yok bu işin. thinking.gif

Hocam gerçekten sonu yok bu işin. O film çıktı, "Hmm... IMDb'den iyi puan almış." Hooopp, ekle listeye, indir! Bu film çıktı, forumda birisi yazmış "Çok güzel, kaçırmayın!" Hoopp, onu da indir. E bunun klasik filmleri var, görmediklerimiz var, eskisi var...

E ders var, kitap okumak var. Sosyal olup arkadaşlarla dışarı çıkmak var. Gençliğini pc başında çürütmek de var smile.gif
Yani düşün düşün çıkamıyorum işin içinden. Bi yolunu bulan varsa bana da söylesin. unsure.gif
ainstain
QUOTE(phm @ Oct 20 2008, 02:07 PM) *
Hocam 640 gb yeter herhalde şu an. İşte bir yandan da DVD yazmak sorun oluyor. DVD'nin ömrünü uzatmak için en düşük hızda yazmak gerekiyor bir de yanlış bilmiyorsam.

Hocam gerçekten sonu yok bu işin. O film çıktı, "Hmm... IMDb'den iyi puan almış." Hooopp, ekle listeye, indir! Bu film çıktı, forumda birisi yazmış "Çok güzel, kaçırmayın!" Hoopp, onu da indir. E bunun klasik filmleri var, görmediklerimiz var, eskisi var...

E ders var, kitap okumak var. Sosyal olup arkadaşlarla dışarı çıkmak var. Gençliğini pc başında çürütmek de var smile.gif
Yani düşün düşün çıkamıyorum işin içinden. Bi yolunu bulan varsa bana da söylesin. unsure.gif

Tek yolu var izle ve sil, hatta silerken shift del ile sil ki tükürdüğünü yalama, ve geri gelmesin film. biggrin.gif
Batman, matrix, gibi filmleri silmezsin. Ama her şeyi listeye ekleyip indirirsen sonu gelmez ki gelmiyorda biggrin.gif biggrin.gif
proxymus
QUOTE(ainstain @ Oct 20 2008, 08:05 AM) *

Dostum zamanla daha da seçici olmaya başlıyor insan, misal ben elimde 1000den fazla film var artık indirdiklerimin çoğunu siliyorum saklamıyorum.Sonra sonra elimdekileride eleyeceğim vakit oldukça .Ama bu arşivlemeyi bırak deseler bırakamam.Ancak hayatım o kadar dolu olmalıki filmlere vakit olmadı diyebilmeliyim.Ki gene katır yüzünden pc kapanmaz akşam film izlenir diye düşünüyorum.
Belkide ben çok bağımlı oldum bilemiyorum.
ainstain
QUOTE(proxymus @ Oct 20 2008, 10:14 PM) *
Dostum zamanla daha da seçici olmaya başlıyor insan, misal ben elimde 1000den fazla film var artık indirdiklerimin çoğunu siliyorum saklamıyorum.Sonra sonra elimdekileride eleyeceğim vakit oldukça .Ama bu arşivlemeyi bırak deseler bırakamam.Ancak hayatım o kadar dolu olmalıki filmlere vakit olmadı diyebilmeliyim.Ki gene katır yüzünden pc kapanmaz akşam film izlenir diye düşünüyorum.
Belkide ben çok bağımlı oldum bilemiyorum.

tabiki bende bırakmam ama seçicilikdi benimde demek istediğim . Ama çokda bağımlı olmamak lazım biggrin.gif sonu yok çünkü. Birde benim gibi hd arşivliyorsan yandın:D
AycN-
Sığanları dvd5'e sığmayanları 2ye bölüp dvd5'e yazıyorum ben. : )
DAYYAR
Şimdilik 500 GB harici ve 250 GB HDD yetiyor ama eleme yapıyorum.İndirdiğim her dizi ve filmi arşiv yapacak olsaydım......
ainstain
QUOTE(AycN- @ Oct 22 2008, 01:38 PM) *
Sığanları dvd5'e sığmayanları 2ye bölüp dvd5'e yazıyorum ben. : )

Nereye kadar ?
DVD ler biter filmler bitmez:D
EuMeR
Eğer film 4.3 mb dan yüksekse 8.5 gb lık dvd ye yazarsın bu pahalıya gelir tabi veya bölersin winrarla artık ne kadarsa boyutu 2-3 dvd ye yazarsın tabi izlersen biggrin.gif. Yani en sağlamı kaliteli dvd yle kaliteli bir çantada saklamak. hemde çok iyi bir yere yoksa sinsice yaklaşıp yok etmeye programlanmış bir yeğen yüzünde arşivinize güle güle diyebilirsiniz.
ainstain
QUOTE(EuMeR @ Oct 29 2008, 10:19 PM) *
Eğer film 4.3 mb dan yüksekse 8.5 gb lık dvd ye yazarsın bu pahalıya gelir tabi veya bölersin winrarla artık ne kadarsa boyutu 2-3 dvd ye yazarsın tabi izlersen biggrin.gif . Yani en sağlamı kaliteli dvd yle kaliteli bir çantada saklamak. hemde çok iyi bir yere yoksa sinsice yaklaşıp yok etmeye programlanmış bir yeğen yüzünde arşivinize güle güle diyebilirsiniz.

Ne winrar'ı eğer 2 dvd ye atacaksan mkv merge kullanarak filmi ikiye bölersin. Ben öyle yapıyordum çok vaktimi alıyor. Laptop eski bendeki, dvd ye arşiv yapacam diye sabır taşına döndüm
DaldanSarkanElma
500gb sabit disk ve 250 gb harici diskimde smile.gif
ainstain
QUOTE(DaldanSarkanElma @ Oct 30 2008, 11:12 PM) *
500gb sabit disk ve 250 gb harici diskimde smile.gif

Doluyormu peki, yani yer açmak için film silme ihtiyacı hissediyormusun ?
quipu
160 gb +500 gb dahili 120 gb harici var Harici hddden baya bi dosya kaybettim virüs yznden. Su an harici olan boşta dahilide de 20-30 gb boş yer var.

Önceleri üşenmeden dvdye çekiyordum herseyi ama artık zor geliyor unsure.gif

720 lik çok fazla film yok sayılır elimde. Olanlarda hdddeler.

Kastore
Arkadaşlar çok hızlı derdimi anlatıcam, çok da kısa bir yanıt bekleyicem smile.gif

250 gb dahili diskim var ve 500 gb harici diskim var, hemen hemen doldu her ikisi de ancak sadece film arşivim yok içinde, kullandığım programlar ki mimarlık okumamdan dolayı baya fazla, örnek projeler çizim photoshop çıktıları sunumlar derken baya baya yer kaplıyor. yani aralarından eleme yapmam da mümkün olmuyor...

filmlerimi dvd yapıp saklamayı düşünüyorum ancak ben de mi bir sorun var bilemiyorum, internetten indirdiğim playstation oyunlarını dahi dvd yaptığımda en fazla 1 ay kullanabildim, dvd hep bozuldu, sizden kaliteli bir dvd markası istiyorum? uzun ömürlü-kaliteli bir tane... çünkü hepimiz biliriz ki izlemek istediğimiz film elimizin altında olsun isteriz, hard disklerimde durum çok karışık film arşivlerimin pek bir düzeni yok ki hard diskin içinde bu düzensizliğe alıştım, ancak dvd'de de aynı durum olursa cozutabilirim smile.gif o yüzden dvdlere en önemli arşivlerimi atıcam, dvd bozulursa da kalp krizi geçiririm...
phm
QUOTE(Kastore @ Nov 2 2008, 06:02 AM) *
Arkadaşlar çok hızlı derdimi anlatıcam, çok da kısa bir yanıt bekleyicem smile.gif

250 gb dahili diskim var ve 500 gb harici diskim var, hemen hemen doldu her ikisi de ancak sadece film arşivim yok içinde, kullandığım programlar ki mimarlık okumamdan dolayı baya fazla, örnek projeler çizim photoshop çıktıları sunumlar derken baya baya yer kaplıyor. yani aralarından eleme yapmam da mümkün olmuyor...

filmlerimi dvd yapıp saklamayı düşünüyorum ancak ben de mi bir sorun var bilemiyorum, internetten indirdiğim playstation oyunlarını dahi dvd yaptığımda en fazla 1 ay kullanabildim, dvd hep bozuldu, sizden kaliteli bir dvd markası istiyorum? uzun ömürlü-kaliteli bir tane... çünkü hepimiz biliriz ki izlemek istediğimiz film elimizin altında olsun isteriz, hard disklerimde durum çok karışık film arşivlerimin pek bir düzeni yok ki hard diskin içinde bu düzensizliğe alıştım, ancak dvd'de de aynı durum olursa cozutabilirim smile.gif o yüzden dvdlere en önemli arşivlerimi atıcam, dvd bozulursa da kalp krizi geçiririm...

Valla hocam, şahsen Maxell kullanıyorum. Onun dışında Verbatim DVD'ler de kalitelidir.
ainstain
QUOTE(Kastore @ Nov 2 2008, 06:02 AM) *

Benim önerim, filmleri 500 gb lik hdd ye aktar geri kalanınıda 250 gb lik hdd ye olmuyor ise Allah kerim.

DVD lerde bozulma olursa bende kafayı yerim çünkü başka yedeği yok. Ama hdd de bozulabilir onlarında yedeği yok. biggrin.gif
Monte Kristo
Arkadaşlar bir kullanıcıya cevap yazacaksanız, uzun mesajlar için "Alıntı" yerine "@kullanıcı adı" yöntemi görüntü kirliliğini de engelleyecektir.

Örneğin:

@Kastore;

DVD'lerin uzun ömürlü olup olmayacağını Nero'nun test programıyla değerlendirebilirsin. Benim önerim TDK. Pahalı ama hakkını veren bir DVD. Deneyin derim.
ainstain
@Kont Dracula, böylemi biggrin.gif biggrin.gif
Monte Kristo
@ainstain, doğrudur smile.gif
Putte
Arşiv yapma hevesini anlıyorum tabi. Ama zaten bir arşiv var. Dinamik ve sürekli güncelleniyor. Formatlar değiştikçe sorun olmuyor hiç. Onlarıda arşivliyor yine. İNTERNET tüm bunları sağlıyor. O yüzden seyrettiğimiz her filmi arşivlemeye gerek yok düşüncesindeyim.

Ben sadece kendi riplediğim veya eşin dostun ilgilendiği güncel filmleri arşivliyorum. Güncelliğini kaybedenleride siliyorum. Hiç acımadan hemde. Lazım olan eliimin altında. sadece 45 dakikada tekrar hdiskimde olabilir. Bunu bilmek yeterli benim için. Ve sizler içinde yeterli olmalı aslında.
phm
Herkesin 45 dakikada -en az- 4.37 gb'ı indirebilecek bi bağlantı hızı yok ama. Normal filmler belki 1-2 saatte neyse. Söz konusu farklı bişey. Ben de asla eş dosta göre arşiv yapmam. Güncel film istiyorsa adım başı DVD'ci var, internet cafe var. Kendi sevdiklerimi arşivlerim. Güncel değil diye Esaretin Bedeli gibi bir filmi asla silmem. Canım sıkılır, defalarca izlemiş olsam bile filmin sonunu sanki daha önce hiç izlememişcesine tekrar izlemek isterim. Ya da aklımda bi replik kalmıştır, onu tekrar duymak isterim. Maalesef böyle bişey için 45 dakika da çok. cool.gif

Düzeltme: Yazım yanlışı.
Putte
Bende pratikte 45 dakika beklemiyorum zaten. Seyretmeye karar verdiğimde indirmiyorumki. Belli bir planım olduğunda yapıyorum bunu. Ve seyretmek istediğimde de zaten onlar inmiş oluyor. Benim internet hızım 10 Mbps, standartların üzerinde ama bu da yakın gelecekte sıradan olacak. Gayet tabii hızlar arttıkça arşiv ihtiyacıda buna paralel azalacak. Çünkü arşiv ihtiyacı karşılanmış olacak zaten. Ben gidişin bu yönde olduğunu düşünüyorum. Yakın bir gelecekte bilgisayarlarda hdisk olmazsa olmazda olmayacak. Herşeyin internet üzerinden çalışacağı yönünde bir trendde var.

Yukarıda birçok arkadaşta yazmış zaten. Benim toplam 2 Tb civarında Hdisk kapasitem var. Bunları kendi fotoğraf ve kameramla çektiğim filmler için kullanıyorum. Ve şahsi çalışmalarım için tabi.

Bir ara arşivciliğe herkes gibi bende merak salmıştım. Ve gördümkü sonu yok bunun, nereye kadar? Sonunda 2 Tb de olsa doluyor ve biliyorumki 10 Tb de olsa dolacak. DVD ve CD medyalardan çok geniş bir arşivim vardı abartısız binlerce. Hepsini dağıttım. Ve verdiğim insanlardan bana geri dönüşlere göre söylüyorum. % 10 dan fazlası zamanla bozulmuştu.

Sonuçta geldiğim noktada ben internetin kendisini arşivim olarak görüyorum. Umumun da zamanla bu noktaya geleceğini sanıyorum.
efsanerhan
Filimlerimi DVD'ye yazdırıyorum. Film arşivlemek sonu olmayan bi hastalık gibidir .Zamanında izledigim,izlemedigim tüm filimleri indirip arşivlerdim.Baktım bu işin sonu yok.Şuanda ailecek izlenebilcek güzel filimleri, gercekten arşive yakışacak filimleri indirip arşivliyorum.Şuandaki tercih ettigim Dual (Cift ses=Hem Tr ,hem İng. ) filmlerdir. Her kesime hitap ediyor.

phm
QUOTE(Putte1965 @ Nov 5 2008, 03:47 PM) *
Sonuçta geldiğim noktada ben internetin kendisini arşivim olarak görüyorum. Umumun da zamanla bu noktaya geleceğini sanıyorum.

Umarım yakın gelecekte öyle olur. Ama şu an için pek öyle değil. Ben zaten sadece kaliteli, güzel filmleri arşivliyorum. Her gördüğümü indirmiyorum elbette.
Siz meslek hayatınız ve projeleriniz (yanlış mı anladım yoksa?) için hard diskleri kullanmakta haklısınız elbette. Ama ben daha öğrenciyim. vava.gif

Ve günde onlarca film indirmiyorum elbette. HD olarak 20~ 2 CD'lik XviD olarak 50~ film var anca.
Elbette arşivciliğin sonu yok. Ama dediğim gibi, hepsini izlemiyorum zaten. Birkaç arkadaşımın sayısını kendilerinin de bilmedikleri arşivleri var. Ama bu amaçsız bence de.
Putte
QUOTE(phm @ Nov 5 2008, 04:52 PM) *
Umarım yakın gelecekte öyle olur. Ama şu an için pek öyle değil. Ben zaten sadece kaliteli, güzel filmleri arşivliyorum. Her gördüğümü indirmiyorum elbette.
Siz meslek hayatınız ve projeleriniz (yanlış mı anladım yoksa?) için hard diskleri kullanmakta haklısınız elbette. Ama ben daha öğrenciyim. vava.gif

Ve günde onlarca film indirmiyorum elbette. HD olarak 20~ 2 CD'lik XviD olarak 50~ film var anca.
Elbette arşivciliğin sonu yok. Ama dediğim gibi, hepsini izlemiyorum zaten. Birkaç arkadaşımın sayısını kendilerinin de bilmedikleri arşivleri var. Ama bu amaçsız bence de.

Zaten öğrenci olduğunuzu hissettim. Genel yaş ortlamasıda bu, forumda. Ama buna değinsem belki beni dinozor filan sanarlardı smile.gif. Arşivcilik, koleksiyonculuk güzel şeyler. Yapıcı yanlarıda var. Bunu yaşamak, doymak ve o merhalelerden geçmek lazım mutlaka. Söylemlerim eleştiri bazlı değildi zaten. Sadece bana göre trendin nereye doğru olduğunu söylemek istedim. Öte yandan ne dvd medyalar ne de harddiskler orta vadede güvenilir medyalar değiller. Bozuluyorlar, ve bazen insanı çok zor durumlara düşürebiliyorlar.

Ben 43 yaşındayım bunada maalesef:) Çünkü ruhen yaşlanamadım bir türlü. Arşivcilik ve koleksiyonculuk ifade ettiğin gibi birazda imkanla alakalı mutlaka. Ben Müteahhitim ve uluslararası işler yaparım. Rusya, ukrayna, moldova gibi ülkelerde faaliyet gösteriyorum. Buralarda şirketlerim var. Ama öğrenciyken simitin parasını hesaplardım smile.gif. Hayat bu zaten, bir yerlerden başlıyorsun herşey zamanla oluyor. Çalışmak ve tabi birazda nasipte olmalı. Sana şimdiden başarılar ve iyi şanslar dilerim.
phm
Teşekkür ederim. Arşivcilik gerçekten hoş bişey.
Siz tabi ki tecrübe etmişsiniz, daha iyisini bilirsiniz. Ama dediğiniz gibi, bu yollardan da geçmek gerek. smile.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.