Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: 720p Filmlerinizi nerde saklıyorsunuz?
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
Sayfalar: 1, 2
SirEvo
Arşivciliğin sonu olmadığından , artık izleyip siliyorum.
3TB dizi arşivi yaptım HDD ve DVD'lerde ama baktım olcak gibi değil, artık izleyip , hiç acımadan siliyorum.
Haftada 8 tane 720p dizi indirdiğimi varsayarsak, buna ne zaman ne de yer yeter. Ayrıca sürekli arka planda inen filmleri saymıyorum bile.
En iyisi bu aslında.
İzlemek ve eğer kaliteliyse,klasikse,çok hoşumuza gittiyse, DVD'de saklamak.
1mbit bağlantı ile bile , 100lerce GB HDD'ye sahip olsanız yetmiyor. Aylık en az 200gb download kotam var. 2 ayda 1 tane 500gb HDD alsam, batarım heralde tongue.gif
ainstain
@SirEvo aynen öyle, bende acımadan silmeye başladım. Harici HDD dekileride elemeye başladım.
Ama yakında sınırsız HDD ler çıkarsa izlediklerimi silmem biggrin.gif
SirEvo
QUOTE (ainstain @ Nov 8 2008, 12:23 PM) *
@SirEvo aynen öyle, bende acımadan silmeye başladım. Harici HDD dekileride elemeye başladım.
Ama yakında sınırsız HDD ler çıkarsa izlediklerimi silmem biggrin.gif

Yok artık, ne sınırsızı biggrin.gif
mertoya
Arşivcilik hakkında yazılabilecek herşey yazılmış ve konuşulmuş bana pek bişey kalmamış. smile.gif Bende kendimce arşiv yapıyorum tıpkı aramızdaki çoğu kişi gibi filmleri seçerek arşivime dahil ediyorum. Temiz kullanım ve iyi şartlarda saklamayla dvd medyaların 10 yıl dayanabileceği inancındayım. (inanmak istiyorum mellow.gif ) Ayda bir 25lik Verbatim DVD-R alıyorum ve bende öğrenciyim şimdilik bütçemi sarsmadı, umarım sarsmazda. Harici HDD lere ise asla güvenemem. Bozulması bir yana çalınmasıda var bu işin. smile.gif
barokt
Ben de Hollanda'da yaşadığım yıllarda filmleri indirip, izleyip siliyordum malum orada bağlantı hızları yüksek, daha sonra sadece beğendiklerimi DVD, DVD-DL medyalara yazarak saklıyorum.
Ayrıca harici sabit disklerim de var, büyük boyutlu birkaç filmimi de orada saklıyorum. Ama kanımca DVD'de saklamak en uzun ömürlü koruma yöntemi.
Sabit Disklerde bozulma durumunda 1TB verinin silinmesi yaklaşık bir saniyede olabiliyor. Bunu hiç istemem doğrusu smile.gif Sonra sabit disk kurtaracağım diye tomarla para vermekte cabası...
ozan915
Bende indirdiğim tüm filmleri dvdye çekiyorum en güvenli saklama yöntemidir diye düşünüyorum...
Dortune
DvD Bir süre sonra bozuluyor aslında Dvd de saklayacaksanız çok yavaş bir hızda yakmanızı öneririm.Benim bir çok filimim dvd bozulması sebebiyle kayboldu ondan sonra hep en düşük hızda yaktım.
rroyy
Türkçe alyazıyı ekleyene kadr mybook'da duruyor. Sonrasın DVD en güzel çözüm.
Blue Fox
ben dvd lere cekiyorum sanda tavsiye edeirm ama verbatim 1x2 ile yaz
rroyy
QUOTE (phm @ Nov 5 2008, 04:52 PM) *
Umarım yakın gelecekte öyle olur. Ama şu an için pek öyle değil. Ben zaten sadece kaliteli, güzel filmleri arşivliyorum. Her gördüğümü indirmiyorum elbette.
Siz meslek hayatınız ve projeleriniz (yanlış mı anladım yoksa?) için hard diskleri kullanmakta haklısınız elbette. Ama ben daha öğrenciyim. vava.gif

Ve günde onlarca film indirmiyorum elbette. HD olarak 20~ 2 CD'lik XviD olarak 50~ film var anca.
Elbette arşivciliğin sonu yok. Ama dediğim gibi, hepsini izlemiyorum zaten. Birkaç arkadaşımın sayısını kendilerinin de bilmedikleri arşivleri var. Ama bu amaçsız bence de.

Amaçsız olduğunu düşünüyorsun bence değil. Evime Sinema odası yapmayı planlıyorum. Ve baya büyük bir oda var planlarımda. ORjinal DVD satın alıyordum Blu-ray çıktı hepsini yawaş yawaş yok pahasına satmaya başladım. Orjinal Blu-Ray'ler suan çok yaygın değil o nedenle yüksek fiyatlara sahipler. Bu nedenle şuan için en iyi arşiv şekli bence HD-Ripler. Şuan için 596 tane HD filmim var. Sürekli güncelliyorum. HDTVleri bile indirmemeye başladım Blu-Ray'lerini bekliyorum genelde. Kafamdaki sinema odmda sağlam bir HTPC var. İlerisi için çok iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir baskı firması ile anlaştım. Ucuz sayılacak fiyatlarla CD-Covers dan cktiğim bluray ve HDDVD coverlarını bastırıp DVDkutusuna yerleştirmeye başladım. İleride evime gelen arkadaşlarımın binlerce film arasından seçtikleri filmleri onlarla birlikte izlemenin çok zevkli olacagına inanıyorum. Düşünsenize haftada bir arkadaşlarınızla evinizde film gunleri bile duzenleseniz bu bile size fazlasıyla yeter. Çocuklara yatırım diye bile düşünülebilir =)) İyidir arşivcilik, sıkılmadan yılmadan gidebileceğim yere kadar giderim diye düşünüyorum.

"PS. ücretsiz indfiriyoruz diye sinemaya gitmemezlik etmeyin. para kazanamazsalar inecekte, izleyecekte film kalmaz. Ben hafta min 2 kere sinemaya gitmeye çalısıyorum. Tadında da yenmiyor."
bevs
Valla o kadar çok yoruldumki artık bu arşiv işinde geçen ay hevesle indirdiğim 40 civarı film vardı sırf üşendiğimden sildim attım hepsini hiçbirinide izlememiştim.
Arşiv işide bir yere kadar...
FrK
Bence arşiv amaçlı indirilen filmleri düşük hızda dvd'lere yazıp, iyi bir şekilde saklarsak bozulma oranını neredeyse sıfıra çekmiş oluruz.
umutn
Hem DVD hem HDD'de saklamak ki zaman ve paraniz musaitse korunma icin en iyi yontem bence HDD bozulursa DVD'den kopyalayip veriyi kurtarabilirsiniz , yada DVD cizilmisse HDD'den tekrar yazip arsivi guncelleme sansiniz olur ...
DeathNote
1T harici de saklamak daha makul.Hem zamandan hem de bütçe bakımından.Yoksa heryer dvd-cd..Her dvd de karışık filmler.
radiostar
Bende de 1 adet 750 GB ve 1 adet 300 GB olmak üzere 2 adet HDD vardı. İkisi de ağızlarına kadar dolu olduğundan geçenlerde 1 tane daha 750 GB'lık aldım ve o da dolmak üzere. DVD'ye göre çok daha kullanışlı olmalarına rağmen bozulma riskinin olması da dezavantaj o yüzden naçizane tavsiyem çok sevdiği dizi, film vs.leri HDD'de saklayanlar bir de DVD'ye yedeklerini alsınlar.
lznuscr
Fazla 720p film indirmedim, indirdiklerimde genelde boyutları bir DVD'ye sığacak şekilde... Daha yüksek boyutları olanları winrar ile 100MB'lik parçalara bölüp 2 DVD'ye yazıyorum. Ne de olsa .mkv oynatıcı yok. tongue.gif

Edit: Hem DVD hem de harici HDD'de saklamak bence en iyi yöntem...
SirEvo
İzle-sil yöntemi en iyisi. Çok iyi film olursa ya HDD'de ya DVD'de saklıyorum. Masrafa gerek yok, sürekli gelişiyor teknoloji zaten.
By_Click
720p veya 1080p indirsemde izledikten sonra mecbur siliyorum.Kanımca en iyi yöntem bu.
st71
Ben verilerimi hdd larımda saklıyorum. Şu ana kadar kendi ext hdd larımda bir sorun yaşamadım ama arkadaşa çektiğim 300 gb lık veri bozulunca gerçekten üzülmüştüm.Gerçi yedeği vardı.

Düşük hızda kaliteli DVD ye yazılıp saklanması bence en iyisi ama 5-6 terabaytlık veriyi DVD ye yazdırmak çok zor geldiğinden yapamıyorum. tongue.gif
GeCe_KuSu
Torrent sitelerinde. biggrin.gif
SirEvo
QUOTE (GeCe_KuSu @ Oct 15 2009, 09:35 PM) *
Torrent sitelerinde. biggrin.gif

Mantıklı. oleyo2.gif oleyo2.gif
phm
Gerçekten bu saatten sonra arşivdi, hard diskti bilmem neydi, uğraşılacak gibi değil! Sadece, kendi adıma, klasik dediğim filmleri saklıyorum o kadar. İndirmek de bi dert, saklamak da. İndir & izle & sil en iyisi. Zaten yeni filmleri (güncel veya eski olup da yeni indirilen) izleme fırsatı bile zor buluyorken arşiv de ne? laugh.gif

PRoDJi, D-Z0N3, LTRG vb. bir sürü indirmiştim. Geçtiğimiz yaz boyunca izledim, ve düşünmeden sildim. 720p olarak sınırlı sayıda saklıyorum.
Yaptığım tek arşiv, FLAC formatında müzik şu an için. cool.gif
Kastore
Şu Quiknet tarzı Fiberoptik bağlantılar yaygınlaşsa gerçek internet hızına bir ulaşsak, hiç gerek kalmayacak bunlara... 20 mb ile cayır cayır indirir, gözümüzü kırpmadan sileriz smile.gif Oysa n'apalım 1 mb'deyim hala ve HDD kullanıyorum... (Ne tür DVD kullanırsam kullanayım bozuldu... Bende mi bir gariplik bilemiyorum)
KaßuS
Bana göre isterse 1000mbit çıksın yine film indirmek için bekleyeceğiz. oleyo.gif Çünkü 100mbit çıkınca bu sefer Digital Sinema - 2k (2048x1080) çıkacak ondan sonra Digital Sinema - 4k (4096x2160) ondan sonra Red Digital Sinema - 2450p (4520x2540) ondan sonra ise Super Hi-Vision/Ultra High Defination Video (7680x4320) filmler çıkacak. smile.gif Yani bana göre hiç bir zaman rahata ulaşamıyacağız. smile.gif
SirEvo
4mbit versinler sonra kaybolsunlar bana yeter Kabus. flaugh.gif
O dediklerinin gelmesine daha çooooooook var. smile.gif
KaßuS
Aynen bana da yeter 4mbit smile.gif
1000mbit'in gelmesine de çoooook var. flaugh.gif
SirEvo
1000mbit'i söyleyen sensin zaten. smile.gif
Hepsinin gelmesine çoooook var yani. flaugh.gif
Gurki55
8Mbit 30 lira olunca hafizaya gerek olmayacak zaten. 1 günde indireceksin full hd filmleri.
ManicDepressivE
2 aylığına kampanyadan yararlandım Quiknetin 10mbit net kullandım o 2 ay içinde 2 senede anca izleyebiliceğim kadar film indirdim smile.gif şimdi 5 mbite indirdim neti yetiyo valla smile.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.