Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Orjinal Bluray ve HDDVD ile ilgili sorunlarım
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
Demonoid
Şu an elimde netten indirdiğim 7-8 tane Blu-ray/HDDVD var.

- Bunlara altyazı ekleme ile ilgili bilgi alabileceğim bir yer var mı? İngilizce olarak video düzenleme ile ilgili sayfaları araştırdım ama bir şey bulamadım. Bu konuda bir kaynak önerirseniz, beni bahtiyar edersiniz.

- Bir kaç tane dosya image olarak alınmamış. Bu nedenle Nero Show Time hariç, diğer oynatıcı programlarda sorun oluyor. Power Iso programı ile denedim, başarılı olamadım. Image burn programıyla da deneme yaptım. Sonuç gene aynı. Bir yerde eksik birşeyler yaptım ama bilemiyorum.

- Logitech 5+1 ses sistemim var.Nero Show Time ile Bluray filmi izlerken yeterli gelmiyor. Mevcut formattaki her türlü sesi alabileceğim bir ses sitemi önerebilirmisiniz?  

teşekkür ederim.
CLASSIC
BD ve HDDVD olduğuna göre galiba PC'de izleyeceksiniz. Bunları HD ya da BD'lere yazacak imkanım var derseniz, cevabımı es geçebilirsiniz çünkü altyazı eklemeyle ilgili bir şey yazamayacağım. Blu-Ray için sadece izleme yöntemini söyleyebilirim. Blu-Ray'in içindeki ana film dosyası haricinide kalanlar menüler, seçenekler vb. uygulamalardır. Blu-Ray'deki BDMV/STREAM dosyası içerisindeki bouyut en büyük olan asıl film dosyasıdır. Genelde 00000.m2ts olarak geçer adı 00001 ya da farklı da olabilir. Bu büyük dosyayı bspalyer ile açıp altyazıyı üzerine sürükleyip izleyebilirsiniz.

HDDVD içerisinde de ana film dosyasının uzantısı .evo'dur. HVDVD_TS/FEATURE_2.EVO ya da feature_1 de olabilir. Ben HDDVD yi denemedim. Eğer .evo dosyasını da BD'deki gibi denerseniz belki onlarıda oynatabilirsiniz.

Eğer menüleriyle beraber açmak isterseniz Nero yeterli gelmeyebilir. Bunun için Cyberlink Power DVD'nin yeni sürümlerini deneyiniz. Ses sistemi için de bu biraz da bütçenizle alakalı bir durum. Filmlerin sesleri 6 kanal da olsa creative 7+1 serisinden birini öneririm. Biraz pahalı olabilir.
Demonoid
Teşekkür ederim cevabınız için.

Power DVD image alınmış filmleri rahatlıkla oynatıyor. Burada sorun yok zaten. Nero Show Time ise klasör şeklindeki filmleri oynatıyor.Filmlerin gösterimi ile ilgili bir sorunum yok zaten.

Bsplayerda dediğiniz olayı bir deneyeceğim.

İmage dosyalarını yazdırmada bir problem olmaz ama klasör halindeki filmleri nasıl yazdıracağım? Klasörün içinde ne varsa hepsini mi seçeceğim yoksa BDMV veya HVDVD_TS gibi tek dosyaları seçmem yeterli olur mu?

CLASSIC
Netten indirdiğin bütün dosyaları yazdırman lazım.
Lewis
Benzer bir problem yaşadığım için başlık açma gereği duymadım.

Netten indirdiğim Orjinal Bluray filmlerim var fakat menülerine ulaşamıyorum, işin komik kısmı medya oynatıcı olarakta Power Dvd 8 Ultra kullanıyorum ama olmuyor, yardımcı olabilirmisiniz ? Teşekkürler.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.