simitci11
Jul 30 2008, 08:28 AM
Günaydın arkadaşlar. Yazdığım divxleri Dvd playerda seyrederken. özellikle kameranın hızlı hareket ettiği sahnelerde ekranda küçük küçük donmalar yaşanıyor ve bu tüm filmlerde genelde oluyor. acaba cd ye çekimimde mi bir sorun var. Mesela cemyılmazın stand-up showunu izlerken hiç bir problem yokken. 88 minutes adlı filmi izlerken bu donmayla karşılaşıyorum. acaba çok hızlı mı yazdığımdan cdyi böyle oluyor. Teşekkürler.
gaddarim
Jul 30 2008, 08:31 AM
Cd'nin bozuk olmasından dolayı donmada olabilir,bende öyle oluyo.
simitci11
Jul 30 2008, 08:58 AM
QUOTE(gaddarim @ Jul 30 2008, 09:31 AM)

Cd'nin bozuk olmasından dolayı donmada olabilir,bende öyle oluyo.
Cdyi okumamaktan kaynaklanan bir donukluk değil bu.cd sorunsuz çalışıyor.sadece oynatırken çok hafif bir yavaşlığı söz konusu.
awalanche
Jul 30 2008, 09:38 AM
Cdleri yazabileceiğiniz en düşük hızda yazıp deneyiniz.
dexterbk
Jul 30 2008, 09:40 AM
Genelde Divxleri 4x te yazın. 2x'lede çekmenize gerek yok zaman kaybı olur. Birde öyle deneyin.
soulfear
Jul 30 2008, 01:16 PM
bu sorun Dvd playerın yazılımındanda kaynaklanıyor olabilir bendeki Dvd playerın vcd filmlerde sesle görüntü arasında uyum soru vardı yazılımını günceledikten sorna sorun ortadan kalktı senin de böyle bir sorunun olabilir
simitci11
Jul 31 2008, 12:34 PM
teşekkür ederim yardımlarınız için.
simitci11
Aug 2 2008, 04:17 PM
Arkadaşlar aynı konu dahilinde birşey daha soracağım. Nero8 kullanıyorum şu an Techpoint marka bir Cd taktım ve bir film yazıyorum. ancak neronun menüsünde yazma hızı 10x gözüküyor ve ben hiç bir şekilde bu hızı değiştiremiyorum..yani menüden daha düşük bir hızla yazabileceğim bir seçenek yok. Bunun sebebi ne olabilir?
awalanche
Aug 4 2008, 09:43 AM
Nero da hız değişim seçeneği olacaktı ama nerede olduğunu hatırlamıyorum. Biraz kurcalarsanız bulabilirsiniz. Size Ashampoo kullanmanızı öneririm çok memnunum Nero gibi bir çok soru sormuyor, kısa sürede işini yapıyor.
dexterbk
Aug 4 2008, 10:39 AM
Ben Nero 7'de 8'de kullandım. İkisinde de cdyi yazdırmadan önce ayarlama yapabilirsin. Özel bir menüye falan girmene gerek yok normal işlem sırasını takip ettiğinde hızın yazdığı yerden direk değiştirebilirsin.
ben genellikle cdburnerxp kullanıyorum birçok programdan daha etkili ve sağlam calışıyor su ana kadarda hıç sorun çıkartmadı (Tavsiye Ederim)
andrei7
Aug 5 2008, 10:44 AM
Arkadaşlar karanlık ve çok hareketli sahnelerde yaşanan yavaşlama olayı bazı DVD ve Divx Playerlerin görüntüyü yeterli hızla oynatamamasından kaynaklanmaktadır. Bu durumun cd ve dvd yazma hızınızla ve kullandığınız programla alakası yoktur. Dvd playerinizin işlemci gücüyle alakası vardır.
Ayrıca Nero'da yazma hızının değiştirilememesi probleminin de Nero'dan değil kullanılan cd'nin kalitesizliğinden kaynaklandığını düşünmekteyim. Zira bazı cd ve dvd'ler üzerlerinde yazan hızlara ve kapasitelere ulaşamamaktadır. Başka marka bir cd takıp öyle denemenizi tavsiye ederim.
Kullandığım bazı boş medya markaları; Verbatim, TDK, Maxell.
FrK
Aug 12 2008, 03:40 PM
Ayrıca Unutmayınki Divxler Düşük Kalitede Goruntulere Sahiptirler PC de bu filmler codecler yardımıyla guzel gosterebilir ama divx playerlarda boyle sorunlar olabilir
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.