Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Claymore
DP Bonus > Beyaz Perde > Anime Genel
KaßuS
Arkadaşlar ben 2 günde izledim bitirdim izlemeyenler varsa öneririm çok hoşuma gitti benim..imdb'den 10 üzerinden 9.5 not almış

Tanıtım:

İnsanları avlayan ve onların arasında kılık değiştirerek yaşayan Yoma adlı canavarların olduğu bir dünyada, insanlığın tek umudu Claymorelar olarak bilinen yeni bir savaşçı türüdür. Claymorelar; gümüş rengi gözleri olan ve gizemli bir organizasyon tarafından bu yaratıkları yok etmek için yarı-canavara dönüştürülmüş kızlardır. Ama bu doğaüstü güçlerini bir Claymore ne kadar kullanırsa, insan yanını sonsuza kadar kaybetmeye de o kadar yaklaşır…

Anime'nin Adı:Claymore
Kategori:TV Serisi
Tür:Fantastik, Macera, Korku, Drama
Bölüm Sayısı:26
Yayım Tarihi:4/4/2007
Firma/Stüdyo:Madhouse Studios, NTV, VAP, avex mode

Bölüm Listesi:

01. Large Sword -Claymore-
02. Black Card
03. Darkness in Paradise
04. Clare`s Awakening
05. Teresa of the Faint Smile
06. Teresa and Clare
07. Mark of the Deceased
08. Awakening
09. The Slashers (Part 1)
10. The Slashers (Part 2)
11. The Slashers (Part 3)
12. The Endless Gravestones (Part 1)
13. The Endless Gravestones (Part 2)
14. Fit For Battle
15. The Witch's Maw (Part 1)
16. The Witch's Maw (Part 2)
17. The Witch's Maw (Part 3)
18. The War in The North (Part 1)
19. The War in The North (Part 2)
20. The War in The North (Part 3)
21. Invasion of Pieta (Part 1)
22. Invasion of Pieta (Part 2)
23. Critical Point (Part 1)
24. Critical Point (Part 2)
25. For Whose Sake
26. Towards the Successors
LuFFY
İzleyipte beğenmeyen var mıdır acaba ? Tek eksisi sonu oldu. Gerçekten de berbat bitti. Yine de mutlaka izlenmesi gereken animelerden birisi.
Lord_Revan
Gerçekten izlediğim en iyi animelerden birisiydi.Böylesine güzel giden bir animeyi böylesine kısa tutup ve böylesine yarım bir sonlandırmayla bitirmeleri dışında hiç bir beğenmediğim tarafı yok diyebiliriz.Bittiği zaman çok ümitlenmiştim devamı çıkacak diye düşünerek ama malesef...
Not:Nedense güzel animelerin çoğunu kısa tutuyorlar.
LuFFY
Aslında hala ikinci sezon için ihtimal var. Ama şu şekilde; claymore'un mangası ayda bir çıktığı için, animede bir sezon olarak iki üç yılda çıkabiliyor anca. Yani birkaç yıl içinde çıkmasından epey ümitliyim.
rediceman
QUOTE (LuFFY @ Jul 15 2008, 05:09 PM) *
Aslında hala ikinci sezon için ihtimal var. Ama şu şekilde; claymore'un mangası ayda bir çıktığı için, animede bir sezon olarak iki üç yılda çıkabiliyor anca. Yani birkaç yıl içinde çıkmasından epey ümitliyim.

Aynı ümitle beklemekteyim 3 kere izledim hala müziklerini dinliyorum böyle güzel anime görmedim herkese tavsiye ediyorum.
KaßuS
aynen bende sonu hoşuma gitmedi orta kısımları çok güzeldide son bölümü çok kötüydü bekleneni vermedi
LuFFY
Okumak isterseniz türkçe mangası var. 9. ciltte galiba.
rediceman
QUOTE (LuFFY @ Jul 17 2008, 11:42 PM) *
Okumak isterseniz türkçe mangası var. 9. ciltte galiba.

Teşekkürler LuFFY ben beklicem nasıl olsa anime'lerde manga'ya göre gittiginden anime izlerken süpriz olsun istiyorum 2-3 sene daha beklerim smile.gif
awalanche
Devamı gelecek ümidiyle yaşıyoruz (tamam sizin için olmayabilir ama benim için öle whistling.gif ) Tek kelime ile ; mükemmel
amarok3
yeni yükledim, ilk bölümünü izledim ama devam edemedim, herkes güzel diyor bakalım nasılmışsmile.gif
Tokkie
Dün Eclipse sürümünü indirdim. Hazır bir şekilde izlenmeyi bekliyor smile.gif Akşam eve gittiğimde izlemeye başlayacağım. Seri hakkındaki genel yorumumu da izledikten sonra yapacağım smile.gif
WhiteJAWS
İzlemenizi tavsiye ederim bende bu yakınlarda izledim vede oldukça beğenmiştim...
Ondan sonrada zaten anime seyretmeye başlamıştım.

Yirmi küsür dakikiyı çar çabuk geçiriyorsunuz. smile.gif
Umarım dediğiniz gibi 2.sezon da gelir.
werboten
QUOTE(LuFFY @ Jul 15 2008, 10:05 AM) *
İzleyipte beğenmeyen var mıdır acaba ? Tek eksisi sonu oldu. Gerçekten de berbat bitti. Yine de mutlaka izlenmesi gereken animelerden birisi.

aynen katılıyorum
kurosakiichigo
İzleyebileceğim tüm animeleri izledim.One piece'den eyeshield'e kadar ama buna bi sıra gelmedi.Şu sınavım yaklaşıyor o bir bitsin o zaman izleyeceğim işte.
Melanotia
QUOTE(LuFFY @ Jul 15 2008, 10:05 AM) *

Hikayesi konusunda birşey diyemem sadece ilk bölümünü izledim
ama çizimler hoşuma gitmedi benim thinking.gif
rockchu
Bu güne kadar izlediğim en iyi serilerden ruhsal açıdan insanı derinden etkiliyor. Vasat sonu ise insanı çileden çıkartıyor. Çizimlerine alışmak zaman alsada bir kaç bölüm sonra ekranın başından ayrılamayacak duruma geliyorsunuz. Benim gibi sabırsızsanız yeni sezon gelir diye beklemek yerine mangasını okuyabilirisiniz.
m1r4culous
Aynen yaa, bitmesine çok üzüldüm, mangası şu aralar 90larda olması lazım. Yalnız tabii animesinin devamı gelir mi bilinmez. İnşallah gelir:D
Ryuk
İzlediğim animeler arasında ilk 5'e girer kesinlikle.Seride sadece 2-3 bölüm atraksiyon olmadan geçiyor.Teresa hastası etmiştir bir çok kişiyi tabiki (:
ferobadici
Çok iyi biri anime orjinal konusuyla dikkatleri üstüne çekiyor ve bölüm sonuna kadar hiç bir sıkıntı duymadan izliyorsunuz.
menos grande
Mangası şu adresten takip edilinebilinir.

Claymore Manga
joshkirrby
bu kadar begenildigine gore vardir bişi
hemen indiriyorum smile.gif
rediceman
Claymore izlemeyen anime sever kaldımı hala. oleyo2.gif
KaßuS
Sanmıyorum tongue.gif
reflargon
Kesinlikle Claymore animeler içinde en güzelleridir..
kendine özgü atmosferi, ciddi ve keskin karekleri vardır.
Her biri şahsına münhasır karekterlerden hangisine hayran olmamak eldedir..

İkinci sezonunun çıkmasını ümitle bekleyenlerdenim. Henüz sabrediyorum ama olmadı magasını okuyacağım ki, manga okumayı hiç sevmem.
rediceman
QUOTE (reflargon @ Feb 5 2009, 01:50 PM) *
Kesinlikle Claymore animeler içinde en güzelleridir..
kendine özgü atmosferi, ciddi ve keskin karekleri vardır.
Her biri şahsına münhasır karekterlerden hangisine hayran olmamak eldedir..

İkinci sezonunun çıkmasını ümitle bekleyenlerdenim. Henüz sabrediyorum ama olmadı magasını okuyacağım ki, manga okumayı hiç sevmem.

her sene biraz daha umudumu kaybediyorum ikinci sezon hiç gelmicekmiş gibi.
Havadaucankus
izleyip de beğenmeyenlerden biri olarak şunu söyleyebilirim ki tek eksisi kesinlikle sonu değil. bana göre en büyük eksisi gereksiz ve kalitesiz savaş sahneleri. sadece hızlıca gözüken birkaç yaratık ve ardından havada uçuşan kol bacak ve bilimum azalardan ibaret. üstüne üstlük bir de dizinin büyük kısmına hakim sahneler bunlar. aslen konu hiç de fena değildi, keşke kafa kol koparacaklarına biraz daha karakter detayına inselermiş.

kılıç sahneleri için, Sword of a stranger -Mukoh Hadan-'ı seyredip, her hareket tek tek dizayn edildiğinde nasıl sanat eserleri doğuyor görmenizi isterim.
rediceman
QUOTE (Havadaucankus @ Feb 10 2009, 08:34 AM) *
izleyip de beğenmeyenlerden biri olarak şunu söyleyebilirim ki tek eksisi kesinlikle sonu değil. bana göre en büyük eksisi gereksiz ve kalitesiz savaş sahneleri. sadece hızlıca gözüken birkaç yaratık ve ardından havada uçuşan kol bacak ve bilimum azalardan ibaret. üstüne üstlük bir de dizinin büyük kısmına hakim sahneler bunlar. aslen konu hiç de fena değildi, keşke kafa kol koparacaklarına biraz daha karakter detayına inselermiş.

kılıç sahneleri için, Sword of a stranger -Mukoh Hadan-'ı seyredip, her hareket tek tek dizayn edildiğinde nasıl sanat eserleri doğuyor görmenizi isterim.

Havadaucankus renkler ve zevkler kısmı tartışılmaz ,herkesin beklentisi farklı savaş sahneleri bana sorarsan yeterince tatmin edici idi hatta çizimler ortanın üstünde ama en önemlisi izlerken verdiği duygu ve karakter gelişimi muhteşemdi.
keyifli forumlar.
Fairon
İlk izlediğim animeler arasındaydı claymore. yarıda kaldığını bilerek indirmiştim ama öyle bir yerde kalacağını tahmin etmemiştim. neredeyse daha başlamadan bitmiş seri. umarım devamı gelir
Mutlee
Inanilmaz guzel bir animedir. Basta konusu cok basit ve klise gelebilir, 'ulan ayni yurden kac tane izledim' de diyebilirsiniz, ama bir iki bolum gectikten sonra aslinda benzerlerinden ne kadar farkli oldugu ortaya cikiyor. Anime cizimleri ise ortalamanin cok ustunde, kesinlikle ozenle cizilmis. Uzunlugu yanilmiyorsam 26 bolumdu, benim gozumde de zaten bir anime serisi 30 bolumden fazla surmemeli, tam kivaminda yani. smile.gif
an expected
Geçenlerde izledim bu animeyi. Tek kelime ile mükemmeldi. Teresa, Jean, Priscilla ve tabii Clare... Hepsi müthiş karakterlerdi, son derece karizmatiklerdi. Keşke hiç bitmeseydi ama nereye kadar özgün senaryo, nereye kadar yaratıcı yazarlık smile.gif Tadında bırakmayı istemiş olmalılar. Fakat tatmin edici bir son olamadı ne yazık ki. En azından ben daha sağlam bir sonla bitmesini bekliyordum bu müthiş animenin.
battal06
güzel bir animedir fakat havada uşankuş arkadaşada katılmadan edemiyorum .konu anlatım her sey iyi ama ucuza getirilmiş tabi ki bir de bayan kahramanlı animelerin sayısında inanılmaz artış var !! bu animede bayan kahramanlı ve ordan da bir - alıyor benden .aslında karizmatik bir erkek kahramanla daha uygun olurdu gibi geliyor ,gel gör ki anime dünyasına hakim olanlar illa ki bayan istiyorlar ,buna anlam veremiyorum bir türlü .Gerci ticari olarak kızlarında izlemesi ve hayaran olması icin diyebiliriz ama benim gibi düşünen çok kişi var .hele ki claymore gibi konusu ve atmosferi efsane olamay aday bir senaryoyu neden bayan kahramanla anlayamıyorum .!?(bu konuda ki düşüncem bayanlara karsı olmak icin falan değil,bana göre tezat gelen unsurlardan dolayıdır.gerci modern dünya giderek cok daha büyük bir hızla feminenleşmeye basladı ama ....bakalım artık .)
ghrrrr
Devamı gelecek diye bekleyen arkadaşlar bence boşuna bekliyosunuz. Neden derseniz şöyle açıklıyayım; mangasını okuyanlar bilir Claymore mangaya oldukça bağlı bir şekilde animeye çevrilmiş ta ki kuzeydeki savaş bölümlerine kadar (bölüm sayısı aklımda değil). Ondan sonra kimsenin bağenmediği bi sonla bitirdiler ama aslında orada gerçekleşen savaş -spoiler vermemeye çalışıyorum ama- çok daha farklı bir şekilde sona eriyor. Bu durumda devamı gelecek olursa mangadan tamamen bağımsız olmak zorunda çünkü o hikayenin manganın hikayesine bağlanma şansı yok...

Benzer bi örnek olarak Full Metal Alchemisti vereceğim FMAda manga ve anime daha en başlarda birbirlerinde ayrıldılar konu olarak bu sayede yeni bi seri olan mangaya nispeten daha bağlı (henüz izlemediğim) FMA Brotherhood yayınlanabiliyor ama Claymoreda manganın hikayesine sahip bir anime yapılırsa yaklaşık ilk 20 bölüm birebir aynı olacak ki bununda yapılma ihtimali bence sıfır.

Bayan karakter konusuna gelince şahsen işe yaramaz bir bayan karakterin sürekli olarak ana erkek karakteri ezmesindense (japonların espiri anlayışıyla ilgili sanırım bu:)) ana karakterin bayan olmasını tercih ederim.

Son olarak Claymore animesini çok beğenmiş biri olarak şunu söyleyebilirimki mangası iki kat daha güzel kesinlikle tavsiye ederim.
Proxasin
Animede bir Teresa karakteri vardır ki ne güzel karakterdir o. Ne güzel hanım kızımızdır o. Ne güzeldir o. Salya..
crinix
Çok severek izledim ve bitmesine üzüldüm, devamı gelir umarım, merakta kalmıştım. İzlemeyi düşünenlere tavsiye edilir.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.