jesabel
Jun 18 2008, 10:07 PM
Merhaba arkadaşlar
Benim bir sorum olacaktı.Türkiyede de bu konu hakkında en sağlıklı cevap alabileceğim yer burası.
Şimdi uzun zamandır ben dp sayesinde emule aracılığı ile bir doolu film indirip izlemiş bulunmaktayım. Genelde filmi direk bilgisayara indirip kablo aracılığı ile lcd tv den izliyorum. Yeni bir sinema sistemi aldım ve ayıptır sölemesi bi dünya da para harcadım. Ben şimdi bilgisyarıda tek pinle sinema sisteminin aux girişine bağlıyorum. Div-x izlerken bilgisayardan sinema sisteminden ses pekde kalite gelmiyor. Geçenlerde orjinal bir dvd aldım ve izledim inanılmaz kaliteli geldi. şimdi benim sormak istediğim şimdi bu kaliteli sesleri nasıl alırım. Mesela indirdiğim filmleri cd ye yazarak izlesem sonuç değişir mi. çünkü ben streo kablo ile bağladığım için bi kayıp olur die endişe ediyorum. 5+1 ses özelliği olan divx var mı?
Bir de şunu merak ediyorum. Direk dvd sunumlar oluyor. Onları indirip cd ye yazsam yine izlediğim o dvd gibi sesi elde edermiyim.
snktyklc
Jun 18 2008, 10:20 PM
Divx lerde 5+1 yoktur, sadece stereo vardır. O yüzden cd/dvd ye çekmen bir şeyi değiştirmez. Dvd filmler içinse; seçenekler menüsünde ses altmenüsüne girip ordan 5+1 i seçmen yeterlidir. Eğer orjinal dilinde izleyeceksen %90 5+1 vardır. Ama Türkçe izlemek istiyorsan genelde sadece stereo mevcut oluyor. Ayrıca divxler dvd den sıkıştırılarak yapıldığından muhakkak ki kalite kaybı oluyor. Aynı ses sisteminden farklı performanslar almanın sebepleri arasında bu da vardır.
Romantic Prince
Jun 18 2008, 11:00 PM
Öncelikle şunu belirtmek isterim.Bu olay dvdnin barındırdığı Türkçe ses ile alakalı.Bazı dvdler var Türkçe ses 5+1 olmasına rağmen;bazı dvdler de var ki ses 2.0 yani stereo.Divxlerden sesi bu denli alamamanızın sebebinin 700 mblık mp3 ses biçimine sahip dvdler olduğunu tahmin ediyorum.Kaliteli dual riplerin kimisinde 5+1 ses mevcuttur.Özellikle Prodji riplerini tercih etmenizi önerebilirim.Ancak ilk cümlemde de belirtiğim gibi bu tamamen Türkiye'ye gelen dvdnin ses biçimiyle alakalı.5+1 ise ripler de 5+1 oluyor;2.0 ise riplerde haliyle 2.0.
Umarım sorunuza bir nebze yanıt verebilmişimdir.
Saygılar...
yasinxc
Jun 19 2008, 08:33 AM
Doğru diyorsun Romantic Prince. Nedeni bir türlü anlamam ama niye 5.1 i piyasaya 2.0 sunuyorlar. Hadi bu olay korsanlarda olsa neyse. Hiç orjinal almışlığı inş. ileride alırım ama orjian laldığımda 2.0 olursa hiç rahat olamam. Madem parayı verip orjinal almışım 5.1 türkçe olması gerek.(Eğer orjinalide öyleyse)
Sir Night
Jun 19 2008, 09:31 AM
Bende buna benzer bir sorun yaşamıştım. Anlayacağın sıkıştırılmış filmlerde istediğin sesi almazsın, amma velakin bazı ripperler sunumlarında 5.1 var diyorlar ama gene istediğin ses doyumluğunu yakalayamıyorsun. Bundan sonra dvd indirip istediğin sesi yakalarsın..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.