Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: İşlem yapmayan bilgisayarda işlemci hızının azalması
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
dnecro
Şu ana kadar pekçok yerde görmüşüzdür. Cool and Quiet teknolojisi diye. Peki nasıl çalıştığını biliyor musunuz ? Aramalarım sonucunda en sonunda nasıl aktif edildiğini buldum. Artık film izlerken yada makinayı dl için açık bıraktığımda işlemci hızım 2.5 ghz dan 1 ghz a iniyor. Böylece uzun süreli çalışsa dahi ısınma sorunu olmuyor. ( intelde de vardı sanırım benzer bir teknoloji ama emin değilim ) Bunun için bu özelliği destekleyen işlemciniz ( x2, fx, phenom, athlonlar destekliyor ) ve anakartınız gerekli.

İlk önce biostan cool and quiet'ı aktif ediyoruz. ( HT seçeneği altında olabilir. yada 16 16 gibi birşeyde olabilir. )
Daha sonra Amd nin sitesinden işlemci sürücüsünü çekiyoruz. ( xp öncesi işletim sistemleri için birde cool and quiet programını çekmek gerekli. )
En son olarakda windowsta güç yönetimi altında minimum güç tüketimine ayarlayıp tamam diyoruz. ( xp öncesinde ayrı bir sekme çıkıyor. )

İşte bu kadar. Biraz makinaya dokunmayıp açın bilgisayarın özelliklerini ( yada power monitörde olabilir ) bakın bakalım işlemci kaç hz smile.gif artık film izlerken işlemci fanı elektrik süpürgesi gibi bağırmayacak tongue.gif hadi kolay gelsin ( isteyen olursa intel içinde bakabilirim tabi varsa böyle bir özellik. )
GelincikOnline
Güzel paylaşım. Eline sağlık. Bende biraz araştırdım ve burada güzel bir rehber buldum.
Metalimaniac
Güzel açıklama olmuş fakat ben E6750 (2.66) cpuma o/c yaptım 3.2 de günlük kullanıyorum ve günlerce açık kaldığı oluyor.. Isınma problemim yok fanları değiştirdim ve sorunum kalmadı.. Ama güzel tavsiye DL de makinei kasmaya gerek yok teşekkürler.. good.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.