Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Emule'de arkadaşlık?
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu > Emule Yardım
deniz34
Dp forumda bir arkadaş"emulede arkadaş olalım download'da hızlanalım" diye bir başlık atmış...Şahsen,download artarmı veya artmazmı,bunu bilemeyebilirim...Ben kulanıcı adımın başına [Divxplanet] ibaresi koydum;dp üyesi olmamama rağmen...Eğer yanlış bir şey yaptıysam,buradan sizin aracılığınızla özür dilemek isterim...Amacım,paylaşımda divxplanet insanlarına öncelik sunabilmek ve aynı şekilde alabilmek...Bu konuyla ilgili burdaki uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum...Şimdiden teşekkürler...
Bulsara
her paylaşım sisteminde olduğu gibi kullanıcılara öncelik tanıma işlemi emule de de var. 2 paylaşımcı arasındaki sıra bekleme süresi bunlardan biri arkadaşın olduğunda arkadaşın olana öncelik tanınmasından başka bir şey değildir indirme hızını etkileyeceğini sanmıyorum sadece sırayı beklemeden senden indirebilir.
ferrox
Bu özellik (arkadaş + slot açma) toplamda hıza etki edecek bir özellik değil. Ama bazı hallerde faydalı birşey. "Arkadaş"lara ekleyip, "slot" açtığınız kişinin sizden dosya çekerken ayrıcalık kazandığı kesin. Sizden bu ayrıcalık vasıtasıyla, megabyte cinsinden yüklü dosya çeken kişinin nezdinde de siz "sıra beklerken" daha hızlı ilerliyorsunuz, bi nevi kaynak yapıyorsunuz oleyo2.gif (eMule'nin çalışma mantığının ürünü olan hesaplar sonucu otomotikmen).... Birisi sizi arkadaş yapıp, slot açarsa sürekli indirme yapabiliyorsunuz o kişiden...
Ben; uploadlarımda, kaynak sayısı az olan dosyaları çekenlere slot açıp, daha hızlı tamamlamalarını sağlayarak kaynak sayısını arttırmaya çalışıyorum ama gel gör ki 15-20 kb uploadla thumbdown.gif çok verimli olmuyor.
Genel hız benim gördüğüm kadarıyla kaynak sayısının çokluğu ve bu kaynakların kimlerde olduğu gibi bir sürü faktörden etkileniyo. Şu an çok az kaynağı olan bir dosyayı tek bir kişiden 60-70 kb gibi hızlarla çekiyorum saolsun (Gurbetçi bi vatandaşımız galiba Fransadan flaugh.gif )
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.