Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Alt Yazı Ekleme
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
kingovski
Arkadaşlar ben ilk defa bir film ve altyazı indirdim şimdide bunları birleştirmem gerekiyor fakat bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ...

bilenler lütfen ufak bir çocuğa anlatır gibi ayrıntılı bir şekilde anlatsınlar...

Şimdiden Teşekkürler... clap2.gif
akrep55tr
Filmi hangi programla izliyorsunuz.Tavsiyem Bsplayer.Eğer sizde kurulu değilse google da artın.Kurduktan sonra filmi Bsplayer ile açın.Daha sonra alt yazıyı fare ile sürükleyerek bsplayer da filmin oynadığı pencerenin üstüne bırakın.
zisxiri
Bilgisayarınıza CCCP codeği indirin. CCCP codeği buradan indirebilirsiniz. Codec paketini kurduğunuz zaman mpc (media player classic) oynatıcıyı da sisteminize kurmuş oluyorsunuz. Altyazı ile filmin ismini aynı yapın. Örnek; elimizde abc.avi isimli filmimiz var. Altyazının isminide abc.srt yapı. Tabi sub uzantılı altyazılarda vardır. İndirdiğiniz altyazıda zaten uzantıyı göreceksinizdir. Adlandırmayı yaptıktan sonra, filmi mpc ile açıp, altyazılı bir şekilde izleyebilirsiniz.

Codec yine yüklü olacak şekilde, bsplayerı sisteminize yükleyiniz. Altyazı ile film aynı klasörde ise, filmi bsplayer ile açıp altyazılı bir şekilde izleyebilirsiniz. Eğer aynı klasörde değilse filmi bsplayer ile açtıktan sonra altyazıyı tutp bsplayerın üstüne sürüklerseniz, altyazılı bir biçimde filmi izleyebilirsiniz.
kingovski
QUOTE(zisxiri @ Feb 24 2008, 12:09 PM) *
Bilgisayarınıza CCCP codeği indirin. CCCP codeği buradan indirebilirsiniz. Codec paketini kurduğunuz zaman mpc (media player classic) oynatıcıyı da sisteminize kurmuş oluyorsunuz. Altyazı ile filmin ismini aynı yapın. Örnek; elimizde abc.avi isimli filmimiz var. Altyazının isminide abc.srt yapı. Tabi sub uzantılı altyazılarda vardır. İndirdiğiniz altyazıda zaten uzantıyı göreceksinizdir. Adlandırmayı yaptıktan sonra, filmi mpc ile açıp, altyazılı bir şekilde izleyebilirsiniz.

Codec yine yüklü olacak şekilde, bsplayerı sisteminize yükleyiniz. Altyazı ile film aynı klasörde ise, filmi bsplayer ile açıp altyazılı bir şekilde izleyebilirsiniz. Eğer aynı klasörde değilse filmi bsplayer ile açtıktan sonra altyazıyı tutp bsplayerın üstüne sürüklerseniz, altyazılı bir biçimde filmi izleyebilirsiniz.

arkadaşlar alt yazıyı winrardan çıkarmamam mı gerekiyordu benim media player Classic programında çalışmıyor CCCP codeği indirmeme rağman
zisxiri
Altyazıyı rardan çıkarmanız gerekiyor.
akrep55tr
Media player classic de alt yazı kullanabilmek için "Viev > Options > Playback > output " tıklayınca açılan pencereden VMR7(renderless) yada VMR9(renderless) seçmelisiniz, aksi halde alt yazı çalışmaz.
zisxiri
@akrep55tr

VMR olayı farklıdır. Ayrıntı için buraya bakabilirsin.
akrep55tr
Orada çok farklı bir şeyden bahsedilmiş, ancak ben yukarıda söylediğim ayarı yapmadan mpc de alt yazılı film izleyemedim.Bunu da bir arkadaş söylemişti.
kingovski
QUOTE(zisxiri @ Feb 24 2008, 03:58 PM) *
Altyazıyı rardan çıkarmanız gerekiyor.

sonunda altyazıyı açmayı başardım BS player indirdim fakat bu seferde filmdekiler konuşurken altyazı çıkmıyor yada filmdekiler susarken altyazı çıkıyor yada filmdekiler konuşurken çıkan altyazının filmdekilerin söylediğiyle uzaktan yakından ilişkisi olmuyor...
5-6 tane altyazı indirdim bir tanesi üstelik kibritçi kız diye başlıyor bu ne sakat iş
My Girl 2 [Kız Arkadaşım 2] (1994) ben bu filmi izlemek istiyorum...
ben sırf bu filmi izlemek için kaç gündür uğraşıyorum ilk önce bu filmi indirmek gerekiyordu onu becerdim ve günlerce gecelerimi alt yazı aramakla geçirdim sonunda yine hüsrana uğradım biraz önce kardeşim bana ters birşey söylediği için onu hırpaladım artık insanlıktan çıkmak üzereyim ... uç noktalardayım... bu film için kaç tane forum sitesine üye oldum bazı forum sitelerinde yabancı filmler için ses dosyası felan diyordu ben öyle bişeye rastlamadım...

www.allsubs.org alt yazıları bu siteden indirdim ve işe yaramadı böyle giderse bu filmi izlemek için altyazı indirmek yerine ingilizce öğrenmenin daha kolay olduğuna inanacağım(amerikan english) alt yazıların hepsini sildim yeniden araştıracağım ...

BİRİ ÇIKIP ŞU FİLMİ SEYRETMEMİ SAĞLASIN LÜTFEN ÜSTELİK BU FİLM ZAMANINDA TÜRKİYEDE TELEVİZYONDA YAYINLANMIŞ NİÇİN TÜRKÇE DUBLAJLI HALİ YOK WEBDE !!!

help.gifhelp.gifhelp.gifhelp.gifhelp.gifhelp.gifhelp.gif
kingovski
http://www.amazon.com/gp/product/630314825...p;tag=allsub-20

böle bişey de gördüm...
akrep55tr
İndirdiğiniz filmin adının devamında bir şeyler daha yazar.Mesela yeni indirdiğim Rambo filmi şöyle:
"Rambo.IV.REAL.PROPER.R5.xVID-UNiVERSAL" alt yazıyı indirirken de bu uzantıya (R5.xVID) uygun alt yazı indirirsin.

http://www.divxplanet.com/sub/s/85150/Rambo.html buradaki alt yazıya bakarsan indirdiğim filimle aynı uzantıya sahip.

Doğru alt yazıyı indirince zamanlama sorunun ortadan kalkar.
kingovski
QUOTE(akrep55tr @ Feb 24 2008, 05:58 PM) *
İndirdiğiniz filmin adının devamında bir şeyler daha yazar.Mesela yeni indirdiğim Rambo filmi şöyle:
"Rambo.IV.REAL.PROPER.R5.xVID-UNiVERSAL" alt yazıyı indirirken de bu uzantıya (R5.xVID) uygun alt yazı indirirsin.

http://www.divxplanet.com/sub/s/85150/Rambo.html buradaki alt yazıya bakarsan indirdiğim filimle aynı uzantıya sahip.

Doğru alt yazıyı indirince zamanlama sorunun ortadan kalkar.

benimkinin tam adı şöyle birşey:

My.Girl.2.DVDRip.XviD.ForumW
kingovski
My Girl 2 [Kız Arkadaşım 2] (1994)

arkadaşlar kimse bu filmin türkçe ses dosyasını yada alt yazısını bulamadı mı?
zisxiri
My Girl 2 filmine ait olan bir Türkçe altyazı henüz yok. Sanırım siz bu filmin İngilizce altyazısını buldunuz ve film ile birlikte izlemek istiyorsunuz.
Filmi büyük bir olasılık bir http linkler (rapid vb. gibi) ile paylaşım yapan bir siteden indirdiniz. İndirdiğiniz filme uygun altyazı seçmek için filmin fps değerini, cd sayısını vb. gibi değerleri bilmeniz gerekmektedir.
Diyelim ki filmi bsplayer ile açtınız. Fps değeri resimde belirttiğim yerdedir.

Veya filmi mpc (media player classic) ile açtınız. Filmin fps değerini öğrenmek için şu yolu kullanın; filmi açtıktan sonra mpc üstünde sağ klik-properties- açılan pencerede detailsi tıkladıktan sonra, aşağıda açıklamalarda fps değerini görürsünüz.

Uygun altyazıyı indirdikten sonra, elimizdeki film ile yine uymuyorsa, o zaman senkron yapmamız gerekmektedir. Senkron hakkında bilgi edinmek için buraya bakabilirsiniz.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.