QUOTE(ZOOMTR @ Feb 20 2008, 08:25 PM)

Gördüğüm kadarıyla filmin uzantısı xvid. Bazı Divx playerlar Xvid desteklemez. Sen bu player dan daha önce xvid film izledin mi? Eğer izledim diyorsan ki zaten verdiği hata dan da anlaşıldığı gibi çözünürlükle alakalı bir hatadır.Ben Vestel DVB kısmında çalışıyorum.Yarın DVD kısmına gidip bu problemi tester arkadaşlara soracağım.Sonucu burdan yazarım.
İyi akşamlar.
QUOTE(ZOOMTR @ Feb 21 2008, 12:19 PM)

Merhaba.
Senin problemi DVD Tester arkadaşlara sordum.Codecler sürekli değiştiği için böyle bir problem olmuş olabilir diyor.İstersen en yakın yetkili servisle görüş ve Divx Playerının versiyonunu yükseltip yükseltemiyeceklerini sor. Fakat açıp açmayacağı kesin değil.
Kolay gelsin.
Merhaba ;
Yanlış anlaşılmak istemem ama sevgili ZOOMTR sanırım yanıltıcı bilgiler veriyorsun. Filmin uzantısı xvid demişsin ancak böyle bir durum söz konusu değil. Xvid veya divx uzantılı film bulunmamaktadır. Xvid veya divx codecleriyle yaratılmış avi dosyaları bulunmaktadır. Bunlara biz genel olarak Divx diyoruz.
Filmin divx playerda çalışmamasının sebebini kısaca açıklayayım; piyasada bulunan divx playerlar çözünürlük olarak en fazla 720 desteklemektedir. 720X304 ve daha altındaki çözünürlüğe sahip filmler divx playerlarda sorunsuz çalışmaktadır. Ancak bu çözünürlükten yüksek çözünürlüğe sahip filmler divx playerlarda çalışmaz. Bazı release grupları standart dışı çözünürlüklerde rip yaptıkları için bu grupların ripleri divx playerda çalışmazlar. BKL grubu da 800X336 gibi standart dışı çözünürlüklerde ripler sunduğu için bu grubun ripleri divx playerda çalışmaz. Yani bu durumun codeclerle alakası yoktur.
''video resolution not supported'' cümlesinin türkçesi ''video çözünürlüğü desteklenmemektedir'' olduğuna göre açıkça belli olmaktadır ki codecle değil çözünürlükle alakalı bir durum.
Son olarak; eğer indirdiğiniz filmleri divx playerlarda seyretmek istiyorsanız WAF, TLF, BKL gibi standart dışı ripler yapan gruplar yerine Unseen, Jupit, Diamond gibi standart ripler yapan gruplara yönelmenizi tavsiye ederim.
Saygılar