Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: alt yazının erken veya geç çıkması
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
kingpin_rocker
arkadaslar bende alt yazı hep erken cıkıyor bsplayerdan o kadar ayarladım ama gene aynı.sorun ne olabilir sizce?yardımcı olabilrmisiniz?tesekkurler şimdiden
dery
QUOTE(kingpin_rocker @ Dec 9 2006, 05:43 AM) [snapback]3901[/snapback]
arkadaslar bende alt yazı hep erken cıkıyor bsplayerdan o kadar ayarladım ama gene aynı.sorun ne olabilir sizce?yardımcı olabilrmisiniz?tesekkurler şimdiden

Seni buraya alalım divxplanet.gif

Alt yazı Senkronlama ve Düzenleme Rehberi
kingpin_rocker
ben o siteye girip bilgi alamıyorum sadece uyeler alabiliyor ve uyelikte su an kapatılmış.burdan yardımcı olabilirmisiniz?
Night_Assassin
@kingpin_rocker
İzlerken bsplayer'da Ctrl+sağ veya sol yön tuşuna basarak altyazıyı oturtturabilirsin.
Senkron ederken çıkıyorsa Subtitle Workshop'da Düzenle-Zamanlama-Gecikme Ayarla... (Ctrl+D)'ya tıkla.
Buradan seçtiğin kısmı veya tüm altyazıyı senkronlayabilirsin.
dery
QUOTE(kingpin_rocker @ Dec 9 2006, 06:24 AM) [snapback]3908[/snapback]
ben o siteye girip bilgi alamıyorum sadece uyeler alabiliyor ve uyelikte su an kapatılmış.burdan yardımcı olabilirmisiniz?

@kingpin_rocker siteye üye olmadan da girebiliyorsun yani alt yazı indirme dahil herşey açık herkeze , sana verdiğim adresten burdan anlatabileceğimden de fazlasını bulacaksın.
kingpin_rocker
dedğin gibi siteye girilbiliyormusuz.5 6 yerden yukleme yaptıgım cok yavaslamış int.o yusden gec açılıyor.dediğiniz yere baktım ama orda basit senkronlamaları gostermişiş site de cok buyuk aramak bitmicek gibi.benim sorunum alt yazının her defasında 1 er veya 2 ser saniye geriye kayması yani benim her satırı tek tek inceleyip duzeltmek gerekiyor..bunun başka bir yolu yokmu?yardımcı olabilrseniz cok sewinirim.tesekkurler
recep34
Ben sorunu anlamadım .Altyazıda bütün altyazılar bir veya iki saniye öncemi geliyor,yoksa bir satırda bir saniye erken diğerinde tam zamanında öbüründe iki saniye erken mi geliyor.
kingpin_rocker
hayır butun alt yazılar bir iki sanıye once gelse sorun değil.mesela;1. alt yazı 1 sn erken geliyorsa 2. alt yazı 3 sn,3 alt yazı 4 sn erken geliyor.diğelim birince alt yazıdan itabaren butun hepsini 1 sn ileri aldık. 1.alt yazı oluyor ama sonra 2.alt yazı 2sn,3.alt yazı 3 sn erken geliyor,yani sapma orantılı değil butun alt yazıyı aynı oranda ileri almakla olmuyo diğerleri gene erken geliyor tek carem satırları tek tek senkronlamam.buda biras zor,bunu nasıl halledebilirim.
vozgur
Senin sorununa en kolay çözüm Time adjuster ile olur. Altyazıyı time adjuster ile aç ve senkronizasyon tuşuna bas, sonrasında ilk ve son satırın filmde geçtiği yerleri tanımla. Sorunun hallolacaktır.
shirak
Filmin fps'si ile altyazının fps'si tutmuyor olabilir. Onu da kontrol eder misiniz?
GunsLinGeR
@kingpin_rocker ben konuya başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Belkide filmi bs player yerine başka bir programla açsan bir sorun yaşamazsın.

İlk olarak bu codec i yükle. Ve filmi bu codec in içinde bulunan media player klasik (Yol: Program files=Combined Community Codec Pack= MPC) ile aç. Özellikle animeler için kullanılsada çok yönlü bir codec programı olduğunu söyleyebilirim. Eminim işine yarayacaktır...

Saygılar...
planeutron
offtp.gif sayılır...

@gunslinger,
cccp kurdum geçenlerde, .mkv doyalarını izleyebildiğimiz bir de player çıktı içinden çok mutlu oldum. Ancak sonra baktım ki her zaman kullandığım bsplayer .avi dosyalarını açmıyor. Bende önceden DeCoPa yüklüydü, ama cccp kurmadan önce silmiştim. Acaba sorun nerede olabilir? Ya da cccp yalnızca anime izlemek için mi uygun bir codec packdir? Ben vlc player'da .mkv dosyalarını zaten izliyordum ama altyazılarda sorun çıkıyordu o yüzden cccp'yi de silmek istemiyorum... Bir önerin var mı?
GunsLinGeR
Ben animeleri olduğu gibi filmleride media player klasik ile izliyorum. Şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca cccp nin içinde birde zoomplayer adlı bir program var. Onuda bir dene. Sonuç olarak Aviler iççin de Mpc yi kullanabilirsin. Sorun yaşamayacığını umuyorum...
planeutron
QUOTE(GunsLinGeR @ Dec 10 2006, 01:17 AM) [snapback]4038[/snapback]
Ben animeleri olduğu gibi filmleride media player klasik ile izliyorum. Şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca cccp nin içinde birde zoomplayer adlı bir program var. Onuda bir dene. Sonuç olarak Aviler iççin de Mpc yi kullanabilirsin. Sorun yaşamayacığını umuyorum...

Zaten cccpden çıktığı için sevindiğim zoomplayer'dı... Sanırım bendeki sorun codec çakışması gibi birşeylerden kaynaklanıyor. Şu bsplayerla biraz daha uğraşayım olmadı Mpc deneriz artık. Çok teşekkürler yardım için.

Edit: Evet, cccpyi silince bsplayer düzeldi... Bu ikisi aynı anda karışıklık çıkarabiliyor, haberiniz olsun.
*vatan*
Bir arkadaşımız bi konu açmış fakat ben tam anlayamadım. divxplanet.com dan indirdiğim tüm filmler nedense hep geç geliyor.Tabii altyazıdan kaynaklanmadığını biliyorum.Ama bi yeri tam ayarlayıp bırakıyorum,tekrar bi söz geldiğinde sesten sonra geliyor ya da bsplayer ile hep elim ctrl+ileri tuşuyla ayarlamak zorunda kalıyorum.Ne yapabilirim? bsplayer hata veriyorsa neden böyle yapıyor? Şimdi scarface altyazısını indirdim divxplanet.com dan gene aynısı oluyor.Bu arada scarface filmi mp4.şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

shirak
Açık bir başlık varsa lütfen oradan devam edelim. Yeni başlık açmanın gereği yok.

Başlıklar birleştirildi.
kingpin_rocker
arakdaslar sorunu cozdum.bi arakdasım yukarıda yazmış ilk ve son satır zamanlarını yazınca bir problem kalmadı hersey otomatik olarak duzenlendi.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.