Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Bilgisayara Kayıt
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
Pandora6
Arkadaslar az önce digitürkten bilgisayarıma kayıt yaptım ama gördüklerime inanamadım!! 40 dklık bir dizi 16GB tuttu!! hemde böle böle! yani 1'23'' lik bölümler halinde! her bölüm de ortalama 600 mb a geldi.. bir film zaten 700 mb, bu dizi normalde 350 mb olması gerekirken böyle bir şeyle karşılaştım!! Tvden kayıt yapan arkadaslar bu konuda yardımcı olursanız sevinirim!! bu arada tv kartım avermedia usb 2.0 plus avi formatında kaydediyor..
matafleur
İşte bunun için ripliyorlar film ve dizileri görüntü ve sesten kısıp küçültüyorlar boyutunu...
Duncan Idaho
Kaydı yapmak için ne program kullanıyorsun bilmiyorum ama genel olarak bu kayıt programları ilk kaydı böyle anormal boyutlarda yaparlar. Daha sonra belirli pogramlarla bunu riplemen gerekir. Sony Vegas 7.0(yada çıktıysa üst versiyonu) sanırım işini görür. Bulması da fazla sorun değil. Yanlız uyarayım riplemek fazla zamanını alabilir.
erkil
QUOTE(Duncan Idaho @ Dec 6 2007, 08:41 AM) *
Kaydı yapmak için ne program kullanıyorsun bilmiyorum ama genel olarak bu kayıt programları ilk kaydı böyle anormal boyutlarda yaparlar. Daha sonra belirli pogramlarla bunu riplemen gerekir. Sony Vegas 7.0(yada çıktıysa üst versiyonu) sanırım işini görür. Bulması da fazla sorun değil. Yanlız uyarayım riplemek fazla zamanını alabilir.

aldığınız ilk görüntü ham data onu riplemeniz gerekiyor ancak iyi bir işlemci ve ram yoksa yukarda dendiği gibi çok uzun zaman alıyor ve arkada yürütülen işlemler encryption hatasına neden olabiliyor. Bi 8 dakikalık kısa filmimiz için bir saatten fazla zaman almıştı.
RizSev
intervideo windvr3, cyberlink powervcr,showshifter sana yardımcı olacaktır arkadaşım.
m@hir
bende analog tv kartı var avermedia'nın ve kablolu tv den kayıt yapıyorum. kayıt yaptığım kartın kendi yazılımında seçenekler var mesela dvd, avi, vcd, svcd vb gibi avi ile kayıt yaparsan ham avidir ve boyutu muazzam büyüktür. ben svcd formatında kayıt yapıp o görüntüyü videoredo ile reklamlardan arındırıp avs video converter 4 programıyla divx e çeviriyorum hem boyut hem de görüntü tatminkar oluyor.
kelim
Arkadaşlar uzun süredir benim de düşündüğüm bir konuya yakın bir bilgi alış-verişi olmuş. Benim sorunum buna yakın. Ben de de bir DVD Recorder var. TV'den herhangi bir program kaydedebiliyorum. Ancak bunu daha sonra bilgisayara nasıl atarım, reklamlarından nasıl arındırırım ve avi gbi bir formatla paylaşılacak bir hale gitririm bilemiyorum. Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler. dancing.gif friends.gif femin.gif
m@hir
TV'den yaptığın kaydı pc'ye atacak bir bağlantın olması gerek.(usb, firewire gibi) attıktan sonra video redo programıyla reklamlardan arındırırsın. herhangi bir converter programıyla istersen divx, istersen dvd, istersen vcd formatına dönüştürürsün. ben divx yapmak için avs video converter kullanıyorum , total video converter da iyidir.

QUOTE(kelim @ Jul 3 2009, 04:45 PM) *
Arkadaşlar uzun süredir benim de düşündüğüm bir konuya yakın bir bilgi alış-verişi olmuş. Benim sorunum buna yakın. Ben de de bir DVD Recorder var. TV'den herhangi bir program kaydedebiliyorum. Ancak bunu daha sonra bilgisayara nasıl atarım, reklamlarından nasıl arındırırım ve avi gbi bir formatla paylaşılacak bir hale gitririm bilemiyorum. Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler. dancing.gif friends.gif femin.gif
kelim
dancing.gif friends.gif dancing.gif
QUOTE(mahir @ Jul 9 2009, 03:05 PM) *
TV'den yaptığın kaydı pc'ye atacak bir bağlantın olması gerek.(usb, firewire gibi) attıktan sonra video redo programıyla reklamlardan arındırırsın. herhangi bir converter programıyla istersen divx, istersen dvd, istersen vcd formatına dönüştürürsün. ben divx yapmak için avs video converter kullanıyorum , total video converter da iyidir.

Cevabın için teşekkürler. Seni yormayacaksa bir şey daha sormalıyım. Benim DVD Player TV'den aldığım programı bir DVD'ye kaydedyor ve sonlandırdığımda klasik bir DVD film gibi oluyor. Ayrıca elimde de birçok DVD film var. BUnları bilgisayarıma tacağım bir program var mı? Mesela VCD filmler için Virtual Dup olmalı galiba. Peki DVD çin ne olabilir?
Teşekkürler
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.