tevez
Nov 16 2006, 03:02 PM
Arkadaslar yaklasık 1 yıldan beri eMule kullanıcısıyım.Kullandığım ilk gunden berı yuksek IDem var.Port hic acmadım(cevirmelı speedtouch 330).Ama yuksek ıd ıdi.Simdi 1 haftadan berı lowID diye bir mesaj alıyorum.Butun modları denedım.Ama sonuc değismedi.
http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=69604 konusunda belırtıyor bir arkadas ama orayı bulamadım.Lutfen orayı gosterirmısınız.
mutlus
Nov 16 2006, 04:56 PM
Denetim Masası-Windows Güvenlik Duvarı-Özel Durumlara İzin Verme kutusunda işaret varsa kaldıracaksınız.yani verdiginiz linkteki arkadaş öyle çözmüş sorunu...
AycN-
Nov 16 2006, 05:13 PM
Özel durumlardan bağlantı noktası ekleyebilirsiniz.
Tavsiyem TCP 4662-UDP 4672.
tevez
Nov 16 2006, 07:45 PM
Bende hala duzelmedi.

Bu sorun nerden kaynaklanıyor acaba bılenınız varsa lutfen yarım edin ben eMulesız yasayamam
Monte Kristo
Nov 16 2006, 07:59 PM
Zaten port açmadığınız halde Yuksek ID nasıl aldınız anlamadım ama sorununuz port açmakla ilgili. Ya da açtıysanız bilgisayarınızın modemden aldığı (internetteki değil) ip niz değişmiş bu yüzden de artık o porttan yararlanamıyor olabilirsiniz...
Seize the Day
Nov 16 2006, 08:25 PM
USB modemlerde port açmaya gerek yoktur. Kullandığınız portları değiştirmeyi dener misiniz? Örneğin 6457 tcp, 7823 udp deneyin. Windows güvenlik duvarı yada haricen bir güvenlik duvarı kullanıyorsanız kontrol edin.
Arsenic
Nov 17 2006, 01:26 PM
High id iken birden low id olmasının bana göre tek bir mantıklı açıklaması var zamanında usb modemde kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirimki sorunun %90 bilgisayarına high id almanı engeleyen bir spy bulaşmış benim defalarca başıma gelmişti. Bilgisayarıda spy programı varmı?. Sana tavsiyem spyware doctor ve ad aware programlarını indirip kurman programları güncelledikten sonra tarama yaptır sonra bilgisayarını yeniden başlat normale dönecektir zaten spyware doctor otomatik koruma sağlıyor daha sonradan tekrar aynı şeylerin bulaşmasını engeller.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorununun çözülmesi dileğiyle...
theshiver
Nov 18 2006, 12:56 AM
carpe.diem in ve arsenic in söylediği gibi spyware, malware tarzı zararlı bir program bulaşmış olma olasılığı olabilir veya firewall görevi gören bir program bu işi yapıyor olabilir. emule nin sağlıklı alışveriş yapabilmesi için gereken tcp ve udp portlarını engelleyen herhangi zararlı bir program yüklemiş olma olasılığınız fazla. güvenli bir spyware (ör: spyware doctor) ve anti-virus programı (ör: kaspersky) ile sisteminizi taratın.
Monte Kristo
Nov 18 2006, 11:55 PM
Uzun yıllardır ethernet ile modemime bağlandığım için böyle bir detay farkı olduğunu bilmiyordum. Yanlış yönlendirdiysem kusura bakmayın...
tevez
Nov 19 2006, 09:25 AM
Soylediğiniz önerileri teker teker deneyip sonucu bıldırıcem...Saolun.
tevez
Nov 19 2006, 09:57 AM
Su anda bütün sistemımı spyware doctor ve kaspersky ile tarıyorum.İnsallah duzelir.
tevez
Nov 19 2006, 09:19 PM
Arkadaslar sonucu buldum:)
Evet bunu kaspersky yapıyor.Ama bunu pc ye fotmat attıktan sonra öğrendım.
Simdi ben pcye format attım.Zone Labs'ı kurdum.Yanına hangı anti-virus programını kurmalıyım?Yada kaspersky de bu sorunu nasıl kaldırabılırım?Yada zone Labs anti-vurusde de iyi mıdır?
Cevaplarınızı beklıyorum...
recep34
Nov 19 2006, 10:20 PM
Kaspersky 5 versiyonu mu yoksa 6 olan ve firewall ile gelen versiyonumu?Eğer firewall olan versiyon ise emule'ye gerekli izinleri vermeniz gerekli.
tevez
Nov 19 2006, 10:36 PM
Versiyon 6.0 anti-hacker calısır durumda o ayarlar nedır gosterebılırmızınız??
recep34
Nov 19 2006, 10:54 PM
kaspersky a çift tıkladıkdan sonra;
protection>anti-hacker>üstteki settings butonu>buradan "add" diyor ve emule.exe yi gösteriyoruz ardından "preset" e basıp "allow all" diyoruz işde bu kadar artık emuleniz kontrol edilmeyecek
pinkfloyd
Nov 19 2006, 11:18 PM
Ayrıca diğer arkadaşlara bilgi olması için, güvenliğiniz açısından eMule'yi ilk kurduğunuz zaman varsayılan port numaraları olan 4662 / 4672 numaraları yerine sizin belirleyeceğiniz herhangi bir portu kullanmanızı ve ayarlarınızı ona göre yapmanızı öneririm. Bu iki port numarası çok yaygın olarak kullanılmakta olduğundan, güvenlik açısından tehlike arz etmektedirler.
tevez
Nov 20 2006, 01:25 PM
Evet oldu cok tessekkurler yardımlarınız için.
Bu arada
TCP:1100
UDP1101 olabılır
DP kardeslıği
recep34
Nov 20 2006, 05:49 PM
3500 den küçük portları kullanırsanız webcache downolad yapamazsınız.
tevez
Nov 21 2006, 02:35 PM
Bunu bilmıyordum.Saolun...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.