Albız
Nov 13 2007, 04:08 PM
Arkadaşlar kafama takılan bir konuyu paylaşmak istiyorum. Bir anime hastası olarak şu sıralar yoğun bir şekilde ainme indiriyorum. Hemen hemen tüm arşivimde avi. Ancak bir arkadaşım mkv fomatlı animelerin daha kaliteli oluğunu söyledi. Şuan aklımda ki soru şu: bundan sonra indireceğim animelerde mkv yi mi seçmeliyim yoksa aviye devam mı?Baktığım sunumlarda dosya boyutları da hemen hemen aynı. İndirip kendin gör diyebilirsiniz ama bence güvenilir bir test olmaz. Belki test edeceğim dosya gerçekten kalite riptir. Yani tüm mkvler aynı olmayabilir diye düşündüm. (Mkv kabuklarında avilerden farklı olarak divx- xvid yerine h.246 gömülü olduğunu öğrendim.Yani daha kaliteli diyebilir miyiz?)
zisxiri
Nov 13 2007, 04:17 PM
Mkv uzantısı olan animeler belirttiğiniz gibi genelde h.246 gömülü. Ayrıca mkv uzantılı animelerin bir çoğu softsub (ayrık) İngilizce altyazı içermektedir. Avi uzantılı animeler ise gömülü (kalıcı) İngilizce altyazı içermektedir. Çevirisi yapılan bir animeyi indirmeye karar verdiğim zaman, avi uzantısı yerine mkv uzantılı olanlarını hatta ve hatta raw (altyazısız) sunumu varsa indiririm. Ama dediğim gibi her mkv uzantılı anime softsub altyazılı olmuyor. Nfo bilgilerine bakmayı ihmal etmeyin.
samet04106
Nov 13 2007, 04:30 PM
mkv 'nin converti de zor oluyo codec falan
Albız
Nov 14 2007, 12:01 AM
@zisxiri ve @samet04106 arkadaşlarıma teşekkür ederim. tavsiyelerinizi dikkate alıcam.
HRMNKY
Nov 21 2007, 02:31 AM
Eğer izleyeceğin animeleri divx playerda izlersen uzantısı .mkv olan dosyaları açmaz.Ama bilgisayarda izlerim diyorsan .mkv'ler iyidir.Ancak uzantısı avi olan dosyalarıda izlersen fazla bir kaybın olmaz bence
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.