Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Codec Sorunu
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
yenilmes
Ben bilgisayarıma iki tane codec yükledim. (klcodec227f ve Codecs6030_allin1)
Neredeyse 6 aydır bu codeclerle dizilerimi filmlerimi hiç bir sorun olmadan izliyorum.
Ama Heroes adlı dizinin 7. bölümünde divx player, media player classic, media player la denediğim halde açmadı.
Video açan en iyi yöntemlerden biri olan VLC playerda denedim. Bu sefer filmin ilk 15 dakikası çıktı sonrasında ise kapandı.
Aynı bölüm arkadaşımda çalışmasına rağmen bende açılmıyor. Codec sorunu olmalı büyük ihtimal.
Codeclerin hepsini sildim. Bilgisayara reset attım. Sadece bir tanesini yükledim gene olmadı. Tekrar silip reset atıp sadece diğerini yükledim.
Yine olmadı. Başka bir yöntem biliyorsanız, paylaşırsanız sevinirim.
han83
selam arkadaşım
bu kadar codec varken filmi açamadıysan sorun codeclerde değil film dosyasındadır. (ama eger mp4 dosyasıysa ilgili codeci de yüklemelisin). hele hele filmin 15 dksını izleyip gerisini izleyemiyorsan kesinlikle sorun filmdedir, bence tekrar yüklemelisin. büyük ihtimalle sorun düzelir. aynı bölüm arkadaşımda çalışıyor demişsin, eğer sen indirip filmi cd ye falan yazıp yada paylaşıma açıp ona vermişsen ve arkadaşında çalışmışsa o zaman film dosyasında sorun yok demektir, bu durum beni aşar. yok aynı yerden ayrı ayrı indirmişseniz, senin indirmen sırasında bir sorun doğmuştur. tekrar indirmelisin. daha önce benim de başıma gelmişti çünkü.
yenilmes
Yardımın için teşekkürler.
Filmi ben indirdim arkadaşa ben verdim.
Aynı olayın başka versiyonu arkadaşta olmuştu.
Lost'un bir bölümünde oda 20 dk falan izlemişti gerisini açmamıştı.
mp4 deniyeceğim oda olmazsa başka uzantılı olarak tekrar indiricem.
Teşekkürler...
pinkfloyd
QUOTE(yenilmes @ Dec 1 2006, 09:11 PM) [snapback]3014[/snapback]
Ben bilgisayarıma iki tane codec yükledim. (klcodec227f ve Codecs6030_allin1)

http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm

Mesajında belirttiğine göre K-Lite Codec Pack'in 2.27 sürümüne sahipsin, o sürüm eski bir sürüm. K-Lite Codec Pack'in en son sürümü 2.80. Yukarıda verdiğim linkten K-Lite Codec Pack 2.80 FULL Sürümünü indirdikten sonra, bilgisayarına kurmadan önce sistemdeki tüm yüklü codecleri kaldırıp bilgisayarını yeniden başlattıktan sonra indirdiğin K-Lite Codec Pack'i kur. Standart ayarlarını değiştirmeden direkt olarak kurduktan sonra bir kere daha dene. Eğer çalışmazsa paketle birlikte gelen çeşitli araçlar vasıtasıyla indirdiğin dosyaları tamir edebileceğin araçlar yükleniyor. Onlarla tamir ettikten sonra yeniden dene. Çalışmazsa farklı bir versiyonunu indirmeden önce aynı sürümü yeniden indirmeni öneririm. Bu tip sorunlar genelde eMule'den ya da başka bir kaynaktan dosya indirirken dosyanın kimi parçalarını fake dağıtımcılardan çekmiş olmandır. Bunu engellemek için Peer Guardian yazılımıını önerebilirim. Umarım sorunun çözülür.
yenilmes
Link için teşekkürler. K-Lite Codec Pack 2.80 FULL sürümünü indirdim, yükledim.
Bu sefer açıldı ama tek sorun 15. dakika ile 16. dakika arasında ufak takılmalar olması. Bu da dizinin kendisindendir büyük ihtimal. Çok teşekkür ederim flowers.gif
Sayende Heroes 8. bölümü de izleyebildim. 1. season bitti.

EDIT: KOD HATASI
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.