Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Torrent te film terimleri
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
zengo
İyi günler herkese. Benim günlerdir aklımı kurcalayan bir konu bu sınırsız internete yeni geçtiğim için ve filmlere aşık olduğum için bir haftadır durmaksızın film indiriyorum(5günde 17.5gb smile.gif) bu filmlerin yanında yazan terimleri bilen detaylı şekilde gösterebilecek olursa çok sevinirim yada ne anlama geldiğini öğreten olursa.Bu dvdrip axxo xvid rets felan.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
KIRPIK
5.17'de üye olup, 5.30'da mesaj atmak yerine forumda biraz gezinseniz... ARAMA yapsanız, biraz araştırsanız... Hani sizin gibi bu terimleri bilmeyip de foruma üye olduktan sonra bulamayıp soran birileri olmuş olabilir daha önce, değil mi? wink.gif
zengo
Emin olun o 13dakikada araştırdım forumu smile.gif benim sorumu tam olarak açıklayan,sorabilen bir yazı bulamadım, en yakın "tus release ..." diye başlayan konuda tartışılmış ama benim istediğim daha detaylı bilgi yani ben olsaydım öyle sormazdım diye geçirdim içimden o yüzden bu konuyu açmak istedim.Yani bu kodlar aynı ısbn(uluslararası kitap numaralandırma sistemi) ye benzetiyorum ve bilen birinden detaylıca olmasa dahi birkaç şe öğrenmek istedim.Torrent işinde biraz yeni olduğum için umarım tezcanlılığım rahatsızlık vermez kimseye verirsemde bir dürtün kendime gelirim:)
exwemin
QUOTE(zengo @ Oct 6 2007, 05:30 PM) *
İyi günler herkese. Benim günlerdir aklımı kurcalayan bir konu bu sınırsız internete yeni geçtiğim için ve filmlere aşık olduğum için bir haftadır durmaksızın film indiriyorum(5günde 17.5gb smile.gif ) bu filmlerin yanında yazan terimleri bilen detaylı şekilde gösterebilecek olursa çok sevinirim yada ne anlama geldiğini öğreten olursa.Bu dvdrip axxo xvid rets felan.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

dostum bende bildiklerimi yazayım sana belki yararı olur smile.gif

bir örnekle açıklamaya çalışayım "Shrek.The.Third[2007]DvDrip.AC3[Eng]-aXXo"
dvdrip: dvdden riplenerek görüntü kalitesi düşmeden aynen dvd gibi sadece sıkıştırılmış hali (rip ne demek aç sözlüğe bak)
mesela bir dvd 4.3 GB mi? ripledin neoldu 700 MB kalitesi? süper doğru araçları kullanırsan süper görüntü elde edersin ama sonrasında bu özel formatı izleyebilmek için codec'e ihtiyaç duyarsın.

aynı şekilde AC3 de bir ses çözücü formatı( yanlışsam uyarın!!)

en sonda gelen aXXo de çok büyük adam walla biggrin.gif onlar ripleyici gorupların kısaltılmış adları,sürümün kodu,internette görüntü kalitesine güvenebileciğin dvd ripleyici gruplardan biri.diğer bi kaç sürüm daha var: TUS , 3Mhome, DXO,FxM,Leetay istersen hepsine bu siteden ulaş : http://superfundo.org/

umarım bilgiler faydalı olmuştur.
zengo
Faydalı olmaz olur mu çok teşekkür ederim şimdi daha bilinçli bir şekilde indirip izleyeceğim smile.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.