murat2514
Aug 11 2007, 10:40 AM
Arkadaşlar klite codec packi indirdim fakat media player classicle filmi açtığımda(altyazı filmle aynı klasörde vede isimleri aynı)malesef altyazı çıkmıyor acaba başka bir yöntemlemi açıyoruz altyazıları.?
selcukcuk
Aug 11 2007, 01:33 PM
Bildiğim kadarıyla Windows Media Player'da altyazı çıkmıyor. Senin dediğin farklı bir program mı?
Bs Player yada Gom Player'da denedin mi?
murat2514
Aug 11 2007, 03:06 PM
Daha önceden k-lite codec pack den çıkan media player classic le açabiliyordum filmleri altyazılı olarka ama şimdi açamıyorum tekrar indirdim kurdum ama hala aynı sorun var.Bs player veya gom kullanmak istemiyorum açıkçası.
ahmetnemci
Aug 11 2007, 03:37 PM
Öncellikle hangi versiyonu kullandığını belirtseydin daha net bir cevap verebilirdim. (Basic, Standart, Mega... Versiyon 3.3.0 gibi...)
Mega Paketin son versiyonunu kurduğunu farzederek yardım etmeye çalışacağım.
İlk olarak, maalesef yüklemiş olduğun paketi kaldırman gerekiyor. Zira bir şekilde DirectVobSub ve ffdshowu yüklememişsin ne yazık ki.
K-Lite Mega Codec ile altyazılı film izlemenin iki yöntemi vardır. Her ikisi birden kullanılabilir veya herhangi bir yöntem seçilebilir.
Yöntem 1;
Yükleme ekranındaki seçenekler kısmından DirectVobSub aktif hale getirilir. Ekseriyetle son versiyonunu seçerseniz daha az sorun yaşarsınız. Bu yöntemle video oynatıcılarının çok büyük kısmında altyazılı film izleme şansına kavuşursunuz. Ancak ayrıntılarına girmeyeceğim bazı sorunlarda yaşarsınız.
Yöntem 2;
Yükleme ekranında codec seçimlerini ffdshow üzerinden ayarlayıp son seçim ekranındaki tüm seçeneklerini tıklarsınız. Filmi tıkladığınızda altyazılı izlemeniz için Başlat çubuğunun saat tarafında açılmış olan video sekmesine tıklayıp Subtitles seçeneğini seçmeniz gerekecektir. DirectVobSub'tan daha sorunsuz ve daha kaliteli bir yöntemdir.
Son olarak bunların hepsi bir arada da seçilebilir. Yalnız bu durumda DirectVobSub otomatik olarak altyazıyı ekrana getireceğinden dolayı altyazılar üst üste binebilir. Birini iptal edersen problem olmaz.
Eğer tüm bunlara rağmen sorunun düzelmez ise yine mesaj bırak, başka bir hal çaresine bakalım.
murat2514
Aug 11 2007, 06:06 PM
3.3.0 yüklü.
ahmetnemci
Aug 11 2007, 07:03 PM
QUOTE(murat2514 @ Aug 11 2007, 07:06 PM)

3.3.0 yüklü.
Güzel, son versiyonu yüklü. Bu durumda yukarıda verdiğim iki yöntemi uygularsanız sorun çözülecektir. Zira ben de aynı codeci kullanmaktayım.
murat2514
Aug 11 2007, 07:35 PM
yannız DirectVobSub ve ffdshowu ben zaten k-lite yüklerken aktif hale getirdim yane onlarıda yükledim ?
Ne-Co
Aug 11 2007, 08:04 PM
QUOTE(murat2514 @ Aug 11 2007, 08:35 PM)

yannız DirectVobSub ve ffdshowu ben zaten k-lite yüklerken aktif hale getirdim yane onlarıda yükledim ?

Media Player ile filmi açtığında System Tray'de (Saatin yanında) ffdshow un ikonu beliriyor. O ikona sağ tuşla tıklayıp "Subtitles" seçeneğini aktif hale getrmen gerekiyor. Tabi bunu aktif etmeden önce hemen bunun altında bulunan "Subtitles Source" kısmından filmin altyazsını seçmen gerekiyor.
İnşallah bu sefer başarabilirsin.

ahmetnemci
Aug 11 2007, 08:11 PM
Eğer bu yöntemlerin hiçbiriyle yapamazsan, "MV2Player" adlı oynatıcı programı yükle. Internette kolayca bulunuyor. Bu program altyazıyı otomatik gösteriyor. (Bu program ile altyazıyı gösterememen imkansızdır.)
Kolay gelsin. Sonuçtan haberdar et bizi.
murat2514
Aug 11 2007, 09:51 PM
QUOTE(Ne-Co @ Aug 11 2007, 09:04 PM)

Media Player ile filmi açtığında System Tray'de (Saatin yanında) ffdshow un ikonu beliriyor. O ikona sağ tuşla tıklayıp "Subtitles" seçeneğini aktif hale getrmen gerekiyor. Tabi bunu aktif etmeden önce hemen bunun altında bulunan "Subtitles Source" kısmından filmin altyazsını seçmen gerekiyor.
İnşallah bu sefer başarabilirsin.

Malesef bende "Subtitles Source" seçeneği yok :S
murat2514
Aug 11 2007, 09:54 PM
arkadaşlar tamamdır film ismindeki bir tane harf yanlışlığı yüzünden böyle oluyormuş şimdi herşey kontrol altında geri ye tek bir sorun kaldı oda altyazının arkaplanının siyah olması bunu nasıl değiştirebilirim örneğin filmde yeşil bir yer var ama altyazının arka plan rengi siyah buda görüntüde çirkinliğe yol açıyor ?
ahmetnemci
Aug 11 2007, 10:41 PM
QUOTE(murat2514 @ Aug 11 2007, 10:54 PM)

arkadaşlar tamamdır film ismindeki bir tane harf yanlışlığı yüzünden böyle oluyormuş şimdi herşey kontrol altında geri ye tek bir sorun kaldı oda altyazının arkaplanının siyah olması bunu nasıl değiştirebilirim örneğin filmde yeşil bir yer var ama altyazının arka plan rengi siyah buda görüntüde çirkinliğe yol açıyor ?
Bunun için Configuration ayarlarını kurcalaman gerekiyor. (Bu arada MV2Player'i de mutlaka kur. Bu programı kurmak için K-Lite'ı kaldırmana gerek yok. )
murat2514
Aug 11 2007, 11:22 PM
Çok sağolun arkadaşlar yardımlarınız için.Şu Configuration ayarları ile uğraşayım biraz
gencom
Aug 16 2008, 10:44 PM
QUOTE(murat2514 @ Aug 11 2007, 10:40 AM)

Arkadaşlar klite codec packi indirdim fakat media player classicle filmi açtığımda(altyazı filmle aynı klasörde vede isimleri aynı)malesef altyazı çıkmıyor acaba başka bir yöntemlemi açıyoruz altyazıları.?
evet bende de aynı durum mediaplayer optionstan output da renderer i haali olarak seçersen sorunun düzelecek. yeni sürümlerde öle çıkıyr artık nedese bde bilmyorum
gencom
Aug 16 2008, 10:48 PM
QUOTE(murat2514 @ Aug 11 2007, 09:54 PM)

Dostum aynı isimli olmasına illa gerek yok. Sürükle bırak yöntemiyle de filmi izlerken altyazıyı görebiliyorsun.
mdtsn
Aug 17 2008, 12:08 PM
Alışkanlıkların zor bırakıldığını biliyorum ama sen bi BSPlayer'i dene derim. Yıllardır kullanıyorum ve daha hiç problemle karşılaşmadım. Ayrıca kısayol tuşları muhteşem. Her türlü ayarlamayı rahatlıkla yapabilirsin. Ayrıca dediğim gibi ben senelerdir kullanıyorum ve daha hiç problem yaşamadım. Tek problemin codec olur. Onun için de zaten XpCodecPack yeterli...
TRT
Aug 31 2008, 01:07 PM
Media Playerda bu problemi ilk defa duydum.Arkadaş haklı bsplayer kullanırsan daha iyi olur.Ama illaki media player kullanacağım diyorsan altyazı gömmeyi öğrenmeni tavsiye ederim.Böylece bütün oynatıcılarda filmini altyazısı sorunsuz bir biçimde izleyebilirsin.
KARİZMA_55
Jul 16 2009, 03:28 PM
dostum sizin yaptıklarınızı yaptım...Optıons da renderer i seçtim. Çalıştı....Videoyu kapatıp tekrar denedim. bu seferde olmadı...Diğer videokliplerde de işe yaramadı...
Gurki
Jul 16 2009, 03:45 PM
QUOTE(KARİZMA_55 @ Jul 16 2009, 04:28 PM)

dostum sizin yaptıklarınızı yaptım...Optıons da renderer i seçtim. Çalıştı....Videoyu kapatıp tekrar denedim. bu seferde olmadı...Diğer videokliplerde de işe yaramadı...
OOo Hemşehrilim gelmiş

Kazirma selamlar hoşgeldin. Sana önerim KMPlayer yüklemen. Ufak bir program. Google de KMPlayer diye arat ve yükle mediaplayer ile hiç uğraşma derim . Kolay gelsin.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.