Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: divx dvd ye veri şeklinde atıp menu yapmak
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
merdefe
divx dvd ye veri şeklinde atıp menu yapmak . işte tam başlıkta yazdığı gibi normal foruma yazamayacaçağıma göre sanırım buraya yazmam gerekiyor . DiVX filmleri CD\DVD'ye nasıl yazarım? divx planetteki bu yazıyı okudum aynen dendiği gibi yaptığım zaman ortada bir menu olmuyor şu bölüm bu bölüm seçilip izlenemiyor . ben dvd ye lost dizisini atıyorum normalde 12 bölüm sığıyor ama dvd de movie yap seçeneğini seçersem menu oluşturabiliyorum ama bu seferde 12 yerine dört bölüm sığıyor. sizden isteğim tabi yardımcı olabilirseniz ben veri şeklinde attığım divx filmlerin alt yazı ve bölüm secenekleri ni oluşturabileceğim bir menu hazırlamak ve aynı zamanda 12 bölümü birden dvd ye ata bilmek umarım yeteince açıktır.. şimdi den teşekkürler
merdefe
şöyle ki siz bana bu sorumun üzerine http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=61153 bu linki verebilirsiniz ama . sanırım benim isteğimi karşılamaz çünkü daha önceden video olarak çekilmiş bir dvd larım o zamanda dvd ye atabileceğiniz film sayısı 12 den 4 e düşüyor ve siz yazılmış dvd ye menu ekliyorsunuz benim sitediğim bu değil . dvd boş 12 adet lost bölüm ve veri şeklinde atılabilecek 12 bölüme karşılık sade bir menu tekrar teşekkürler

recep34
Konu hakkında pek bilgili değilim ama tahminim Divx yada Dvdrip, tvrip bunlar hep sıkıştırılmış formatlar.Siz menulu orijinal dvd yapacağınız zaman hali ile orijinal dvd formatına dönüyor ve bölümlerin boyutları büyüyor.(Bizim 700 mb Dvdrip olarak indirdiklerimiz aslında kocaman dvd).Yani bu iş için Auto Play Media Studio yu kullanabilrisiniz.All in one programların v.s. yapıldığı programdır.İster .exe yapın ister cd/dvd Ama bu yolla yapılan menulu cd/dvd sadece bilgisayarda çalışır.
silencer
ConvertXtoDVD

gayet kolay ve pratik.
merdefe
recep34 ve silencer ikinize de çok teşekkür ederim . şimdi convertxto dvd programını indirdim ve tam surum yaptım ve deniyorum çok teşekkür ederim. sonucunu da buraya yazacağım tekrar teşekkürler .

merdefe
Silencer kardeşim
sana tekrar teşekkür ederim işimi hallettim
menulu güzel bir dvd oldu yalnız alt yazı yı beceremedim ki onu da elbet hallederiz eyvallah çok sağol
merdefe
silencer kardeş converxtodvd programında alt yazıyı eklemek nasıl oluyor veya şöyle sorayım. alt yazının kesinlikle filme gömülü olması mi gerekiyr ben alt yazıları çıkartamadım da
silencer
kardeş çok basit yaw

programı karıştırsana yaw biggrin.gif

subtitle diye bir segme olması gerekti

orda bire bir uyan altyazıyı filme gömüyorsun.

daha pratik pek yok piyasada.

wink.gif
merdefe
dostum hemen cevap vermişsin sağol uğraştırıyoruz seni ama .
var öle bir sekme var hatta orda tikli bile ama çıkmıyor işte bir daha denedim acaba convert ederken alt yazının preview da çıkması geerkmiyor mu bende çıkmıyor srt uzantılı onda da sorun yok hatta dün güzel bir dvd çektim ama alt yazı yok olay bu ben karıştırmaya devam ediyorum gerçekten ilgin ve cevapların için sağol arkadaşım .
silencer
Sana cevap verebilmek için programı install ettim.

anlatıyorum şimdi olayı

sağdaki yeşil artı 'dan filmi ekledin

ve eminsin altyazı bire bir uyuyor ...o zaman

işaretlediğim subtitle stream altında sağ tuş ve altyazı kanalı ekle diyorsun
hatırladığım kadarıyla SRT uzantılı altyazıları şu an destekliyor

Sen subtitle workshop ile kolayca suB>srT filan yapabilirsin.
o yüzden çıkmamıştır altyazı.

Takıldığın yer olursa gene bakarız.

wink.gif
merdefe
silencer kardeş ben dediklerini defalarca yaptım ben burda lost denen diziyi kayıt ediyorum ben filmi yuklediğim zaman aynı klasörde olan srt uzantılı altyazıyıda subtitle bölümünde externel olarak gösteriyor böle bir yazılmış dvd var alt yazı çıkmıyor. sonra ben bunları farklı farklı klasörlere aldım yani alt yazı ile filmi önce filmi sonra subtitle yi yükledim gene convert ettim ve yazdım gene alt yazı çıkmıyor dediklerini defalarca yaptım çıkmıyor senin dediğin çok kolay bir şey haklısın ama benim anlamadığım sustitle ye tıkıladığında eğer alt yazı filme gömülmediyse externel subtitle yazar gömülü ise internal yazar benimkiler doğal olarak externel. externel e tıkladığında set as defaulte yazar bu seceneğin hem tıklı hemde tıksız olanını denedim gene alt yazı çıkmadı sorun nerde ben onu çözmüş değilim saınırım artık önce alt yazıyı film e gömeceğim sonra menulu dvd hazırlayacağım dostum herşey için çok sağol . bir de film convert edilirken found subtitle diyor ve bulunan klasör yanında yazılıyor sonra build subtitle de diyor ama o denen altyazı çıkmıyor çıkmıyor ben de burda kafayı yiyorum gene bir yerde yanlış var ama neyse tekara sağol kardeş sağlacakla kal esen kal .

silencer
selam arkadaşım wink.gif

olayı anladığım kadarıyla şu

atıyorum

lost 1.bölüm .avi
lost 1.bölüm .srt

şimdi sağdaki yeşil artı ile lost 1.bölüm .avi'yi seç

sonra dosya seçilsin soldan artıya basıp stream'leri gösterdin.
dosyanın üzerine gelip sağ tuşa bas ve add subtitle stream gibi bir seçenek var onu
işaretle ve lost 1.bölüm .srt'yi seç
böylece bir altyazı stream'i oluşturdun.

işlem başladığı zaman altyazı gömülecektir.

istersen msn'e geçelim burdan çünkü olmayacak gibi bu iş kardeşim.

koaly gelsin
merdefe
peki kardeş özele bi göz at oraya yazdım ben
merdefe
silencer sağol kardeş ben hallettim önce pocketdivx encoder ile alt yazıyı gömdüm sonra da convertxto dvd ile yaktım ik programılı oldu ama gene istediğim gibi menulu bir dvd yaptım alakan için çok teşekkür ederim saygılar
silencer
alakalı olamadım çünkü bir kere slm yolladığın zaman ben yoktum yerimde

yanlış anlama olur mu?

wink.gif
merdefe
silencer şimdi ayıp ettin işte ne demek ya sen o kadar yardımcı oldun ki bu arada fark etmeden halletmişiz işi hiç önemli değil çok çok sağol gerçekten Allah razı olsun kardeş halloldu istediğim gibi yani hiç tekrar sağol saygılarımla bu arada seni eğer beni msnye eklediysen hani dedin yaslm verdiğinde ben yerimde yoktum diye eğer o sen sen sanırım sende msn botu var ingilizce ve ben yanlış anladım seni engelledim sanırım eğer öyleyse engeli kaldırırım
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.