Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: newsleecher kullanan varmı?
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
nintendo
arkadaslar download programlarında hız sabitlenmemesi,karsıdan yapılan uploadlardan download hızınızın dusmesi,yada size sıranın hic gelmemesinden sıkıldıysanız muhtemelen ya cok iyi ayarlanmıs torrent sisteminiz vardır yada rapid share gibi paralı download programı arayısına girmissinizdir..ben size newsleecher tavsiye ederim torrent sistemi gibi bu programı kuruyorsunuz kucuk bi meblaya üye oluyorsunuz daha sonra newzbin diye bir site war orayada paralı üye olduktan sonra newzbinden indirceginiz seyleri secip newsleecher programının icinden indiriyorsunuz(torrent mantıgı gibi) torrent gibiyse ne diye tavsiye ediyorsun diyceksiniz..avantajı downloadı bir siteden ceker gibi sabit hızla ve hızınızı en max seviyede kullanıp download yapar..onun dısında ne kadar güzel torrent ayarlarınız varsada seed az olan seyleri indirirken sıkıntı yasarsınız..yani torrentin emuleye oranla en zayıf yönü cok undergorund seyler olmaması bünyesinde yani olsa bile seed sorunu yasanıyor..emulede hersey var en underground film yada albüm bile ama ondada binbir ayar var..ben simdilik tüm bu sorunlardan kurtulmak icin newsleecher sectim..arastırın bakın..deneyin derim..
lakenarr
İlgili sistem usenet indexing servisidir.

Eğer usenet'den dosya download etmek isterseniz (Şahsen Rapidshare veya bütün o p2p programlarından çok daha verimli olduğunu düşünüyorum) gayet rahat bir şekilde http://www.easynews.com veya http://www.giganews.com kullanarak download yapabilirsiniz.

Newzbin ise dosya indexlemekten ötesini yapmıyor bildiğim kadarıyla. Aynı işi yapan newzleech.com ve binsearch.info gibi sürüyle site var zaten bedavaya.

Easynews zaten global search hizmeti sağlıyor. Başka bir şeye ihtiyacınız yok. Easynews e üye oluyorsunuz parasını verip, sonrada abanıyorsunuz download a. Usenet şu an günde 3.5TB dosya alıyor. Her release mutlaka usenet e düşüyor ve rapidshare de kolay kolay bulamayacağınız 720p ve hatta 1080i gibi releaselere çok rahat erişebiliyorsunuz.

Eğer usenet e bir şekilde adım atacaksanız bence ilk durağınız easynews.com olmalı, daha sonra giganews gibi providerlara geçersiniz.
nintendo
ben henuz yeniyim..bu konuda herkes bilgilenmeli bence rapidden cok daha iyi..daha geniş bir şekilde anlatırmısın bunu dostum..
nintendo
yani sadece newsleecher gibi indirme programına üye olmak yeterli mi?ayrıca newzbin gibi dosya bulma bedava programlar varmı peki newsleecher'la uyumlu
lakenarr
QUOTE(nintendo @ Mar 27 2007, 10:42 AM) [snapback]26189[/snapback]
yani sadece newsleecher gibi indirme programına üye olmak yeterli mi?ayrıca newzbin gibi dosya bulma bedava programlar varmı peki newsleecher'la uyumlu

newsleecher yalnızca download programı. nntp server olmadan bir işe yaramaz.
o yüzden easynews, giganews veya usenetserver gibi biryerlere üye olmanız lazım önce. newsleecher baya övülen bir client ama ücretsiz alternatifleri var. alt.binz isimli clientı deneyebilirsiniz, bir süredir onu kullanıyorum usenetserver ile.

newzbin ise nzb dosyaları aramaya yarıyor.

şimdi olay şöyle;

size hizmet verecek bir nntp servera ihtiyacınız var önce. usenet'de ki alt.binaries gruplarına erişim sağlayan türden.
bu hizmeti kullanarak download yapmanızı sağlayacak bir client a ihtiyacınız var. newsleecher veya alt.binz gibi.
ve bu clienta neyi download edeceğini söyleyecek nzb dosyalarını aramay/yaratmak için kullanacağınız bir servise ihtiyacınız var. http://www.binsearch.info/ gibi ücretsiz olanların yanı sıra, easynews ve usenetserver kendileri de bu hizmeti sağlıyor.
ayrıca easynews client gereksinimini de ortadan kaldırıyor.

ancak önemli bir nokta var;

easynews'in retention ı 45 gün. yani yollanan dosyalar 45 gün sonra erişilemez hale geliyor.
giga ve usenetserver 100 gün sağlıyorlar.

edit: ayrıca easynews için bir süre önce ufak bir tutorial yazmıştım; şuradan okuyabilirsiniz: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=10665704
nintendo
cok saol lakenarr suan cok yaygınlasmadı ulkemizde..insanlar hala torrent ve rapidle download yapıyor ama zamanla bu sistem baya kullanılıcak bence..
lakenarr
QUOTE(nintendo @ Mar 29 2007, 01:39 PM) [snapback]26474[/snapback]
cok saol lakenarr suan cok yaygınlasmadı ulkemizde..insanlar hala torrent ve rapidle download yapıyor ama zamanla bu sistem baya kullanılıcak bence..

Usenet 1979 dan bu yana hizmette.
Easynews e ise yanlış hatırlamıyorsam ilk 1998 de üye olmuştum. Yani Usenet rapid den önce de buradaydı, p2pden de. Eskiden uuencode gibi encoding yöntemleri kullanıldığı için %25lik veri büyümesi yaşanıyordu binary postlarda. Artık 8bitlik yEnc kullanıldığı için o sorun da ortadan kalktı.
Şu an release edilen hemen her dizi/film/oyun/program vs.. Usenet e düşüyor mutlaka, hatta çoğu direk usenet den release ediliyor. Türkiye'de ilgi görmüyor olması kayıp elbette ama 10 yıldır ben bir gelişme görmedim smile.gif Bundan sonra da kullanımının artacağını sanmıyorum smile.gif.

Elini veren kolunu alamaz ama, ben onu bilirim.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.