Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Notebook Pil Ömrü
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
Coffee Maker
HP Pavillon dv6172ea notebook kullanıcısıyım. Sadece MS Office uygulamasında bile pil ömrü 1,5 saat üzerine çıkmıyor. Bunun çok kısa bir süre olduğunu düşünüyorum. Aynı ürünü kullanan ya da benzer sorunu yaşayan var mı? Sizce bu süre uygun mudur?

Obi_Wan_Kenobi
Laptop kullanıyorsan, kullanacağın işletim sistemi mutlaka XP Service Pack 2 ve üzeri olmalı. Ayrıca "Güç Seçenekleri" ne de bir göz atmanı öneririm. Cihazın ortalama pil ömrü nedir bilmiyorum ancak normalden düşük olduğunu düşünüyorsan bahsettiğim bu iki ufak ayrıntı gerçekten çok farklılık yaratıyor.

hak_an
notebook lar da pil ömrünü etkileyen bir çok faktör vardır....
bunlar kullandığın işletim sistemi,güç seçenekleri ayarları ,kullandığın programların çeşitleri
notebook unun pil ömrünün ne durumda olduğu (örneğin notebook ların pil ömürleri kullanım süreleri ile paralel
olarak azalır ) ve notebook bataryanın kaç hücreli olduğu ..

senin notebook unu netten biraz araştırdım batarya ömrü hakkında bir bilgi yok fakat sanırım yeni bir cihaz
o nedenle batarya ömrünün biraz daha fazla olması gerekir.
sana tavsiyem kesin ve net bir bilgi almak için HP teknik servisi ile görüşmen
232324
QUOTE(Coffee Maker @ Mar 21 2007, 04:42 PM) [snapback]25546[/snapback]
HP Pavillon dv6172ea notebook kullanıcısıyım. Sadece MS Office uygulamasında bile pil ömrü 1,5 saat üzerine çıkmıyor. Bunun çok kısa bir süre olduğunu düşünüyorum. Aynı ürünü kullanan ya da benzer sorunu yaşayan var mı? Sizce bu süre uygun mudur?

Notebook kullanırken pil ömrünün uzun olması için yapabileceklerin;
1- Ekran aydınlatmasını mümkün olduğunca azalt... En fazla sarfiyatı monitör yapar...
2- İşlemcinin performansını uyumlu yada minimum moda getir...
3- Fan hızını da işlemciye oranla yavaşlat
4- Ekran kartın varsa, ekran kartı ayarlarından gerekli ayarlamayı yap...
5- Arka planda çalışacak gereksiz programlar (gereksiz çalışan bir antiviruz, adaware programı, winzip yada winamp gibi programların tray bar uygulamaları vb...)
6- Müzik dinliyorsan seviyesini düşürmeye çalış... Bir seviye düşürmen bile birkaç dakika daha kazandırabilir...
7- Gereksiz çalışan Windows hizmetlerini kapat... Konu hakkında fazla bilgin yoksa "winservices" vb... benzeri yardımcı programlar işine yarayabilir...
Pil sarfiyatını HDD'nin çalışması da oldukça etkiler... Amacın sadece office programları ile çalışmaksa bunlar dışındaki yazılımları ve arka plan hizmetlerini mümkün olduğunca aza indirmeye çalış...
rast
slm bende nx 6110 var ve1.5 senedir kullaniyorum hp surekli oluyor birkac arkadasimda da ayni sorun var.

yapman gereken garantisi bitmeden servisine pilim bozuldu demen ucretsiz degistiriliyor.. benim diz üstü bilgisaarim ilk aldigimda pil ömrü yarim saat in altına duşmüştü degistirdim suan 2.30 saat civarinda ve ne olursa olsun pili sarz ettikten snra cıkartıp bekletme !!
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.