Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Divx'i bilgisayarda seyredemiyorum
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
burak1972
Arkadaşım bana Divx formatında CD verdi.Kendisi bu CD'leri laptopunda mv2 player ile seyretmiş.Mv2 de seyredemedim. k-lite codec yuklememe rağmen,(aklınıza gelen cogu codeci yukledim ve tek tek çalıştırdım.) bsplayer kurdum.Oda olmadı.CD kısmına gelince bilgisayarım CD'yi boş algılıyor. (2 farklı bilgisayarda denedim) Bu konuda bana yardım edebilecek biri var mı acaba?
IBeRyUS
Cd'yi bilgisayara takıp nero disc info gibi bir programla inceledin mi? İncelediğinde boş cd gözükme ihtimali var o zaman ya cd bozulmuştur veya yazılmamış veya karışıp yanlış cd gelmiş olabilir. eğer disc infoda sessionlar ve veri gözüküyorsa o zaman cdnin yazımında bir sorun olmuştur yani cd yazılırken yanmış olabilir.

cd divx değil de vcd felan olsaydı powerdvd veya powervcd gibi bir programla açmayı dene diycektim ama bunlarda bir işe yaramaz data cdlerinde. eğer dosyayı cdnin içinde bir şekilde görebilirsen video lan player ile açmayı dene derim. eğer oda olmazsa benden gelebilecek tavsiye bu kadar kusura bakma koay gelsin.

HainDomdom
Bilgisayarınız Cd'yi boş algılıyorsa bu sisteminizde değil de Cd'de bir problem olduğunun kanıtıdır. Yeni bir Cd ile tekrar deneyin.
wendigo
Arkadaşının seyredebildiğini belirtmişsin, her cd yada dvd okuyucu her cd'yi okuyabilir diye bir kural yok hızlı yazılan cd'lerde sorun çıkma olasılığı yüksektir.Şayet arkadaşının harddiskinde dosyalar duruyorsa daha düşük hızlarda yeniden yazmayı denesin.
Don Juan DeMarco
Ya cd boşsa... smile.gif
Don Juan DeMarco
Aaaaa! Yeni aklıma geldi. Salt okunur değil de gizli dosya görünümünde olabilir cd içindeki veriler.
Bilgisayarım --> Araçlar --> Klasör seçenekleri --> Görünüm'den "Gizli dosya ve klasörleri göster"i işaretletip uygula, tamam de ve bir de cd ye öyle bak.
232324
"Bilgisayarınız Cd'yi boş algılıyorsa bu sisteminizde değil de Cd'de bir problem olduğunun kanıtıdır. Yeni bir Cd ile tekrar deneyin." Olası...
"Arkadaşının seyredebildiğini belirtmişsin, her cd yada dvd okuyucu her cd'yi okuyabilir diye bir kural yok" Olası sorunun tarifi bence bu...
"Ya cd boşsa.." Olmadığını varsayalım
"Gizli dosya görünümünde olabilir cd içindeki veriler. " Zayıf ihtimal olsa da olası...

Bahsedilen içerik farklı bir CD'ye (farklı bir firmanın ürettiği) yazılırsa sanırım bilgisayarın okur... Hatırlıyorum bir zamanlar Creative ses ve görüntü sistemlerini bırakmış CD işine girmişti... Maalesef sattıkları CDROMlar cogu CDyi okumazdı... Ki bu sorun bazı üreticilerde de (LG, SONY...) ortaya çıkmıştı...

Diğer tüm ihtimaller (yanlış CD, boş CD, gizli dosya vb) safdışı bırakılırsa sorun büyük olasılıkla senin sürücünün lazeriyle ilgilidir... Ya CD seçer yada gözü kirlenmiş olabilir... Temizleme CDleri işini görebilir...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.