Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Divx player larda divx izlemek
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
europeanlion
Slm;
Emule den indirilen divx leri bs player ile bilgisayardan izlemekte bir sorun yok ama divx playerlarda izlemek için film ve altyazı üzerinde ne gibi işlemler yapmalıyız??Bunu ayrıntılı olarak açıklarsanız çok sevinirim... preved.gif
pinkfloyd
Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Ancak yine de soruna mahal vermemek için, Altyazı dosyasının adı ile film dosyasının adının aynı olmasına özen gösteriniz.

Nightmare.on.Elm.Street.CD1.avi
Nightmare.on.Elm.Street.CD1.srt
(ya da sub, txt, her ne ise)

Ayrıca çözünürlüğü 720 pixel'den büyük olan filmleri, DivX Player'ınızda oynatırken sorun yaşamanız muhtemeldir.
europeanlion
Ben boş dvd-r a veri olarak kaydediyorum filmleri,divx player da görmedi bunları acaba veri olarak kayıt yerine başka şekilde mi yazdırmalıyım??

pinkfloyd
Hayır, veri olarak kaydetmişsiniz, doğru. CD'yi Finalize (sonlandır/kapat) ettiğinize emin misiniz?
europeanlion
evet ama klasör içinde altyazılarıyla birlikte 1 dvd de 2-3 film olarak kaydettim,görmesine rağmen oynatmadı...
pinkfloyd
Eğer DivX'lerinizin çözünürlükleri yüksekse oynatmayabilir (örneğin WAF sürümleri genelde DivX Player oynatamaz).
europeanlion
Yani;
Eğer doğru anladıysam ,Emule den indirilen divx film ile altyazısını aynı klasöre koyup,diğer birkaç klasördeki filmlerle birlikte dvd-r a veri olarak yazdırmamda bir sakınca yok,çözünürlük yüksek değil ise divx playerda bu dvd nin içindeki divx leri sorunsuzca seyredebilirim preved.gif
İlginize teşekkür ederim...
ozgurcocuktr
QUOTE(europeanlion @ Jan 27 2007, 05:32 PM) [snapback]12396[/snapback]
Yani;
Eğer doğru anladıysam ,Emule den indirilen divx film ile altyazısını aynı klasöre koyup,diğer birkaç klasördeki filmlerle birlikte dvd-r a veri olarak yazdırmamda bir sakınca yok,çözünürlük yüksek değil ise divx playerda bu dvd nin içindeki divx leri sorunsuzca seyredebilirim preved.gif
İlginize teşekkür ederim...

cd veya dvd ye yazdığınız filmin ismi ve altyazı ismi aynı olunca divx playerda seyrediliyor.Fakat şöyle bir problem ile karşı karşıya kalınıyor;
player in default fabrika değerlerindeki yazı fontu çok küçük ve bu yazının font ve renk ayarlarını değiştirme gibi extre şansınız yok smile.gif
ama yok benim görüntü aktarıcı gibi bir sistemim var derseniz o zaman bs blayer programı ile istenilen ayarları pcde yapıp bunu tvde çok rahat şekilde seyretme şansına sahip olursunuz.
kaliteli filmler seyretmeniz dileklerimle,güzel günler dilerim.
haskan
özgür çocuk anlayamadım bsplayerla böyle birşeyi ayarladığımızda altyazı dosyasında bir değişiklikmi yapıp fontların düzgün görünmesini sağlıyor
birde görüntü aktarıcı olarak neyi kastettiğini anlayamadım birazdaha açıklarsan çok sevinirim
recep34
Sanırım demek istediği, ekran kartının tv out çıkışı varsa PC yi televizyona bağlayın.
ozgurcocuktr
QUOTE(haskan @ May 29 2007, 11:44 AM) [snapback]33005[/snapback]
özgür çocuk anlayamadım bsplayerla böyle birşeyi ayarladığımızda altyazı dosyasında bir değişiklikmi yapıp fontların düzgün görünmesini sağlıyor
birde görüntü aktarıcı olarak neyi kastettiğini anlayamadım birazdaha açıklarsan çok sevinirim

bsplayer programı gerçekten çok fonksiyonlu bir program. avi dosyalarınızı yerleştirdikten sonra filmin altyazı dosyasını ekleyerek altyazıyı istenilen şekilde düzenleyebilirsiniz.
görüntü aktarıcı ise pc ile tv arasında kablosuz bir şekilde(wireless) bağlantı kurabilme özelliği olan bir cihaz.
aynı kablosuz adsl modemler gibi. pc den bu araç vasıtası ile hiç bağlantı kablosu olmadan görüntüyü tvye aktarmayı gerçekleştirir. bu şekilde dvd player,cd,dvd gibi donanımlara gerek bile kalmıyor.
sevgi ile kalın.
silencer
görüntü aktarıcı ise pc ile tv arasında kablosuz bir şekilde(wireless) bağlantı kurabilme özelliği olan bir cihaz.
aynı kablosuz adsl modemler gibi. pc den bu araç vasıtası ile hiç bağlantı kablosu olmadan görüntüyü tvye aktarmayı gerçekleştirir. bu şekilde dvd player,cd,dvd gibi donanımlara gerek bile kalmıyor.

Çok kullanışlı olabilir ama Türkiye'de kaç kişide var bu teknoloji?

Boş laf kalabalığı olmuş kusra bakma.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.