Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: MKV'yi DVD'ye yazma
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
ScorpX
MKV formatindaki filmleri ev sinema sisteminde altyazili olarak izlemek icin DVD'ye yazmak istiyorum.Bu konuda bana yardimci olabilir misiniz?
icarus
MKV'LERE SES VE ALTYAZI EKLEMEK(ve çıkarmak):

Mkv uzantılı dosyamızı "input" sekmesinde "add" ile seçiyoruz.Tracks yazan yerde Mkv içindeki dosyaları görüyorsunuz.Yukarıdaki örnekte ,görüntü ,ses ve iki de altyazı olduğunu farketmişsinizdir.Eğer Mkv içerisinde istemediğiniz ses ve altyazılar varsa ,bu kutuları boş bırakıyoruz.İstediklerimiz seçili kalıyor.
Farzedelim indirdiğimiz filmde ses dosyası hatalı ve yeni fix dosyasını ekleyeceğiz.Veya çok hoşumuza gitti elimizdeki filme uyacak Türkçe veya çince sesi ekleyeceğiz."Add" ile bu dosyayı da ekleyin "Tracks" kısımında bu dosya seçili olsun.istemediğiniz işaretsiz olsun.Farklı yeri gösterin."Start muxing"ile bitirin.
ScorpX
DVD player mkv formatindaki filmleri okumuyor. Kalite kaybina ugratmadan DVD'ye nasil yazabilirim?
hasan.1923
Dvd player divx destekli ise:

http://forum.divxplanet.com/index.php?show...=13078&st=0

Daha basit çözüm bence:

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=144277
ScorpX
Ikinci linkte notlarin kismindaki MKVEXtractGUI programinin nasil kullanilacagindan bahsedilmemis.

Convertxtodvd ile filmi cektim. DVD player sorunsuz filmi oynatti ama kalite diye bir sey kalmadi.
thecomedian
Eğer filminiz 720p ya da 1080p ise DVD'ye dönüştürmenizi pek tavsiye etmem. Çözünürlük düşürüleceği için kalite kaybı mutlaka olacaktır. Eğer Convertxtodvd'de çevirecekseniz maksimum görüntü kalitesi için ayarlardan, sıkıştırma bölümünde yüksek kalite --> uzun sıkıştırma süresi olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.
ScorpX
QUOTE(thecomedian @ Jan 30 2010, 12:16 PM) *
Eğer filminiz 720p ya da 1080p ise DVD'ye dönüştürmenizi pek tavsiye etmem. Çözünürlük düşürüleceği için kalite kaybı mutlaka olacaktır. Eğer Convertxtodvd'de çevirecekseniz maksimum görüntü kalitesi için ayarlardan, sıkıştırma bölümünde yüksek kalite --> uzun sıkıştırma süresi olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.

O zaman HD filmler icin ne yapmam gerek?
thecomedian
Ben şahsen PC'de izliyorum. smile.gif Kasmadığı sürece sorun yok.
ylmz81
QUOTE(thecomedian @ Feb 3 2010, 04:34 PM) *
Ben şahsen PC'de izliyorum. smile.gif Kasmadığı sürece sorun yok.

Ben de PC de izliyorum. Daha önce buna benzer tecrübelerim oldu ama her seferinde yukarda yazanlar gibi kalite kaybı yaşadım. Hatta bazen player desteklemediği için DVD yi atmak zorunda bile kaldım. O yüzden mecbur kalmadıkça PC de izliyorum. Arkadaşlarla TV de izlemeye falan karar verdiğimizde ise flash diske atıp ordan seyrediyorum. Burada tek kısıtlayıcımız player'ın desteklediği max. çözünürlük.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.