Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Subtitle Workshop.
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
nomorebeer
Subtitle Workshop programında John Wayne'in "Macklintock!" adlı filmini açtığımda, görüntü olmuyor ve ses cızırtılı geliyor. Bilgisayarımda bulunan diğer filmler veya dizilerde problem yok. Filmi, Media Player Classic, Bs Player veya Windows Media Player ile çalıştırdığımda da hiç bir sorun olmuyor. Böyle olunca sorunun "codec" lerden kaynaklanmadığını çıkarıyorum. (Yanılıyor da olabilirim). Ayrıca Subtitle Workshop programının ayarlarında, geçerli oynatıcıyı olarak yukarıda yazdığım üç programı da denedim, sorun çözülmedi. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Kullandığım ilgili yazılımlar;

Subtitle Workshop versiyon : 2.51
Codec : K-Lite Codec Pack 5.6.1 (Full)
icarus
Başka bir sürüm olan bunu denermisiniz.
Sonucunu bildiriseniz sevinirim.
nomorebeer
"Subtitle Wotkshop Version 4 Beta 4" ile çalışıyor sorunsuz teşekkür ederim. Fakat sonraki versiyon olmasına rağmen, birçok özellik eksik, ve "çok daha" kullanışsız. Beta sürüm olmasından kaynaklanıyor sanırım. O halde çeviri işlemlerini versiyon 4'de gerçekleştirip, hata kontrolleri gibi işlemleri versiyon 2.51 de yapmak gerekiyor?

Eksikleri gördüğümde, DP ana forumda biraz araştırma yaptım.( http://forum.divxplanet.com/lofiversion/in...hp/t103070.html ) .

Dürüst olmak gerekirse, versiyon 2.51 de yaşadığım sorunu çözecek bir yol bulabilirsem çok daha iyi olacak. Fakat çözüm yolu yok ise mecburen 2 programı birbiriyle destekleyip yapacağım.
ogunes
@nomorebeer, benzer bir sorunu ben de yaşamıştım; Ses normal geliyordu ama görüntü hiç yoktu, K-Lit codec pack ile sorunu çözmüştüm. SW ve Codec sürümleri aynı, SW beta kullanmadım daha. Acaba codec çakışması gibi bir sorun mu var?
nomorebeer
QUOTE(ogunes @ Jan 22 2010, 11:27 PM) *
@nomorebeer, benzer bir sorunu ben de yaşamıştım; Ses normal geliyordu ama görüntü hiç yoktu, K-Lit codec pack ile sorunu çözmüştüm. SW ve Codec sürümleri aynı, SW beta kullanmadım daha. Acaba codec çakışması gibi bir sorun mu var?

Başlığı açmadan önce internette arama yapmıştım. Forumlarda okuduğum kadarı ile, senin dediğin sorunu yaşayanlar K-Lite Codec Pack ile sorunu cözmüşler.( Ki ben bugüne kadar hep K-Lite kullandım açamadığım format yoktu, halen yok). Fakat senin yaşadığın sorun muhtemelen codec bazlı idi. Büyük ihtimalle sen filmi SW harici herhangi bir programla da açtığında da aynı sorunu yaşıyordun. Zaten "ses var görüntü yok", "görüntü var ses yok" problemleri, bilinen codec sorunları. Bahsettiğim sorun biraz daha spesifik. Yukarıda belirttiğim gibi film, herhangi bir oynatıcı ile sorunsuz, sadece SW ile problem çıkarıyordu. İnternette yaptığım aramalarda, tam olarak benim yaşadığım problemi yaşayan biri vardı. Fakat hayatım boyunca "nefret!" ettiğim bir şey ile tekrar karşılaştım. Foruma "Şöyle Bir" problemim var şeklinde başlık açılmış, yardımcı olmaya çalışanlar yazmış, en son gelen mesaj ise başlığı açan kişiden ve mesaj aynen şöyle; "Tamam sorunu hallettim". Nasıl çözdüğünü neden yazmıyorsun?! "Yardım Havuzu" altında da benzer şekilde sonlanmış başlıklar var. Sorunları okurken görmüş ve hayıflanmıştım. Başlığın adını vermeme gerek yok. Her neyse, ben bir süre daha bu başlık altında öneri veya çözüm bekleyeceğim. Saygılar.
ogunes
Benim sorunum da benzerdi derken aynı şeyi kastediyorum -SW-, normal bir player ile video oynatmada bir sorun yoktu, sorun SW ile film açınca oluşuyordu. Dediğim gibi benim sorunum codec ile ilgiliymiş, belki sizinki de codec güncelleme, kaldrıp kurma vs. ile çözülebilir, kolay gelsin.
nomorebeer
Siz cızırtıdan bahsetmeyince, ben öyle sanmıştım. Kusura bakmayın yanlış anlamışım. O halde codec leri kaldırıp tekrar kurmayı deneyeceğim sonucu bildiririm.
nomorebeer
Porgramları kaldırıp tekrar kurduktan sonra sorun çözüldü. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Not:

Kaldırılan yazılımlar;
SW 2.51.
K-Lite codec pack.
BS Player Pro.

Tekrar yükleme yaparken Bs Player'ı kurmamıştım bilginiz olsun.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.