Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Plakam çalındı!
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Genel Sohbet
XtacY
Arkadaşlar bugün sabah kalktığımda arabaya baktım ve ön plakamın çalındığını farkettim. Çalındığını nerden anladınız diye sorarsanız plakalığın çekilerek kopartıldığını ve ona göre kırıldığını gördüm. Az önce polis karakoluna gittim tutanak tutturtmak için. Dedilerki tek plaka çalınınca biz birşey yapamıyoruz. İkisininde çalınması gerekiyor işlem yapmamız için dediler. Bana çok mantıksız geldi plakamı çalanlar onla bana zararı dokunacak binbir türlü şey yapabilirler. Ne yapmalıyım? Bir bilgisi olan yada benzer bir olay başına gelen varsa söylerse sevinirim. Tabii herhangi bir düşünceniz varsa da bilmek isterim.
ogunes
Hocam sen adresi ver diğerini de çalalım da işleme başlasınlar bari oleyo2.gif Nasıl bir saçmalıkmış öyle, çalan adamın vardır bi niyeti. Canım ülkem böyle işte.
somurcu
şimdi bi soygunda plakayı bıraksalar uğraş dur benim plakam çalınmıştı diye.

bide sorarlar adama madem çalındı niye karakolabildirmiyosun rus.gif
XtacY
QUOTE(ogunes @ Dec 21 2009, 02:12 PM) *
Hocam sen adresi ver diğerini de çalalım da işleme başlasınlar bari oleyo2.gif Nasıl bir saçmalıkmış öyle, çalan adamın vardır bi niyeti. Canım ülkem böyle işte.

Öyle bi kıyak yapsan süper olur shiny.gif Anlamıyorum nasıl bi sistemimiz var. Bide işin enteresan tarafı aradığımda gelin tutanak tutalım dediler gittim tutanak için ikisininde çalınması gerekiyor dediler.

QUOTE(somurcu @ Dec 21 2009, 03:19 PM) *
şimdi bi soygunda plakayı bıraksalar uğraş dur benim plakam çalınmıştı diye.

bide sorarlar adama madem çalındı niye karakolabildirmiyosun rus.gif

Hiç sorma. Sonra anlat derdini anlatabilirsen. Yarın trafik şube ye gideceğim. Umarım o zamana kadar bişey yapmazlar biggrin.gif
Putte
QUOTE(ogunes @ Dec 21 2009, 02:12 PM) *

oleyo2.gif good.gif İyi espri.

Geçmiş olsun @Xtacy!
Gurki
Geçmiş olsun. Araban var derdin var arkadaşım.
Proxasin
Trafik şubelerini ya da plakayı aldığın yeri aramayı dene, onlar bir şekilde yönlendirebilir. Büyük ihtimal çalıntı ya da kaçak arabaya takacaklar plakanı. Başına bir iş gelmeden, kazasız belasız çözersin umarım işini. Çok geçmiş olsun. smile.gif
cabbaristan
QUOTE(XtacY @ Dec 21 2009, 03:58 PM) *
Hiç sorma. Sonra anlat derdini anlatabilirsen. Yarın trafik şube ye gideceğim. Umarım o zamana kadar bişey yapmazlar biggrin.gif

Yahu memlekette bir tek doğrucu Davut senmisin? smile.gif Trafik Şubesi yerine direk aynı karakola gidip, '' Bu gece de diğer plakayı çalmışlar'' desene. oleyo.gif

Al sana ikisi birden çalınmış. Öyle sisteme böyle davranış. flaugh.gif

ogunes
QUOTE(cabbaristan @ Dec 21 2009, 08:21 PM) *
Yahu memlekette bir tek doğrucu Davut senmisin? smile.gif Trafik Şubesi yerine direk aynı karakola gidip, '' Bu gece de diğer plakayı çalmışlar'' desene. oleyo.gif

Arkadaşa diğerini de biz çalalım dediydim de, bu da iyi fikir bak oleyo2.gif
Şaka bi yana @Xtacy senbu işi kovala tabi, bi sakatlık olmaz inş.
XtacY
QUOTE(cabbaristan @ Dec 21 2009, 08:21 PM) *

Abi tavsiyeler öyle diyor ama iki plakada olmayınca araba kullanılmıyor. Ama tek plaka kullanılabiliyor. Yani elim kolum bağlancak arabasız ne kadar sürede çıkar bilmiyorum. Bide birinin parasını ödemek var. biggrin.gif Ya ikisi daha pahalıysa biggrin.gif biggrin.gif
cabbaristan
QUOTE(XtacY @ Dec 22 2009, 03:00 PM) *
Abi tavsiyeler öyle diyor ama iki plakada olmayınca araba kullanılmıyor. Ama tek plaka kullanılabiliyor. Yani elim kolum bağlancak arabasız ne kadar sürede çıkar bilmiyorum. Bide birinin parasını ödemek var. biggrin.gif Ya ikisi daha pahalıysa biggrin.gif biggrin.gif

biggrin.gif he he he!

Nasrettin Hocanın olayına döndü bu. flaugh.gif

''Sen de haklısın!'' biggrin.gif

Bu arada daha tek plaka tesçili hiç duymadım. Yani her halükarda plakayı yaptırırken çift yaptıracaksın. smile.gif
Rakamlar ve harf Fontları falan aynı olması lazım bildiğim kadarıyla. wink.gif
somurcu
Ya senin elinde çalındığına dair bi belge felan bişey olsun da gerisi önemli değil.
arabayı tek plakada sürersin hatta belki trafik polisi plakanı göremeyince plakana cezada yazamaz yada plaka olmadığından peşine de düşebilir. thinking.gif
st71
Hocam ilk önce geçmiş olsun.
Polisten bir sonuç alamadıysan Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe ile başvur yarın öbür gün bir sorun olursa savcılığa başvurdum dersin hiç yoktan...
SarıÇin
Benim teyzemin oğlunun başına da aynı şey geldi.Geçici plaka kullanacaksın herhalde bir süre.

Dur ben bir sorayım bakayım.Bir şeyler öğrenirsem bilgilendiririm seni.Büyük geçmiş olsun.
XtacY
Teşekkürler. Polis karakolunda tek plakayla idare edebilirsin demişlerdi ama eğer öyleyse dertlerime bir tane daha eklenecek sad.gif
SarıÇin
xTACY, ne zamandır soracağım soramadım.Dün de gördüm kuzenimi oysaki.Ne yaptın? Hallettin mi?
XtacY
QUOTE(SarıÇin @ Jan 7 2010, 02:31 PM) *
xTACY, ne zamandır soracağım soramadım.Dün de gördüm kuzenimi oysaki.Ne yaptın? Hallettin mi?

Polisler ısrarla bi' sorun çıkmaz deyince bende çok üstüne düşmedim. Yani gidip sordum Bakırköy'e ne yapmamız gerekiyor diye, bizim plaka Kartal Emniyetine kayıtlı imiş. Oraya geçmemiz gerekiyormuş yaptırmak için. Ama şaşırtıcıdır ki bürokrasi pek yok gibi görünüyor. Basit işlemlerle halledilebilecek bir işmiş bir gün içinde. Gideceğim yakın zamanlarda inşallah halledicem.

Birde bizim buralarda hız için EDS kurdular. Önden çekiyor fotoğrafı. Benimde ön plakam olmadığı için ceza yemiyorum flaugh.gif oleyo2.gif oleyo9.gif
Rahatlık fena bişey yaptırsamda kullanmıcam sanırım ön plakayı biggrin.gif
somurcu
Konu ilk açıldığında aklıma gelmişti bu ceza işi plakaya ceza yazamazlar diye biggrin.gif

Madem işe yarıyor bende araba aldığımda ön plakayı sökeyim bari oleyo2.gif
XtacY
Sök sök. biggrin.gif biggrin.gif Polis çevirirsede de ki "Yeni düştü taktırmaya gidiyorum" biggrin.gif . Akşam olursada sabah taktırcam dersin. biggrin.gif
ePheMeRis
QUOTE(XtacY @ Jan 7 2010, 04:36 PM) *
Sök sök. biggrin.gif biggrin.gif Polis çevirirsede de ki "Yeni düştü taktırmaya gidiyorum" biggrin.gif . Akşam olursada sabah taktırcam dersin. biggrin.gif

İyi fikir ama çekirge olayına dönmesin smile.gif Aman dikkat bu ara zaten ceza yazmak için yer arıyorlar. Daha 2 gün önce arkadaşım şehir merkezinde zinciri olmadığı için ceza yedi, hemde güneşli havada smile.gif uludağa çıkarken bile polis zincirin varsa çık yoksa geri dön diyorken bu şekilde yazılan ceza insanı sinirlendiriyor doğrusu.

İyi forumlar...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.