Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Bluray Riplerin çözünürlükleri
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
erry112
İnternette mevcut birçok 720p ve 1080p filmin çözünürlükleri tam 1280x720 veya 1920x1080 değil.Bunun sebebi nedir? Orijinal Bluray filmler de mi böyle? Yani orijinal bluray alsak altta-üstte siyah şeritler mi olacak? Eğer böyle değilse riplerin aspect oranı bozuk mu olmuş oluyor
heanavsiorçopi5
Sadece bu sorunuza cevap verebilirim, orjinal blu ray dvd`de alsanız alt ve üste siyah şerit olacaktır, bunu önlemenin tek yolu philips`in ürettiği 21: 9 format lcd ekrandan satın almaktır, eğer doğru hatırlıyorsam fiyatı 8000 dolar civarındaydı.
Kraken
Filmin tadı o alt üst siyah şerittedir bana göre smile.gif
thecomedian
Evet benim de dikkatimi çekti. LCD'de siyah şeritler gözükse de sorun olmaz bence. smile.gif
KaßuS
Bluray ve Hd fimlerde hiç altta üstte çizgi kaldığını görmedim ben.O tv ile alakalıdır ama genellikle bütün tv'lerde otomatik sığdır özelliği vardır.En uygun izleme oranı bence o smile.gif
Gurki
QUOTE(KaßuS @ Aug 26 2009, 06:45 AM) *
Bluray ve Hd fimlerde hiç altta üstte çizgi kaldığını görmedim ben.O tv ile alakalıdır ama genellikle bütün tv'lerde otomatik sığdır özelliği vardır.En uygun izleme oranı bence o smile.gif

Ben görüyorum ne yazık ki. Player ayarlarından olabilir ama ben 2-3 player kullandım sadece KMPlayer da taşır özelliği var onu kullandığım zaman tam anlamıyla lcd yi dolduruyor görüntü. Direkt filmleri açtığım zaman hiçbirinde ayar yapmadan ekranı doldurmuyor. Bu yüzden toshiba çıkarmıştı sanırım 21\9 oranında lcd tv çıkardı. Piyasadaki lcdle 16\9 bu yüzden ekranları doldurmuyor.
yasinxc
16/9 LCD lerde 2.35.1 ler dolmaz. Onu tam ekran yaparsanızda görüntü bozulur. Hem o siyah şerit size ne zarar veriyorki. Altyazı ile izliyorsanız eğer aksine çok güzel oluyor.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.