QUOTE(burak_fertek @ Aug 21 2009, 02:33 PM)

Ya çıldırmak üzereyim.Şuan hangi site olursa olsun 4-20 kb arasında ancak download yapabiliyorum.Netload,rapid,2shared,megaupload... ve daha bunlar gibi hangi site olursa olsun hız mız kalmadı.Bu neden olabilir ?
Bunun bir çok sebebi olabilir. Öncelikle donanımsal mı yazılımsal mı bunu ayrıştırmalıyız. Sonra sizin tarafınızda mı yoksa servis sağlayıcı kaynaklı mı bu da incelenmeli.
Kesin bir cevap vermek için sizin yerinize oturup pek çok deneme yapılmalı ama bu imkan olmadığından "Ben olsaydım" diye başlayan bir başlıkta aklıma gelenleri sıralayayım:
1. Bilgisayarınız zombi olmuştur. Türkiyedeki ADSL kullanıcılarının içinde %60 gibi bir zombi oranından bahsediliyor. Bir bilgisayar nasıl zombi olur? Çok basit. USB'den veya internetten bulaşan bir trojan bilgisayarınızda arkada çalışır, bu programlar genelde özel hazırlandıklarından yaygınlaşana kadar antivirüs programları bunları pek bulamaz. Zombi (BOT olarak da tabir edilir) bir bilgisayar onu yöneten kişinin istediği faaliyetleri yapar. En genel kullanım alanları SPAM gönderimi, DDOS ataklar, illegal erişim için aracılık yapmak, vb... Bu varsayımı temiz kurulmuş bir windows veya internetten indireceğiniz LiveCD Linux'lar ile bilgisayarınızı başlatıp download deneyerek çürütebilir veya destekleyebilirsiniz.
2. ADSL kullanıyorsanız telefon hattınız ile ilgili problem vardır. ADSL modeminizin ilgili bölümünde bir takım dB değerleri göreceksiniz. Mahallenizdeki bir altyapı çalışması, apartmanınızdaki bir telefon çalışması, ev içindeki kablolamada problem, ADSL splitterda arıza gibi sebeplerle bağlantınızın analog kısmını oluşturan bu bileşenlerde sıkıntı olmuş olabilir. Aynı şekilde ADSL modem arızası da olabilir ki başka bir modem bulup denemek bu varsayımı çürütür veya destekler.
3. Ethernet kartınız veya ADSL modeminizin LAN bacağı ile ilgili bir problem olabilir. Başka bir bilgisayar kullanarak (bir arkadaşınızın dizüstü bilgisayarı vs) sizin modeminize sizin kablonuzla bağlanıp hız testi yapmanızda fayda olabilir. Bu yapacağınız testin sonucu 1 ve 2 no'lu varsayımları elemenize yardımcı olabilir. Örneğin arkadaşınız çok hızlı bir şekilde dosya indirebilirse o zaman 2 numarayı eleyebilir 1 ve 3 üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Yok eğer o da yavaş kalırsa o zaman 2 numara daha ağırlıklı demektir.
Öyleyken böyle...
Ne denerseniz deneyin farklı saatlerde, farklı kablolarla, farklı bilgisayarlarla, farklı işletim sistemleriyle, farklı bağlantı cihazlarıyla aynı sonucu almadıkça kesin emin olamazsınız.
Geçmiş olsun.