Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Nintendo DS Lite ile film izlemek.
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
12TB0474
Selamlar, arkadaşlar yeğene nintendo DS aldık geçenlerde, ağzımdan kaçırdım bu cihazla şarkı dinleniyormuş, film izleniyormuş demek gafletinde bulundum sad.gif Çocukta başladı "dayı hani film hani şarkı" demeye. smile.gif Şarkı dinlemeyi becerdimde, film nasıl oynatılacak, ona uygun filmi nasıl onun formatına çevireceğiz onu beceremedim. Fikri veya tavsiyesi olan var mı?
KaßuS
Buyrun smile.gif
Gerekli olan şey bir supercard tabi ki ve de superpass veya flashlanmış bir ds:)
Ds de media oynatıcı olarak çok fazla program var ama yarısından çoğu yarım yamalak çalışıyor ve istenilen kaliteyi vermiyor.Benim tavsiyem "moonshell" adlı program.Bunun en iyi sürümü ise 1.3 ki şuradan bulabilirisiniz : http://dl.qj.net/dl.php?fid=7875
Bunu indirdikten sonra mp3 dinleme işi bununla bitiyor.Sd kartınıza mp3 leri olduğu gibi atıp moonshell'i çalıştırdıktan sonra "Ses kalitesi kaybı olmadan" dinleyebiliyorsunuz.Yani tıpkı Windows media player gibi.Ayrıca frameskip gibi özellikler ile şarkıyı istediğini yerden başlatabilirsiniz touch screende aynı Media player da olduğu gibi bir bar var.
Gelelim film izlemeye.Bunun için de moonshell'i kullanıyorsunuz.Ancak moonshell film dosyalarını mp3ler gibi olduğu şekliyle algılayamıyor.Bunun için de bir converter programı var.Dpg formatına çevirmenize yarıyor.Bütün video dosyalarını hatta vcd lerdeki .dat formatını bile destekleyen bir program var..Moonshell dpg tools diye.Hemen onun da ftp si geliyor: http://us.codejunkies.com/downloads/dpgtools.zip bunun Türkçe desteği de olduğundan kolay kullanılabilir bir program.Dpgenc'yi çalıştırıp istediğiniz video dosyasını seçip convert ediyor ve de sd kartınıza atıp moonshellden çalıştırıyorsunuz.Hepsi bu video izlerken de touch screen sayesinde harika bir kolaylık yaşıyorsunuz.Moonshell denilen program zaten Windows tarzında yapılmış bir program.Ayrıca görüntü kalitesi de süper

12TB0474
Hay allah razı olsun, hemen indirip testlere başlayayım, çok teşekkürler. Son olarak İgor filmi türkçe olarak internete geldi aklınızda olsun, ihtiyacı olan varsa. smile.gif Onunla bu testleri yaparım şimdi.
12TB0474
Yaptım ve oldu, şimdi cihaz gelince denemek kaldı.
KaßuS
Umarım olur.Kolay gelsin smile.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.