Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Gom Player mi yoksa donanım mı?
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
dexterbk
Merhaba arkadaşlar benim sorunum mkv'lerdeki takılma. Aşağıya sistemimi yazıyorum. Sorun sistemimden mi kaynaklanıyor yoksa codec'lerden falan mı? Yada 720p bir sürümü gom player'la rahat rahat takılmadan izlemek için minimum donanımı nerden öğrenebilirim.

Laptopumun özellikleri:
Intel Core 2 CPU T5500 1.66 Ghz
997 MHz, 1 Gb Ram. Ekran kartım 10board
KaßuS
Ben ekran kartından derim daha doğrusu ekran kartının olmayışından 720p filmler bazı ekran kartlarında bile takılarak oynadığını duydum ancak daha bilgili arkadaşlar cevap verecektir.Bs player ile dene istersen birde ve Klm mega codec pach'i yükle smile.gif
dexterbk
Hocam bence BS igrenç. Gom'daki altyazı kalitesini bu güne kadar hiç bir player'da görmedim. Benim asıl sormak istediğim donanımım. Donanım yeterli mi? Eğer yeterliyse ona göre codecleri bulucam ve player arayacağım.
Oğuzhan
Şurada yazana göre, CoreAV x264 codecleriyle P4 2.6 GHz bir sistem 720p sunumları sorunsuzca çalıştırıyormuş. Belki bu codecleri denemenizde fayda olabilir. smile.gif Ekran kartı kötü de olsa 720p video oynatma işini çift çekirdek bir işlemcinin kaldırması bana pek imkansız gelmiyor.
dexterbk
Cevaplar için sağolun.Hangi codecleri? Ben gösterdiğiniz sayfada göremedimde...
Oğuzhan
"Orada yazana göre ..." yazmıştım. Yani o sayfada codec yok, o sayfadan isim alıp buraya ekledim. CoreAV x264 codecleri wink.gif
KaßuS
Bence K-lite mega codec patch'i yükle ihtiyacın olabilecek bütün codecler mevcut içinde smile.gif
jsk
Ekran kartının markası ne,tam olarak anlayamadım?

720p,1080p gibi durumlarda öncelikle donanıma bakılıyor,daha sonra player.
Core Avx x264 zımbırtısı + KLİTE ile çözdürebilirsin donanımın yeterliyse.
KaßuS
Ekran kartı olmadığı için anlayamamış olmayasın oleyo2.gif
Quezacotl
QUOTE(KaßuS @ Jun 27 2009, 12:47 AM) *
Ekran kartı olmadığı için anlayamamış olmayasın oleyo2.gif

Allah cezanı vermesin! biggrin.gif

Dostum, donanımınla alâkalı. Ekran kartın ve RAM yetmiyordur. Çünkü işlemci gereksinimleri karşılıyor yanlış hatırlamıyorsam. (Bu tür video dosyaları için 2 Ghz veya üstü işlemciye sahip olmak gerekiyor diye aklımda kalmış. Tabii RAM ve ekran kartı da gerekiyor yanında. flaugh.gif)

CoreAVC denen program ise video'da pek fark edilmeyecek derecede kayıplar meydana getirerek en rahat şekilde oynatmanı sağlar.
KaßuS
Ram yeter bence Que smile.gif Ekran kartından sorun smile.gif
Benim önceki pc p4 2.8 128mb ekran kartı 1gb ram'idi. Çok rahat 720 ve 1080 film izleyebiliyordum.(Benim xp'ydi sende vista varsa o daha çok ram istiyorsa onu bilemem ancak yetmesi lazım )
jsk
Onboard'ın yeteceğini düşünmüyorum açıkcası.

*Şimdi gördüm de biggrin.gif
dexterbk
XP kullanıyorum. Ram 1 GB. o zaman büyük ihtimal ram'i en az 2gb'a çıkarsam çalışır heralde blink.gif blink.gif
ameliyathane
Bunu kontrol etmek senin elinde. En basitinden; görev yöneticisini aç, sonra performans sekmesine gir, işlemcinin ve belleğin ne kadar kullanıldığına bak, sorununu çözmüş olursun. İşlemcin 720p'yi rahat oynatacak güçte ki ben P4 3.00'la oynatabiliyorum. RAM'inin de pek sıkıntı yaratacağını sanmıyorum çünkü ben de 1 GB kullanıyorum. K-Lite Codec paketini kullan mkv için. Ben ayrıca Real Codec de kullanıyorum, sorunsuz şekilde izliyorum. Unutmadan; ekran kartının da önemi yok, film için önemli değil.
yasinxc
720p ve 1080p diye direk ayırmak olmaz. Önemli olan bitrate değeri. 6000 bitrateye sahip 720p lerde belki donma sorunu olabilir ama 4000-4500 arası ki her zaman bulunmasa bile bunlarda rahat bir şekilde izleyebilirsiniz. Oynatıcı olarak KM Player ı tavsiye ederim. Yapmanız gerekn en öenmli ayar şudur. Filmi açın ve alt+f e basın. Gözle anlaşılmayacak şekilde kalite kaybıyla sistem fazla yormadan çalıştıracaktır. Sizde yine sistemi rahatlatmasa da donmyı bir nebze engeller.
thecomedian
Sistemi pek yüksek olmayan PC'lerde denemiştim. En rahat olarak oynatan Media Player Classic. Deneyin derim. KMP'den daha sorunsuz oynatıyor.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.