Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Hangi player kullanıyorsunuz?
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
Sayfalar: 1, 2
Dr_Jekyll
KMPlayer kullanırdım, ayarlamalarından sıkıldım. Bir tavsiyeniz var mı yoksa KMP den iyisi yok diyenlerden misiniz? Yoksa en iyisi herhangi bir program kullanıp codec pack yüklemeyi mi tavsiye edersiniz?
Paradigma
KMP yeni sürümü henüz kurdum. Yaptığım tek ayar da "altyazıyı overlay yüzeyine yerleştir" oldu. Yazılımı kurarkenki ekranlarda da hep önerileni işaretledim, sistemim ortalama olduğu için.

KMP ile bir sorun mu oluyor ki ayar gerektirecek?
Dr_Jekyll
QUOTE(Paradigma @ Feb 26 2009, 03:15 PM) *
KMP yeni sürümü henüz kurdum. Yaptığım tek ayar da "altyazıyı overlay yüzeyine yerleştir" oldu. Yazılımı kurarkenki ekranlarda da hep önerileni işaretledim, sistemim ortalama olduğu için.

KMP ile bir sorun mu oluyor ki ayar gerektirecek?

Film izlerken elim klavyeye değdiği zaman ayarlar değişiyor ve hangi tuşa elimin değdiğini anlayamıyorum bile. İlk ayarlara döndüğüm çok olmuştur bu şekilde.
Paradigma
flaugh.gif Evet o durum arada benim de başıma geliyor, bilmemne karşıtlığı artır, doygunluk azalt, parlaklık artır gibi şeyler kodlanmış her tuşa. Böyle bir şey olduğunda o yanlışlıkla bastığım tuşun sağındaki ve solundaki tuşları deniyorum ve varsayılan hâllere döndürüyorum, yani düzeltmesi de zor değil.
McCandless
Ben GOM Player kullanıyorum. Codec pack de yüklü bilgisayarımda. Gayet memnunum. smile.gif
phm
KMPlayer iyidir. Gerekli filtre ayarları da yapılınca kalite olarak tadından yenmez. Ayrıca filmi tam ekran yap, duraklat vb. gibi özellikleri de ayarladım. Bu sayede tam Media Player Classic gibi oldu. Uzaktan izlerken de fare ile kontrol ediyorum. Bence çok iyi. Zaten ekran başında izlemediğim için, film sırasında klavye ile pek işim olmuyor. O yüzden bende sorun yok. GOM Player, VLC vb. de denedim.

Kısaca şayet format atarsam, ilk kuracağım programlardan birisi kesinlikle KMPlayer olur. happy.gif
Dr_Jekyll
QUOTE(phm @ Feb 27 2009, 12:40 AM) *
Bu sayede tam Media Player Classic gibi oldu.

Media Player Classic den de aynı verimi alabiliriz demek ki, öyle mi? Bir de KMPlayer'daki filtre ayarlarını tam olarak nasıl yapıyorsun?
mehmet erhan
Boşverin filtre ayarı vs'leri. biggrin.gif JetAudio'yu deneyin, zor değil. Bulursanız full sürümünü bulun, ekolayzer ve 3D ayarlarını full sürümde yapabiliyorsunuz. Hem müzik dinlerken, hem de vidyo izlerken farkı ve kolaylığı göreceksiniz.
Not: KMP, BSPlayer bende de kurulu...
yasinxc
KMP kullanırken yanlışlıkla klavyeden hiç ayarları karıştırdığım olmadı ama istediğiniz her türlü ayarı yaptıktan sonra KMP'de bu ayarları kaydetme seçeneğide vardı. Eğer ayarları bozduktan sonra "Neyi bozdum?" "Nereden düzelteceğim?" derdine girmeden eski ayarlarınıza dönebilirsiniz.
phm
QUOTE(Dr_Jekyll @ Feb 27 2009, 12:56 AM) *
Media Player Classic den de aynı verimi alabiliriz demek ki, öyle mi? Bir de KMPlayer'daki filtre ayarlarını tam olarak nasıl yapıyorsun?

Hayır, alamayız. Ben şahsen divx film izlemeye ilk başladığımda Classic kullanıyordum. Normalde fare ile tek tıklandığında duraklatır, çift tıklandığında küçültür veya tam ekran yapar. Ama KM Player'da bu özellikler yok. Ben kendim atadım.

Ayrıca filtre ayarları derken şöyle:
Sağ tık > Video (Gelişmiş) > Video Hesaplayıcı > VMR9 Renderless
Sağ tık > Video (Gelişmiş) > VMR9 Video Ölçekleyici > Çift Kübik A=-1.00

Ama hepsinden önemlisi "Kalite (3 GHz)" modunun seçilmiş olması. Üstüne bir de 720p ESiR rip'leri attım mı, tadından yenmiyor.
DVDRip filmlerde ne olur bilmem. Ayrıca sistemi baya yorar bütün bunlar. Sistem konfigürasyonu önemli.
rubens9999
Ben hiç ayar yapmadan, en iyi ses ve görüntü performansını real playerdan aldım.
farfan
Vlcnin son sürümünü kullanıyorum.Ücretsiz olmasına rağmen çok iyi bir player.Herkese tavsiye ederim. smile.gif
Captain Awesome
bu ince ayar konusunda çalışmalıyım , benim kodeklerim güncel ve WMP11 kullanıyorum ama burda kullanana rastlayamadım enteresan biggrin.gif
Dr_Jekyll
QUOTE(rubens9999 @ Mar 2 2009, 04:43 PM) *
Ben hiç ayar yapmadan, en iyi ses ve görüntü performansını real playerdan aldım.

Realplayer altyazı desteği veriyor mu ki?
Don Juan DeMarco
Bs
FeLis
Yıllardır BSPlayer kullanıyordum ama 6 aydır KMPlayer kullanıcısıyım. Klavye kısa yollarını öğrenememek dışında hiçbir problem yaşamıyorum.
Codecleri içinde barındırması açısından da avantajlı. İsterseniz kendi kodeklerinizi de tanıtıp kullanabiliyorsunuz. Şahsen x264 için AVC'yi tercih ediyorum. wink.gif
icarus
bsplay kullanıyorum çokta memnunum sizde tavsiye ederim
Dr_Jekyll
Sıkı bir araştırma tarama ve deneme-yanılma sonucunda KMPlayer'a geri dönüş yaptım. Herhangi bir ek kurulum gerektirmeden tüm istenileni yerine getirebilen yegane player. Sadece x264 filmleri için isteğe bağlı olarak CoreAVC kurulabilir (kurmasanız da olur), tabi eğer sistem konfigürasyonunuz bunu kaldırmaya güç yettirebiliyorsa...
heqqi
KMPlayer gerçekten bir numara. Kesinlikle tavsiye ederim. Bugüne kadar bir eksiğini görmedim. İlk kurulum bittikten sonra seçilen ayarlar kısmında 3 GhZ seçilmesi önemli.
reflargon
Ben bs den vazgeçemiyorum. tüm ayarlarını öğrendim artık. Özellikle alt yazıyı ayarlamak çok kolay.
Diğer playerları kullanırken altyazıyı istediğim gibi ayarlayamadığımdan(gom ve vlc) veya ayarın yerini ararken verem olduğumdan yeni programlara alışamıyorum.
rubens9999
QUOTE(Dr_Jekyll @ Mar 4 2009, 04:33 AM) *
Realplayer altyazı desteği veriyor mu ki?

ben filmleri türkçe dublajlı izliyorum, bu yüzden alt yazı desteğinin olup olmadığını bilemeyeceğim.
tlh1907
windows media player en iyisi. klmcodec programını kurduktan sonra hiçbir playera ihtiyaç kalmıyor. klm codec download
autumunrainmelancholy
K-Lite + MP Classic combinesi
Deniz_2
Gom Player kullanıyorum ve oldukça memnunum.
aydemir_07
Önceden müzik için Winamp divx filmler içinse Bsplyer benim için vazgeçilmezdi. Kim ne derse dsin vazgeçmiyordum. Zaten değişiklikleri pek seven bir insan değilim. Fakat bir gün Kmplayer'i farkettim. Ki bundana bir daha vazgeçebileceğimi sanmıyorum. Benim şu ana kadar ki tüm ihtiyaçlarımı karşıladı.
burak700
K-lite Codec Pack ile birlikte BSplayer kullanıyorum ve şuana kadar hiç sorun yaşamadım.
GeCe_KuSu
Kmplayer hep bir adım önde tabi K-lite kodec herzaman olmalı..smile.gif
cabbaristan
Arkadaşlar, oynatırken alt yazılarda olduğu gibi, sesi de ileri veya geri alabilen bir oynatıcı var mı acaba?
Fairon
altyazı görüntüsünü sevdiğim için gom kullanıyorum ama buradan görerek kmplayer indirdim oda sağlam gibi bir süre onu denicem.
everhappy
divx player 7 kullanıyorum. ayrıca 1 aylık ses yukseltme trialı var friends.gif

BaD BoY
K-lite Codec Pack ve BS Player işimi çok iyi görüyor...
ugurum77
Gom player.

Bs player kullanıyordum ama ücretli ve serialli bir program olmaya başladığından beri GOM player kullanıyorum.
verscharren
Diziler için GOM, film-dvd'ler için VLC kullanıyorum.
Eğer altyazıda senkron sorunu varsa da MV2 player; altyazı senkron ekranı çok iş görüyor.

Müzik için windows media player 11, fazla lüks aramaya gerek duymadım.
Johnveritas
Bs Pro arada sırada VLC doğru codeclerle Media player bile güzel bence tongue.gif
mezro
BS Player'ı hiçbir şeye değişmem. biggrin.gif O beni çok seviyor, ben de onu çok seviyorum. dancing.gif biggrin.gif
dexterbk
Ben GOM Player kullanıyorum. Gayet memnunum. Altyazı gösterme kalitesi mükemmel. Kesinlikle tavsiye ederim...
cumbuleyli
Bir ara gom player kullanıyordum. x264 filmleri oynatırken takılma yaptığı için bs player proya geçiş yaptım ve şu an çok memnunum.
Nuwanda
GomPlayer kullanırım. Codec paketiniz tamsa izleyemeyeceğiniz şey yok
an expected
Zeytinyağlı "Combined Community Codec Pack" ile birlikte servis edilen az pişmiş "Gom Player"ın üzerine tanımam. Ayrıca o ayağa benzeyen logosu da çok hoş, çok estetik.
MBVaizard
Ölümüne GOM !! biggrin.gif
SarıÇin
K-lite codec kullanıyorum.Hiçbir sorunla karşılaşmadım.
battal06
QUOTE(cabbaristan @ Mar 15 2009, 07:35 PM) *
Arkadaşlar, oynatırken alt yazılarda olduğu gibi, sesi de ileri veya geri alabilen bir oynatıcı var mı acaba?

gom player yapıyor bunu .sesi istedigin sekilde ileri ve geri taşıyorsun ,aynı alt yazı sure ayarlaması gibi yapıyorsun ve bu yuzden sesi kaymıs filmleri gom player da izlerim smile.gif .player turkce oldugu icin kullanımı kolay .indirince menüden rahatca ses süre ayarlamasını bulabilirsiniz.
ben bs playerda filmleri izliyorum ,emule icin vlc var ve tabi ki ayar secenegi cok fazla olan gom player da kurulu fakat sistemi kasıyor ,her turlu durumda kasmadan ve basarıyla bs player diyorum vede kullanıyorum .
RealistiC
Bi ara bs player kullanıyordum. Şimdi gom player'a geçtim. Daha kullanışlı geldi bana açıkçasısmile.gif
XtacY
Combined Community Codec Pack ile Windows Media Player Classic kullanıyorum. Eğer altyazılarda kayma olursa gom'a geçip ordan devam ediyorum. Ama normalde WMPC.
burak_fertek
Gom Player'ın üstüne tanımam.Gerçekden bir çok program kullandım ama renk,tip,görünüş,kullanım açısından bana en iyi hitap eden Gom Player oldu.Olurda bir problem yaşarım diye çok korkuyorum.Hatta geçen renkler biribirne girmiş şekilde açıyordu filmleri.Yeni çıkan programlara felan bakdım sorunu çözemeyince ama gönlüm el vermedi,bir şeyler karıştırıp düzelttim ama tekrar olursa ne yapacağımı bilmiyorum biggrin.gif.
C-noN
ben real player kullanıyorum smile.gif sana da tavsiye ederim güzel bir programdır
syilmaz
Aslında en iyisi VLC bana göre ama en kullanışlısı BSPlayer.
O nedendir BSPlayer kullanıyorum.
RizSev
Bugüne kadar derhal hemen denemediğim ortam yürütücüsü kalmamıştır. Windows Media Player'dan BSPlayer'a, Zoom Player'dan, Media Player Classic'e kadar bütün ortam yürütücülerini uzun vakit dilimlerinde kullandım. Lakin hiçbirisinde VLC Media Player'dan aldığım zevki ve performansı alamadım. Bugüne kadar hangi dosya şekli olursa olsun açamadığı olmadı ve beni hiç yarı yolda bırakmadı. Zaman içinde kendisini çok iyi geliştirdi ve hala da geliştirmeye devam ediyor.
m@hir
yıllardır bs player kullanıyorum, hiç değiştirmek için bir arayışa girmedim. klite mega codec paketi yüklü. vlc de var ama emule de önizleme için kullanıyorum sadece.
RownikaL
Genel Olarak K-Little Codec ve Vlc media player kullanıyorum herhangibi sorun yok iki programda gayet başarılı tavsiye ederim smile.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.