cmbltzlk
Feb 12 2009, 04:27 AM
Arkadaşlar bir filme alt yazıyı monte etmek istiyorum. Yani alt yazı dosyasını kullanmama gerek kalmadan izleyebilmek istiyorum filmi. Bunun için bir programa ihtiyaç var ise bu nedir?
Quezacotl
Feb 12 2009, 05:25 AM
Öncelikle Türkçemizde "w" harfinin bulunmadığını hatırlatayım.

Dosya türü
avi ise
bu başlık, dosya türü
mkv ise
bu başlık iş görecektir.
efsanerhan
Feb 12 2009, 11:20 AM
Filme altyazı gömme (Kalıcı altyazı) monte etmek istiyorsan, VirtualDubMod programını tavsiye ederim.Aşagıdaki linkte resimli anlatımı mevcut.
http://forum.divxplanet.org/index.php?showtopic=9712Not:Bu işlemler sonunda altyazı dosyası filme oturur, bi daha çıkartamazsın

Genelde altyazı desteklemeyen Divx Playerlar için önerilir.
cmbltzlk
Feb 12 2009, 10:58 PM
tesekkur ederim yardımlarınız icin.
Mujdat6
Dec 16 2009, 12:45 PM
Benim ömerim "Avi ReComp" bu işini görür tabi video formatın "avi" ise değil ise sana bir program daha önereyim "Format Factory"bununlada istediğin her video dosyasını istediğin herhangi bir video formatına dönüştürebilirsin.
ylmz81
May 4 2010, 11:23 AM
Arkadaşların önerdiği programlar gerçekten bu alandaki en kullanışlı programlardan biri ama şahsi fikrimi soracak olursan altyazı gömmek en zor durumlarda kalmadıkça uygulanacak bir yol değil. çünkü gömdükten sonra bir daha o altyazıyı ordan çıkarmak mümkün olmuyor, o altyazı üzerine oynama yapmak (senkron düzeltme, boyut veya hizalama seçenekleri vs. ) yine mümkün olmuyor. Ayrıca biraz uğraş ve tabi ki zaman gerektiren bir işlem. Dediğim gibi son çare olarak uygulanmasının dışında tavsiye edebileceğim bir şey değil.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.