Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Utorrent porgramı ile nasıl film indirebilirim
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
markan123
arkadaşlar ben internetten film, oyun, vs. şeyler indrimek istiyorum. Bu indirme olaylarına yeni girdim, nasıl yapılacağını bilmiyorum tarif ederseniz teşekkür ederim saolsun.
Montezuma
Nerden başlasak ki. unsure.gif

Utorrent sadece bir indirme programı. Torrent linklerini bulup bu programla indirebilirsiniz. Linkler de torrent sitelerinde olur ve üyelikleri genelde kapalıdır, davetiye usulu ile üye olabilirsiniz. (Burada davetiye istemeyin sakın. smile.gif )
Başlangıç için mininova gibi üyelik gerektirmeyen siteleri kullanabilirsiniz.
bevs
courtes çok güzel özetlemiş bende birşeyler ekleyeyim.
Arenabg,zamunda gibi public (yani uyeligi acık) sitelere uye olabilirsiniz.Benim ilk uye oldugum trackerdı arenabg halada cok severim smile.gif

http://0.arenabg.com/register.php
http:/www.zamunda.com/signup.php
frozenmuslum
1- Önce genel ayarları düzenleyelim:
Options/preferences a gir. Burada directories i seç. Burada put new downloads a örnek olarak
d:downloadtorrent yaz.
Move completed downloads a ise
d:Downloadtorcompleted yaz.
Burada amaç ciddi yer tutan download edilmiş dosyaların bulunacağı yere düzen getirmek. Windowsunun kurulu olduğu C sürücüsünde olmasını tavsiye etmem. Harddiskin bölümlenmiş ise D veya benzer başka bir bölüme yüklemen iyi olur. En güzeli bir external diske refere etmendir tabi.
Bu tarz temizlik yaptığında ya da başka bir arşive filmlerini işleyip yönlendirirken faydalı olacaktır.

2- Nasıl aradığım dosyayı bulacağım?

sağ tarafta search bar ı göreceksin örnek olsun diye bir film arayalım mesela 21 sağda search buttonda isohunt u seç. Bu çok iyi bir torrent sitesidir. Benim tercihimdir. Web tarayıcın otomatik olarak başlatılacak ve binlerce 21 filmi göreceksin.

3. Bunlardan hangisini nasıl seçeceğiz?

listede sağda S (seeders) ve L (leechers) kolonları vardır. S ve L nin yüksek olması bu dosyaya sahip olanların ve download edenlerin sıklığını gösterir. Böyle bir torrent seçmen dosyanın müthiş bir süratle download edilmesine sebep olur. Ben herhangi bir filmi çoğu zaman 1 saatten az sürede download ediyorum. Gelelim konumuza S isimli kolonu tıklaki büyük S değerinden küçüğe doğru sort edilsin. Şimdi 1nci sırada axxo dan 2000 küsur seeder i olan dosyayı görüyorum. Mükemmel, hemen bu dosyayı seçiyorum karşıma download torrent diye bir başka sayfa açılıyor. Burada indirmeyi düşündüğümüz torrent dosyası ile alakalı bilgiler var.

Summary de files bölümünde indireceğin torrentin içindeki dosyalarla alakalı bilgi vardır. Comments bölümünde bunu indirmiş insanların notları vardır. Bunları kısaca okuyarak FAKE mi değilmi onu anlarsın. Çünkü bazı hasta ruhlu insanlar sahte dosyaları torrent sunucularına koyabiliyorlar. Boşuna download etmemek için önceki tecrübelere bakmakta fayda vardır.

Birde bazı uploader lar meşhurdur. Kaliteli divxler yaparlar. Mesela axxo bunlardan biridir. FXG, PUKKA gibi bazılarıda mevcut. Zamanla bunlarıda tanıyacaksın. axxo en iyisidir bana göre. Tercihimdir.

4. Download

Download torrenti tıkla ve torrent file i yükleyeceğin dosya önüne gelir. Birlikte aç ı seçtiğin zaman direk Utorrent programının içine açılır. Add new torrent penceresi çıkar. OK buttonuna tıklarsın ve downloading başlar.

5- Download aşamasında kısa bilgi:

Artık 21 utorrentdedir. Download başlamıştır. Torrent yavaş başlar ve ivmelenerek hızlanır. Araba gibi. Korkunç hızlara ulaşabilir. 700-800 kb/sec gibi. bu seeders sayısına ve senin internet hızına bağlıdır.
Burada da şuna dikkat edelim.

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.