Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Torrent Sorunu
DP Bonus > Sohbet, Muhabbet ve Güncel Konular > Yardım Havuzu
crazyfrog
Merhaba. Ben bugün 700Mb'lik bir avi film dosyası indirdim. Bu dosyayı flash diske kaydettim. Eve geldiğimde bu dosyayı bilgisayara kopyalamak istediğimde aşağıdaki gibi bir hata mesajıyla karşılaştım.
Flash diskte bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Dosyayı indirdiğim yerde çalıştırdım; bir sorunla karşılaşmadım. Ben bu durumu nasıl düzeltebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dortune
QUOTE(crazyfrog @ Dec 15 2008, 10:51 PM) *
Merhaba. Ben bugün 700Mb'lik bir avi film dosyası indirdim. Bu dosyayı flash diske kaydettim. Eve geldiğimde bu dosyayı bilgisayara kopyalamak istediğimde aşağıdaki gibi bir hata mesajıyla karşılaştım.
Flash diskte bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Dosyayı indirdiğim yerde çalıştırdım; bir sorunla karşılaşmadım. Ben bu durumu nasıl düzeltebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selam arkadsım oncelikle flashdiski pc den guvenli birşekilde cıkart daha sonra bilgisayarını yeniden başlat tekrar dene eğer olmaz ise torrent den indiriken kesin kesik kesik gelmiştir dosya biryerde eksiklik vardır

saygılar.
crazyfrog
Dediklerini uyguladım; ama değişen bir şey olmadı. Bu dosyayı onarabileceğim bir program önerebilir misin? İlgin için teşekkür ederim.
ozan915
Arkadaşım araştırmalar sonucu aşağıdakileri bilgileri buldum ve seninle paylaşmak istedim...istersen bi dene işine yarayabilir...

DVD, CD, HDD veya flash diskimden başka bir yere dosya kopyalama yaptığım zaman “Veri hatası döngüsel artıklık denetimi” gibi bir hata veriyor. Bu dosyaları nasıl kopyalayabilirim.?

ÇÖZÜM: Bu çok sık rastlanan okuma/yazma problemidir. İngilizce olarak (Cylic Redundancy Check) olarak bilinen bu hata verinin bir medya ortamından başka bir medya ortamına taşınması sırasında çıkar.Taşınan verinin doğru olarak taşıanbilmesi için veri parçalara bölünür ve her bir parçanın sonuna hata düzeltme kodları dediğimiz ekler yapıştırılır. Bu kodlar hem gönderen hem de alıcı tarafta çalıştırıldığında aynı sonucu vermelidir. Farklı bir sonuç çıkıyorsa veri hatalı olarak(veya eksik olarak) iletilmiş demektir.
İşletim sistemi kurarken, oyun kurarken veya büyük boyutlu dosyaları kopyalarken sıklıkla bu sorunla karşılaşılır.
Bunun iki anlamı olabilir: Bu bir CRC kodu hatası olduğuna göre ya gönderen tarafında ya da alıcı taraftaki veride bir sorun var demektir. Ya dvd içindeki veri bozuktur ya da sabit diskinizin belli bir kısmına veri yazılamamaktadır (bad sector)
Sabit diskinizde bad sector bulunma ihtimali düşük görünüyor ama eğer varsa format atmak çözüm olmayacaktır. Bad sector bulunan kısmın tespit edilip, fdisk işlemi ile o bölgenin kullanım dışı bırakılması gerekir. Bu işi yapan Salvation HDD Sector Repairer gibi yazılımlar faydalı olabilir(www.salvationdata.com)
Eğer DVD bozuk ise CD/DVD içindeki dosyalardan kurtarılabilenleri okuyan Bad CD repair gibi yazılımları kullanabilirsiniz(www.solidlabs.com/download)
crazyfrog
Önerdiğin programlara baktım; Salvation HDD Sector Repairer programının download linkini bulamadım. Kendi sayfasında download linki yoktu. 2. önerdiğin program ise "Bad CD repair" programını indirdim; fakat istediğim işlemi yapamadım; sadece cd veya dvd üzerinden işlem yapılıyor sanırım; ancak "Roadkil's Unstoppable Copier" adlı bir program buldum. Bu program 700 Mb'lik dosyanın 412 Mb'lik kısmını bilgisayar sorunsuz olarak aktardı. Bu programla büyük dosyaları bilgisayar aktarırken çok hızlı işlem yapıyor. İlk tavsiye ettiğin programın download linkini verebilir misin? Bir de onu deneyeyim.
ozan915
QUOTE (crazyfrog @ Dec 16 2008, 02:23 PM) *
Önerdiğin programlara baktım; Salvation HDD Sector Repairer programının download linkini bulamadım. Kendi sayfasında download linki yoktu. 2. önerdiğin program ise "Bad CD repair" programını indirdim; fakat istediğim işlemi yapamadım; sadece cd veya dvd üzerinden işlem yapılıyor sanırım; ancak "Roadkil's Unstoppable Copier" adlı bir program buldum. Bu program 700 Mb'lik dosyanın 412 Mb'lik kısmını bilgisayar sorunsuz olarak aktardı. Bu programla büyük dosyaları bilgisayar aktarırken çok hızlı işlem yapıyor. İlk tavsiye ettiğin programın download linkini verebilir misin? Bir de onu deneyeyim.

buyur arkadaşım...

HDD Sector Repairer 2.0[OzAn915]
crazyfrog
Yardımların için çok teşekkür ederim. Sorun flash diskteymiş. Flash diski biçimlendirip tekrar bilgisayara kopyaladığım zaman bir sorun çıkmadı.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.