|
DivX severleri divxplanet.com ile buluşturmak için açılmış bir ısınma forumudur. Kuruluş amacı; DP'de ulaştığımız seviyeyi korurken, aramıza alamadığımız DivX sever arkadaşlarımızdan mahrum kalmamaktır.... Lütfen, mümkün olduğunca bu konuda bizlere anlayış gösterip, yardımcı olunuz. Unutmayınız, asıl DivXPLANET Forumu şurasıdır. |
![]() ![]() |
Oct 26 2008, 07:52 PM
|
|
![]() ... ![]() Grup: Reji Grubu İleti: 1,133 Katılım: 19-April 08 Üye No: 53,719 DP Üyesi:
|
Kasete kayıt yapan Sony Handycam var. DV kablo aldım. Kameranın cd'sini kurdum. DV kablonun bir cd'si yok. Takıyorum, tanınamadı türünden şeyler ve sonucunda başarısızlık. Kasetteki çektiğimiz görüntüleri bilgisayara aktaramıyorum. Bu durumdan çıkış yolunu gösterebilecek birileri var mı?
-------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 08:34 PM
|
|
![]() Normal nedir, bilmiyorum! ![]() Grup: Sanat Grubu İleti: 5,951 Katılım: 23-February 08 Nereden: İstanbul Üye No: 49,799 DP Üyesi:
|
dinosaurus, DV kablodan kastın nedir? Kameranın kablosu, bildiğimiz video - audio kablosu olan, sarı, kırmızı ve beyaz renkten oluşan 3 lü compozit çıkışlı kablo herhalde.
Bu yolla PC ye görüntü aktarabilmen için, arada Capture kartın olması gerekir. Diğer bir yol ise Firewire yolu ile görüntüleri bilgisayara aktarmaktır. Anladığım kadarı ile, Kamera DV olduğuna göre, böyle bir çıkışı olması lazım. Adam gibi aktarma yapmak istiyorsan, Firewire kablo ile, herhangi bir video edit programı kurarak görüntüleri aktarman en iyisi olacaktır. Umarım anakartında firewire girişi vardır. Ulead video edit programını tavsiye ederim. Görüntüleri 10 ar dakika halinde aktarıp kaydettiklerine numara verip, birbiri ardına ekleyip, sonra aradan istemediğin yerleri kesip biçip düzenleyebilir, sonra bunları render edip güzel bir hatıra haline getirebilirsin. Daha başka detaylarda var ama burada uzun süreceğinden internette bir araştırma yapmanı tavsiye ederim. Not: İşletim sisteminde, dosya sistemin Fat32 ise 4 GB tan fazla kayıt yapamazsın veya taşıyamazsın vs. Ayrıca render ederken seçeceğin codec'ler. İnternetten bak dediklerim böyle şeyler. -------------------- Bir şey de düzgün olsa! |
|
|
|
Oct 26 2008, 08:48 PM
|
|
![]() ... ![]() Grup: Reji Grubu İleti: 1,133 Katılım: 19-April 08 Üye No: 53,719 DP Üyesi:
|
Öncelikle teşekkürler cabbaristan
Dediğin gibi Ulead'e benzer bir program kurmuştum zaten ama sorun kamerayı gösterememekte. DV kablo o bahsettiğin kablodan değil, daha değişik bir şey, belki de ben yanlış biliyorum. Firewire girişi nedir bilmiyorum. Ben bir internet turuna çıkayım en iyisi. -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 08:58 PM
|
|
![]() Normal nedir, bilmiyorum! ![]() Grup: Sanat Grubu İleti: 5,951 Katılım: 23-February 08 Nereden: İstanbul Üye No: 49,799 DP Üyesi:
|
Firewire girişi nedir bilmiyorum. Firewire girişi yeni nesil anakartlarda mutlaka vardır. Yoksa da satın alıp bilgisayarına takabilirsin. google a firewire yaz orada kablonun her iki tarafını, yani giriş ve çıkışını resimlerden görebilirsin. (IEEE 1394) Zaten ulead kurduysan kamerayı anında tanır. Ayrıca kamerada aktarma esnasında kumandayı da programdan yaparsın,. ileri, geri, play gibi. Kaydetmek istediğin yere gelince de rec. yada kayıt düğmesine bas kayıt başlar. Program zor değildir biraz kurcala anlarsın. Önce bir yer tayin edip oraya 'session' (yani prodüksiyon yeri diyelim.) açacaksın. Bir kaç defa kaydedip sildikten sonra ögrenirsin Projeyi programdan çıkarken kaydetmeyi unutma. Not: Eğer yapacağın film uzun olacaksa, en iyi kalitede kaydedebilmen için avi olarak kaydetmen gerekir. Bu durumda harddiskte ona göre yer açman gerekir. Zira 5 dakikalık görüntü yaklaşık 2 GB kadar yer tutacaktır. Daha sonra filmin editlerini bitirip render (yani sıkıştırma) yapacağın zaman seçeceğin codec ve görüntü kalitesine göre boyut küçülecektir. En sonunda da DivX yapıp daha da küçültebilirsin. Yalnız ben, o iş nasıl yapılıyor tam beceremedim bir türlü Bu ileti cabbaristan tarafından Oct 26 2008, 09:13 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- Bir şey de düzgün olsa! |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:13 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Set Amiri İleti: 1,959 Katılım: 4-October 08 Üye No: 59,692 DP Üyesi:
|
Öncelikle teşekkürler cabbaristan Dediğin gibi Ulead'e benzer bir program kurmuştum zaten ama sorun kamerayı gösterememekte. DV kablo o bahsettiğin kablodan değil, daha değişik bir şey, belki de ben yanlış biliyorum. Firewire girişi nedir bilmiyorum. Ben bir internet turuna çıkayım en iyisi. Şu kablonun fotoğrafını çekip koyabilirsen buraya, ordan başlayalım derim. -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:19 PM
|
|
|
Durun durun, başka bir şey buldum. Google'da araştırdım, bakın neresi çıktı. Bravo diyorum başka bir şey demiyorum. Şimdi bu yazıyı okuyacağım.
İşte o sayfa... -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:26 PM
|
|
|
Tamam işte, sağolsun @dr_conan gayet güzel anlatmış.
Kablo falan herşey de, net şekilde belli orada. -------------------- Bir şey de düzgün olsa! |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:31 PM
|
|
|
Benim tek hatam galiba iki ucu aynı olması gereken kabloyu bir ucu USB kablo şeklinde almam oldu.
-------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:40 PM
|
|
|
Benim tek hatam galiba iki ucu aynı olması gereken kabloyu bir ucu USB kablo şeklinde almam oldu. Dikkat et yalnız, iki ucu aynı değil. Biri diğer tarafa göre farklı ( ieee 1394 kablo) google yaz, iyice bak Bu ileti cabbaristan tarafından Oct 26 2008, 09:42 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- Bir şey de düzgün olsa! |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:50 PM
|
|
|
Dikkat et yalnız, iki ucu aynı değil. Biri diğer tarafa göre farklı ( ieee 1394 kablo) google yaz, iyice bak Beni kandıramazsın...
Ek: Dosya
-------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:53 PM
|
|
|
Yahu dino,
diğer giriş büyük olacak. Yani çıkış Dur resmi bulucam şimdi. http://www.hoopee-tech.com/ENGLISH/6C,4C%2...20cable-M,M.jpg İlave; Firewire bilgisayar anakart ta yada dışardan bağlanan kartta giriş budur. Laptop'larda farklı olabilir onu bilmiyorum. Bu ileti cabbaristan tarafından Oct 26 2008, 09:56 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- Bir şey de düzgün olsa! |
|
|
|
Oct 26 2008, 09:58 PM
|
|
|
Benimkisi masaüstü değil, dizüstü. Senin dediğin masaüstülerde galiba..
Düzenleme nedeni: cabbaristan'ın benden önce düzenleyip laptop olayını eklemesi... Bu ileti dinosaurus tarafından Oct 26 2008, 10:02 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2008, 10:02 PM
|
|
|
Benimkisi masaüstü değil, dizüstü. Senin dediğin masaüstülerde galiba.. Tamam doğru olabilir, yazdım zaten. Sen dizüstüne bir bak, hangi giriş olduğu görünür zaten, ona göre alırsın kabloyu. Bu da, düzenlemenin düzenlemesi, yukarıda belirtilmiş zaten. Bu ileti cabbaristan tarafından Oct 26 2008, 10:04 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- Bir şey de düzgün olsa! |
|
|
|
![]() ![]() |
|
|
Basit Görünüm | Tarih : 7th September 2010 - 10:03 AM:11 |