|
DivX severleri divxplanet.com ile buluşturmak için açılmış bir ısınma forumudur. Kuruluş amacı; DP'de ulaştığımız seviyeyi korurken, aramıza alamadığımız DivX sever arkadaşlarımızdan mahrum kalmamaktır.... Lütfen, mümkün olduğunca bu konuda bizlere anlayış gösterip, yardımcı olunuz. Unutmayınız, asıl DivXPLANET Forumu şurasıdır. |
![]() ![]() |
Oct 21 2007, 11:08 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 66 Katılım: 15-November 06 Üye No: 250 DP Üyesi:
|
Arkadaşlar Upload ı maxımum yaptım ama hala yükselmiyor. Bir ince ayar falan varmı ?
Bazı siteler fake upload diyor peki onları yapsam banlanırmıyım. -------------------- Webb'in Manhattan'daki bir
binanın çatı katında vurulduğu ve 10 kat aşağıdaki Doğu Nehri'ne düştüğü belirtiliyor. Fakat üç günlük arama sonucunda Webb'in cesedi hala bulunamadı. The Bourne Ultimatum 2007 |
|
|
|
Oct 21 2007, 11:45 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Senarist İleti: 135 Katılım: 8-April 07 Üye No: 20,218 DP Üyesi:
|
bence mesajınızın ikinci cümlesini silin,yoksa bu platformdan uzaklaştırılırsınız.
-------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 22 2007, 07:32 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 66 Katılım: 15-November 06 Üye No: 250 DP Üyesi:
|
Haklısın ama upload yapmak istiyorum ama yavaş yapıyor. Ayarlardan upload ı maxımum yaptım. 3k ile upload yapıyor. Download miktarını bile sınırladım bu yüzden.
-------------------- Webb'in Manhattan'daki bir
binanın çatı katında vurulduğu ve 10 kat aşağıdaki Doğu Nehri'ne düştüğü belirtiliyor. Fakat üç günlük arama sonucunda Webb'in cesedi hala bulunamadı. The Bourne Ultimatum 2007 |
|
|
|
Oct 22 2007, 10:56 AM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Senarist İleti: 135 Katılım: 8-April 07 Üye No: 20,218 DP Üyesi:
|
Haklısın ama upload yapmak istiyorum ama yavaş yapıyor. Ayarlardan upload ı maxımum yaptım. 3k ile upload yapıyor. Download miktarını bile sınırladım bu yüzden. ratio koruma zorunluluğu olan bir sitede upload yapamamaktan şikayetçi iseniz eğer,faq(sss) kısımlarında bununla ilgili yol gösteren kılavuzları vardır. özellikle partial seeding dedikleri,dosyanın sadece birkaç parçasını indirip bunu kaynak olarak kullanma yöntemi rationuzu korumanıza yardımcı olur. upload hızınız ile ilgili olarak da şunu belirteyim: sizin gönderme hızınız kadar,sizden dosyayı çekmeye çalışanların indirme hızı da önemlidir. son olarak "bağlanılabilir" olarak görünüyor musunuz tracker sitesinde?(NAT testiniz başarılı mı?) Bu ileti C@N tarafından Oct 22 2007, 10:57 AM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 22 2007, 03:14 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 33 Katılım: 16-August 07 Üye No: 35,092 DP Üyesi:
|
öncelikle nat ayarlarını iyi yapmak lazım. yani modeminizden programınızını kullanacağı portları açmanız lazım. bunlar düzgün ayarlanmış ise upload hızınıza etki edecek şeyleri sıralayabilirim.
- torrentle berebar başka bir dl programı kullanılıyorsa - upload edecek sayı ve upload için izin verilen bağlantı sayısı düşük ayarlanmışsa - bilgisayarnızda modem dışında bir firewall kullanıyorsanız ve bunu ayarlamamışsanız aslında pek çok sebep var.. bunlar ilk aklıma gelenler adsl hız testi yapın bir problem olmadığını kontrol edin. -------------------- ispiyon: isim Fransızca espion Birinin sırlarını, davranışlarını, düşüncelerini gözleyip başkalarına bildirerek çıkar sağlama. (bknz. TDK).. bir film, bir kitap, bir oyun (vbg.) ile ilgili bunları izleyecek, takip edecek kişilere, izleme zevkini kaçıracak bilgiler verme.
|
|
|
|
Oct 22 2007, 09:58 PM
|
|
|
|
torentte port açmak emuleninkine benziyormu peki ?
-------------------- Webb'in Manhattan'daki bir
|
|
|
Oct 22 2007, 10:27 PM
|
|
|
Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 41 Katılım: 28-August 07 Üye No: 36,820 |
Bilgim kısıtlı ama benim bildiğim benim IP adresim değişken, ve o adresler IP üzerinden ratio kontrolü yapıyor. Ben ne yaparsam yapayım upload'um aynı kalıyor. Ama siteden atmıyorlarda, bende umursamıyorum artık, demonoid kullanıyorum. Ayrıca ben kotalı kullanıcısıyım, 700 mb upload yapınca 40 mb download etmek zorunda kalıyorum; malumunuz veri gönderirken iki peer arasında mesajlaşma olmak zorunda.
|
|
|
|
Oct 22 2007, 11:53 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Senarist İleti: 1,060 Katılım: 27-January 07 Nereden: İstanbul Üye No: 9,765 DP Üyesi:
|
Size torrentinizi kullandığı portu açmanızı öneririm. Tıpkı emule'deki gibi port açmak. Torrentinizin kullandığı portu açacaksınız sadece. Bu sayede bağlanabilir olabilir ve rahatlıkla upload yapabilirsiniz. Bir de kesinlikle fake yapmayın. Tracker eğer fake upload yaptığınızı öğrenirse, sizi anında banlar!
Bu ileti kristin kreuk tarafından Oct 22 2007, 11:56 PM yeniden düzenlenmiştir. -------------------- DpBonusAn.Ç.T
|
|
|
|
Oct 23 2007, 12:50 AM
|
|
|
Bilgim kısıtlı ama benim bildiğim benim IP adresim değişken, ve o adresler IP üzerinden ratio kontrolü yapıyor. Ben ne yaparsam yapayım upload'um aynı kalıyor. Ama siteden atmıyorlarda, bende umursamıyorum artık, demonoid kullanıyorum. Ayrıca ben kotalı kullanıcısıyım, 700 mb upload yapınca 40 mb download etmek zorunda kalıyorum; malumunuz veri gönderirken iki peer arasında mesajlaşma olmak zorunda. üyelik gerektiren trackerların çoğunda ip üzerinden değil passkey(sizin üye kodunuz) üzerinden ratio kontrolü vardır. port açma işlemi de aynen emule'daki gibidir.tek fark torrent istemciniz için kullandığınız portu açacaksınız.birçok tracker 40.000 üstü portları kabul ediyor. -------------------- ![]() |
|
|
|
May 29 2008, 09:05 AM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 54 Katılım: 29-May 08 Üye No: 55,446 DP Üyesi:
|
Ayrıca bazı trackerlerde kara listeye girmiş portlar vardır bunlarıda kullanmamanız gerekir. Bağlanabilirliğiniz olduğu zaman upload hızınız artacaktır.
|
|
|
|
May 31 2008, 05:19 AM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 77 Katılım: 31-May 08 Üye No: 55,520 DP Üyesi:
|
Uploadınızı ve rationuzu yüseltmenin diğer bir yolu da şudur:
En fazla leech edilen dosyaları bulun. Bunlar arasında altın yada freeleech olarak tabir edilen dosya varsa düşünmeden indirin. Bu şekilde en fazla upload oranını yakalayabilirsiniz. Yada partial seed imkanını kullanın. -------------------- |
|
|
|
May 31 2008, 06:44 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 96 Katılım: 5-January 07 Nereden: istanbul Üye No: 7,271 DP Üyesi:
|
Haklısın ama upload yapmak istiyorum ama yavaş yapıyor. Ayarlardan upload ı maxımum yaptım. 3k ile upload yapıyor. Download miktarını bile sınırladım bu yüzden. Hileli yüklemeler sitelerin güvenlik yazılımlarına göre tesbit edilir veya edilemeyebilir. Kesin olan yakalandığınzda hesabınızın kapatılacağıdı. Hzınız nedir ve hangi sitede upload yapamıyorsunuz? |
|
|
|
Jun 4 2008, 12:51 AM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 55 Katılım: 24-March 08 Üye No: 51,965 |
Arkadaslarında dediği gibi kısmi download düşük bağlantılar için en iyi seçenek. Bununla birlikte bitme tv gibi dosyaların rarlı değilde tek parça halinde verildiği sitelerde,dosyanın bir kısmını indirdikten sonra download hızı aşagı çekmenizde fayda sağlayacaktır.
|
|
|
|
Jun 4 2008, 01:44 AM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 111 Katılım: 15-February 08 Üye No: 49,089 DP Üyesi:
|
Özellikle partial seeding dedikleri,dosyanın sadece birkaç parçasını indirip bunu kaynak olarak kullanma yöntemi rationuzu korumanıza yardımcı olur. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir yöntem özellikle oyunlarda çok işe yarıyor.Yeni yüklenmiş bir oyunun tek parçasını indirin ve kaynak olarak kullanın.Ben 3 küsür gb lık bir oyunun 103 mb lık bir parçasını indirmiştim.Sonra onu kaynak olark kullandım.Şu ana kadar 2.07 gb upload yaptım, hala da devam ediyor.Tabi bu iş bir günde olmuyor ama ratio düzeltmek için birebir. |
|
|
|
Jun 7 2008, 06:23 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 133 Katılım: 10-May 08 Üye No: 54,855 DP Üyesi:
|
öncelikle nat ayarlarını iyi yapmak lazım. yani modeminizden programınızını kullanacağı portları açmanız lazım. bunlar düzgün ayarlanmış ise upload hızınıza etki edecek şeyleri sıralayabilirim. - torrentle berebar başka bir dl programı kullanılıyorsa - upload edecek sayı ve upload için izin verilen bağlantı sayısı düşük ayarlanmışsa - bilgisayarnızda modem dışında bir firewall kullanıyorsanız ve bunu ayarlamamışsanız aslında pek çok sebep var.. bunlar ilk aklıma gelenler adsl hız testi yapın bir problem olmadığını kontrol edin. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Benzer Başlıklar
| Başlık | Yanıtlar | Başlatan | Okunma | Son Faaliyet | |
|---|---|---|---|---|---|
![]() |
Upload Sorunu forum.divxplanet.org'a |
2 | Ordinaryus | 162 | 22nd January 2010 - 08:46 PM:41 Son Cevap: zisxiri |
|