|
DivX severleri divxplanet.com ile buluşturmak için açılmış bir ısınma forumudur. Kuruluş amacı; DP'de ulaştığımız seviyeyi korurken, aramıza alamadığımız DivX sever arkadaşlarımızdan mahrum kalmamaktır.... Lütfen, mümkün olduğunca bu konuda bizlere anlayış gösterip, yardımcı olunuz. Unutmayınız, asıl DivXPLANET Forumu şurasıdır. |
![]() ![]() |
Aug 13 2007, 05:09 PM
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Figüran İleti: 1 Katılım: 13-August 07 Üye No: 34,662 |
Arkadaşlar avi formatında Lost dizisinin 3 sezon bölümleri var bende bunları divx uyumlu bir dvd player da izlemek istiyorum ama xvid ile sıkıştırılmış acaba divx uyumlu bir dvd player xvid ile sıkıştırılmış filmleri oynatabilir mi? Var mı bilgisi olan?
|
|
|
|
Aug 13 2007, 05:42 PM
|
|
![]() Advanced Member Grup: Emekli İleti: 621 Katılım: 14-November 06 Üye No: 58 DP Üyesi:
|
Siz, size yardım etmek isteyenlere yardımcı olsaydınız ve
1- Açtığınız konuya daha anlamlı bir başlık koysadınız. 2- DVD oynatıcınızın Marka ve modelini söylesediniz. 3- Ya da divx'li DVD oynatıcı almak istiyorsanız onu söyleseydiniz. Bence oynatması lazım. Ama yüklü kodeklerine yine de bir bakın. |
|
|
|
Aug 15 2007, 03:25 PM
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Figüran İleti: 7 Katılım: 3-August 07 Üye No: 33,241 |
Benim vestel 4500 var oynatıyor oynatmasına ama bazı divx filmlerde invalid resolotion diyor ve açmıyor. İşin ilginci filmler filmler 16:9 yani asıl oynatması gereken çöz.'e invalid diyo türk işi ekşın işte:D işin yoksa 4:3 e sıkıştır uraş dur..
-------------------- sex.murder.art.
|
|
|
|
Sep 27 2007, 08:46 AM
|
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Dublör İleti: 21 Katılım: 20-March 07 Üye No: 17,143 |
Benim vestel 4500 var oynatıyor oynatmasına ama bazı divx filmlerde invalid resolotion diyor ve açmıyor. İşin ilginci filmler filmler 16:9 yani asıl oynatması gereken çöz.'e invalid diyo türk işi ekşın işte:D işin yoksa 4:3 e sıkıştır uraş dur.. Karşılaştığınız problemin (invalid resolution) 16:9 ve 4:3 ile ilgisi pek yok, bugünlerde bir çok filmin çözünürlükleri çok yüksek 800x... gibi ( örneğin WAF grubu sunumları), kullandığınız oynatıcı çözünürlüğü 720x... olan dosyaları destekler, filmlerinizi indirirken dikkat ederseniz yorulmazsınız. |
|
|
|
Sep 27 2007, 10:10 AM
|
|
![]() Newbie ![]() Grup: Figüran İleti: 8 Katılım: 26-September 07 Nereden: İstanbul Üye No: 39,378 |
Bir çok DVD oynatıcının internet sitelerinde codec upgrade'leri mevcuttur. Eğer son codecleri oradan yüklerseniz DVD oynatıcınızın XVID de açması lazım.
-------------------- -I like to look for things no one else catches. I hate the way drivers never look at the road in old movies. (Audrey Tatou- Le Fabouleux Destin d'Amélie Poulain)
|
|
|
|
Oct 2 2007, 08:41 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 68 Katılım: 29-March 07 Nereden: İstanbul Üye No: 18,459 DP Üyesi:
|
Arkadaşlar avi formatında Lost dizisinin 3 sezon bölümleri var bende bunları divx uyumlu bir dvd player da izlemek istiyorum ama xvid ile sıkıştırılmış acaba divx uyumlu bir dvd player xvid ile sıkıştırılmış filmleri oynatabilir mi? Var mı bilgisi olan? DivX logosu olan bütü DVD ler Oynatır. -------------------- Ölüm Ne Zaman ve Nereden Gelirse Gelsin;
Mezarıma Siyah Beyaz Güller Atılacaksa, Mezar Taşıma BEŞİKTAŞ Yazılacaksa, Böyle Ölüm Hoş Gelsin Sefa Gelsin |
|
|
|
Oct 2 2007, 08:48 PM
|
|
|
Member ![]() ![]() Grup: Dublör İleti: 11 Katılım: 28-September 07 Üye No: 39,486 |
|
|
|
|
Oct 4 2007, 01:14 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 47 Katılım: 24-September 07 Üye No: 39,226 DP Üyesi:
|
Yeni alacaksan kardeş, şimdiki playerların hepsi destekler.. Ama benden sana tavsiye, tv out lu ekran kartın varsa onu kullan yoksa da divx player yerine ekran kartı al. Neden diyeceksin, çünkü divx playerlar muhakkak sorunlu oluyor. Altyazı sorunu, durduk yere kaybolan altyazılar, ekrana sığmayan altyazılar, ara ara takılmalar, ekranda çıkan gölgelenmeler.. ooooff film izleme hevesim kaçtı bile
Yani demek istediğim, bilgisayardan güzel ir alet henüz icat olmadı |
|
|
|
Oct 6 2007, 01:44 AM
|
|
|
Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 51 Katılım: 4-October 07 Üye No: 39,924 DP Üyesi:
|
Divx ve xvid kodlamaları mpeg4 tabanlı olduğu için birbirlerini doğuştan çözme yetenekleri vardır. Aynı durum H264 ve x264 için de geçerlidir.
|
|
|
|
Oct 7 2007, 05:04 AM
|
|
|
Newbie ![]() Grup: Figüran İleti: 2 Katılım: 7-October 07 Üye No: 40,089 |
dostum çözebildinmi problemini bilmiyorum ama eğer çözemediysen total converterdan filmin formatını değiştir divx yap o zaman izleyebilirsin..
|
|
|
|
Nov 14 2007, 08:38 PM
|
|
![]() Advanced Member ![]() Grup: Oyuncu İleti: 53 Katılım: 10-August 07 Üye No: 34,077 DP Üyesi:
|
Sorun çözüldü mü bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile xvid ile divx benzer tabanlı olmasına rağmen bazen farklı codecler gerekebiliyor. Divx oynatıcının firmwareini güncellersen büyük ihtimalle sorun çözülecektir.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
|
Basit Görünüm | Tarih : 9th September 2010 - 10:08 AM:27 |