IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

> DivXPLANET Bonus'a Hoş Geldiniz!
DivX severleri divxplanet.com ile buluşturmak için açılmış bir ısınma forumudur.
Kuruluş amacı; DP'de ulaştığımız seviyeyi korurken, aramıza alamadığımız DivX sever arkadaşlarımızdan mahrum kalmamaktır....
Lütfen, mümkün olduğunca bu konuda bizlere anlayış gösterip, yardımcı olunuz.

Unutmayınız, asıl DivXPLANET Forumu şurasıdır.

Reply to this topicStart new topic
> Vista'da kablolu internete bağlanamıyorum., Tanımlanamayan ağ diyor
dexterbk
mesaj Jan 2 2009, 04:49 PM
İleti #1

Advanced Member
Grup Simge

Grup: Reji Grubu
Üye No: 50,793
DP Üyesi:  DivXPLANET Üye

Laptopumda orjinal Microsoft Vista Business var. KabloNet kullanıcısıyım. Ethernet kablosunu bilgisayara takdığım zaman tanımlanıyor diyor bekliyorum. Yanlızca yerel ve tanımlanamayan ağ yazıyor. Naptıysam internete bağlanamadım. Aynı yerde başka arkadaşımında laptopunda vista yüklü ama o internete bağlanabiliyor. Xp yüklü bilgisayar var o da bağlanıyor. Sadece bu bilgisayar bağlanmıyor. İnternette biraz araştırdım ama çözüm bulamadım ama anladığım kadarıyla başkalarıda böyle sorunlar yaşamış. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu ileti dexterbk tarafından Jan 2 2009, 04:49 PM yeniden düzenlenmiştir.

--------------------
Eğer bir kalbim olsaydı
Şu anda kırılıyor olabilirdi

Dexter MORGAN
Go to the top of the page

+Quote Post
McCandless
mesaj Jan 2 2009, 10:32 PM
İleti #2

Just Like Andre
Grup Simge

Nereden: into the Wild
Üye No: 55,667

Dostum emin değilim ama bilgisayarın DNS ayarlarına bir bak istersen. Bilgisayar ip almıyor olabilir. Otomatik almamıştır belki.

Bu ileti McCandless tarafından Jan 2 2009, 10:33 PM yeniden düzenlenmiştir.

--------------------

Christopher Johnson McCandless a.k.a Alexander Supertramp.

+Quote Post
Putte
mesaj Jan 3 2009, 02:01 AM
İleti #3

Advanced Member
Grup Simge

Grup: Set Amiri
Üye No: 59,692

QUOTE(dexterbk @ Jan 2 2009, 04:49 PM) *
Laptopumda orjinal Microsoft Vista Business var. KabloNet kullanıcısıyım. Ethernet kablosunu bilgisayara takdığım zaman tanımlanıyor diyor bekliyorum. Yanlızca yerel ve tanımlanamayan ağ yazıyor. Naptıysam internete bağlanamadım. Aynı yerde başka arkadaşımında laptopunda vista yüklü ama o internete bağlanabiliyor. Xp yüklü bilgisayar var o da bağlanıyor. Sadece bu bilgisayar bağlanmıyor. İnternette biraz araştırdım ama çözüm bulamadım ama anladığım kadarıyla başkalarıda böyle sorunlar yaşamış. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Ağ bağlantılarındaki kablolu bağlantı simgeni aç ve ayarlarına bak. Örneğin sabit ip varmı? varsa boşalt dns, gateway gibi ayarların varsa kaldır ki laptopun onları otomatik alabilsin.

--------------------

+Quote Post
MaDCoNi
mesaj Jan 3 2009, 04:11 AM
İleti #4

Advanced Member
Grup Simge

Grup: Oyuncu
Üye No: 58,944

Umarım bilgisayarınızın ağ kartında fiziksel bir hasar yoktur. Bunun dışında şunları söyleyebilirim. Ağ kartınızın sürücüsününde bir problem olabilir. Sürücüyü tekrar yüklerseniz belki sorun çözülebilir. Bir diğer sorun da şu olabilir, yüklü olan işletim sisteminin sistem dosyaları değişmiş yada zarar görmüş olabilir. Bu da şu şekilde çözülebilir, Başlat'ı tıklayın Tüm Programlar'dan Donaltılar sekmesindeki Komut sistemine(yani cmd) sağ tuş tıklayıp yönetici olarak açın. Komut penceresine "sfc /scannow" yazın. Bu komut sistem dosyaların tarar ve bir bozukluk bulursa bunu düzeltir.
Umarım bunlar size yardımcı olur.

+Quote Post
dexterbk
mesaj Jan 3 2009, 01:00 PM
İleti #5

Advanced Member
Grup Simge

QUOTE(MaDCoNi @ Jan 3 2009, 04:11 AM) *
Umarım bilgisayarınızın ağ kartında fiziksel bir hasar yoktur. Bunun dışında şunları söyleyebilirim. Ağ kartınızın sürücüsününde bir problem olabilir. Sürücüyü tekrar yüklerseniz belki sorun çözülebilir. Bir diğer sorun da şu olabilir, yüklü olan işletim sisteminin sistem dosyaları değişmiş yada zarar görmüş olabilir. Bu da şu şekilde çözülebilir, Başlat'ı tıklayın Tüm Programlar'dan Donaltılar sekmesindeki Komut sistemine(yani cmd) sağ tuş tıklayıp yönetici olarak açın. Komut penceresine "sfc /scannow" yazın. Bu komut sistem dosyaların tarar ve bir bozukluk bulursa bunu düzeltir.
Umarım bunlar size yardımcı olur.

Hocam dediğinizi yaptım taradı fakat hiç birşey olmadı. Yinede önerinizin için teşekkür ederim.

QUOTE(Putte @ Jan 3 2009, 02:01 AM) *
Ağ bağlantılarındaki kablolu bağlantı simgeni aç ve ayarlarına bak. Örneğin sabit ip varmı? varsa boşalt dns, gateway gibi ayarların varsa kaldır ki laptopun onları otomatik alabilsin.

Vista'da sabit ip alıp alınmadığına nasıl bakabilirim?? Bir arkadaşın dediğine göre KabloNet arızayı arayıp ip düşürmesi yapmalıymışım birde onu deneyeceğim.

Bu ileti zisxiri tarafından Jan 5 2009, 08:20 PM yeniden düzenlenmiştir.

--------------------
Eğer bir kalbim olsaydı

Dexter MORGAN

+Quote Post
dexterbk
mesaj Jan 5 2009, 06:06 PM
İleti #6

Advanced Member
Grup Simge

Sorunum çözüldü. KabloNet'le alakalıymış kablonette 2 tane ip alıyormuş. Ya belirli bi süre modem kapalı kalacak yada teknik servisi arayıp ipleri düşürmesi gerektiğini söylemem gerekiyormuş. Böyle bir sorunu olan varsa öğrensin diye yazıyorum. Yardımcı olanlara teşekkür ederim.

--------------------
Eğer bir kalbim olsaydı

Dexter MORGAN

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

RSS Basit Görünüm Tarih : 9th September 2010 - 10:07 AM:44